تزریق سهمیه سوخت تراکتور و کمباین‌ها در کارت سوخت کشاورزان

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۰/۰۷/۲۷

تزریق سهمیه سوخت تراکتور و کمباین‌ها در کارت سوخت کشاورزان

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه روستا‌ها نیازمند احداث زیرساخت‌های توزیع (جایگاه) سوخت ماشین‌آلات کشاورزی هستند، گفت: ۱۰ درصد از گازوییل کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «کامبیز عباسی» سوخت مورد نیاز بخش کشاورزی را سالانه حدود ۳.۸ میلیارد لیتر عنوان کرد و افزود: از این میزان نزدیک به ۲.۴ میلیارد لیتر گازوییل در حوزه مکانیزاسیون مصرف می‌شود؛ به این ترتیب معادل ۱۰ درصد گازوییل مصرفی کل کشور در بخش کشاورزی است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اظهار داشت: ایجاد زیرساخت‌ها و جایگاه‌های توزیع سوخت برای ماشین‌های کشاورزی طی دهه‌های گذشته مورد بی توجهی قرار گرفته و این در حالی است که شأن بخش کشاورزی و جامعه روستایی باید مانند جامعه شهری در دریافت سوخت حفظ شود.

عباسی تصریح کرد: در حال حاضر برخی فروشندگی‌ها در روستا‌ها برای توزیع سوخت ماشین‌های کشاورزی مستقر هستند که لوازم و امکانات مناسب برای توزیع سوخت ندارند و کشاورزان برای تحویل سوخت با محدودیت روبرو هستند.

وی تحویل سوخت به کشاورزان در قالب حواله توسط این فروشندگی‌ها را از دیگر مشکلات در حوزه سوخت رسانی به بخش مکانیزاسیون دانست و گفت: هر لحظه احتمال ابطال حواله‌های سوخت و عدم تحویل آن توسط فروشندگی‌ها وجود دارد و موجب می‌شود کشاورزان گاهی به سوخت مورد نیاز خود دست پیدا نکنند.

عباسی از مسوولان وزارت نفت و نمایندگان مجلس خواست با توجه به توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و نقش آن در تامین امنیت غذایی برای ایجاد جایگاه‌های سوخت ماشین‌های کشاورزی در روستا‌ها برنامه ریزی و اقدام کنند تا امکانات در این جایگاه‌ها مانند جامعه شهری فراهم و فرآیند تحویل سوخت به کشاورزان تسهیل شود.

وی پیشنهاد داد: احداث زیرساخت‌های توزیع سوخت ماشین‌های کشاورزی در فاز نخست از قطب‌های تولید شروع شود.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی درباره صدور کارت سوخت برای کشاورزان گفت: اگر ماشین‌های کشاورزی پلاک دار شوند، کشاورزان محدودیتی برای دریافت کارت سوخت نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه ظرف پنج سال گذشته ۴۳۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین کشور نیز پلاک گذاری شده است، گفت: نزدیک به ۱۶۰ هزار تا ۱۷۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین دیگر برای پلاک گذاری باقی مانده و امیدواریم تا اوایل سال ۱۴۰۱ پلاک گذاری این ماشین‌ها نیز با همکاری پلیس راهور انجام و کل ماشین‌های کشاورزی سند دار و هویت دار شوند.

عباسی ادامه داد: با پلاک دار شدن ماشین‌های کشاورزی، فرآیند توزیع و تامین سوخت، تسهیل و بخشی از مشکلات در حوزه سوخت برطرف خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید:

فروش اجباری ادوات به کشاورزان متقاضی تراکتور ممنوع شد

مراحل گرفتن سند زمین کشاورزی و مدارک مورد نیاز

تعمیرکار تراکتور خود باشم | چگونه ماشین کشاورزی خود را سالم نگهداریم؟


تزریق سهمیه سوخت تراکتور و کمباین‌ها در کارت سوخت کشاورزان


وی اضافه کرد: ما به دنبال این هستیم سهمیه سوخت تمام تراکتور و کمباین‌های کشور در کارت سوخت کشاورزان تزریق شود.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: در حال حاضر کشاورزان، کارت سوخت ندارند و ممکن است برای بعضی از ماشین‌های کشاورزی جدید، کارت سوخت صادر شده باشد که فعال نیست.

وی افزود: امسال وزارت جهاد کشاورزی در راستای تسهیل دریافت سوخت با همکاری شرکت پخش فرآورده‌های نفتی به صورت پایلوت در پنج استان کشور در قالب کارت بانکی، سوخت مورد نیاز کشاورزان را تزریق کرد که نتیجه اش مثبت بود.

عباسی مصوبه اخیر مجلس در مورد واگذاری مسوولیت تعیین میزان سوخت مورد نیاز ماشین‌ها و واحد‌های کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی و همچنین حذف شرط بیمه نامه برای پلاک اولی‌ها در قالب طرح تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی را مثبت ارزیابی کرد و اظهارداشت: این مصوبه مجلس می‌تواند در امور توسعه بخش مکانیزاسیون کشاورزی و تامین امنیت غذایی موثر و تسهیل گر باشد.

وی با بیان اینکه دستورالعمل برآورد سوخت مورد نیاز بخش کشاورزی تدوین شده است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی دستورالعمل فنی جامعی بر اساس سطح زیر کشت، میزان تولید، تعداد و توان تراکتور و کمباین و ساعات عملیات کشاورزی تهیه کرده که مورد توافق شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نیز هست.

عباسی افزود: حوزه سوخت کشور در گذشته با توجه به وضعیت کشور، سهمیه سوخت بخش کشاورزی را ممیزی می‌کرد، اما با لازم الاجرا شدن مصوبه مجلس در زمینه "تقویت امنیت غذایی و رفع موانع تولیدات کشاورزی، هر میزان سوختی که وزارت جهاد کشاورزی مشخص و تعیین کند باید توسط حوزه سوخت کشور به کشاورزان تحویل شود.

به گزارش ایرنا، طبق آمار‌ها مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، در نیمه اول امسال دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان معادل ۸۷ درصد تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون در جهت تامین و تدارک ماشین‌ها، ادوات و تجهیزات کشاورزی در حوزه‌های زراعت، باغبانی، دام، طیور و آبزی پروری جذب شده است.

نخستین خط اعتباری در سال ۹۲ به ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، خط دوم به میزان هشت هزار میلیارد ریال در سال ۹۳، خط سوم به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۴، خط اعتباری چهارم به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵، خط اعتباری پنجم در سال ۹۶ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری ششم در سال ۹۷ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال و خط اعتباری هفتم در سال ۹۸ به مبلغ یک‌هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و در سال ۹۹ خط اعتباری هشتم به مبلغ دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.