خبرگزاری سایت تراکتور
۱۴۰۲/۰۳/۲۵
نارضایتی گندمکاران از قیمت خرید تضمینی، تأخیر در پرداخت مطالبات و هزینههای جانبی گران منجر شده، کشاورزان در برخی مناطق اقدام به برداشت گندم سبز برای فروش به عنوان خوارک دام کنند.
به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ،به تازگی فیلمی از برداشت مزرعه سبز گندم در فضای مجازی دست به دست میشود. در توضیح این فیلم آمده است، "گندمکاران معترض شهرستان روانسر در برخورد با قیمتگذاری ناعادلانه و حمایت نکردن دولت از این قشر زحمتکش، مزرعه گندم را قبل از رسیدن خوشهها، سبز درو کردند".
کارشناسان معتقدند؛ حتی اگر اتفاق رخ داده در این فیلم عمومیت نداشته باشد، زنگ خطر را در خصوص تأمین ذخایر استراتژیک کشور برای مسئولان به صدا درآورده است.
علی قلیایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور در گفت و گو با اقتصاد آنلاین در اینباره گفت: چند دلیل برای این رفتار کشاورزان وجود دارد که همگی آنها قابل درک و پذیرش است.
وی ادامه داد: مهمترین دلیل اینکه گندمکاران قیمت خرید تضمینی گندم را متناسب با هزینه تمام شده تولید نمیدانند، از این رو ترجیح آنها این است که به جای هزینه برای کرایه کمباین، هزینه حمل و نقل و کارگر، گندم را سبز برداشت و برای خوراک دام به فروش برسانند.
ایمانی با تأکید بر اینکه در حال حاضر قیمت خوراک دام در بازار آزاد بیشتر از گندم است، گفت: با توجه به قیمت خوراک دام در بازار آزاد، برداشت گندم سبز و فروش آن به دامداران صرفه اقتصادی بیشتری در بسیاری از مناطق کشور دارد.
وی افزود: استقبال خوبی از گندم سبز برای مصرف در دامداریها در بازار وجود دارد که، کشاورزان را به این امر بیشتر تشویق میکند.
به گفتهایمانی؛ در حال حاضر دولت مطالبات گندمکاران را با قیمت سال گذشته پرداخت میکند در حالی که بر اساس آوردها قیمت خرید هر کیلوگرم گندم از کشاورزان دست کم باید ۱۷ هزار تومان باشد.
وی دلیل دیگر کشاورزان برای برداشت گندم سبز را پرداخت نقدی بهای محصول عنوان کرد و افزود: تأخیر در پرداخت بهای گندم توسط دولت در خرید تضمینی، دیگر عامل مؤثربر برداشت گندم قبل از طلایی شدن خوشهها است.
وی یادآور شد: پرداخت مطالبات گندمکاران در برخی مناطق به بیش از ۴۰ روز رسیده است در حالی که تعداد زیادی از کشاورزان توان پرداخت هزینههای روزمره زندگی خود را نیز ندارند.
ایمانی بر این باور است؛ رفتار مسئولان نسبت به اتفاقاتی که در حوزه گندم در حال رخ دادن است غیرقابل قبول است چرا که طبق قانون آنها موظف به حمایت از کشاورزان و کاهش خطر برای امنیت غذایی کشور هستند.
وی ابرازامیدواری کرد؛ هر چه زودتر وزیر جدید جهادکشاورزی انتخاب و امور را در دست بگیرد تا ابهامات مربوط به قیمت خرید تضمینی گندم مرتفع شود.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور اظهار کرد: تا امروز چندین جلسه با مسئولان درباره تعیین تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم برگزار شده اما، به رغم نظر مثبت آن ها برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، نتیجهای بدست نیامده است.
ایمانی معتقد است؛ دلیل عدم تعیین تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم این است که، همه منتظرند تا مسئولیت اینکار بر دوش وزیر جدید بیفتد.