۱۳۹۹/۱۲/۱۵
تعمیرات و نگهداری از ماشین های کشاورزی شامل بخش های گوناگونی می باشد که با دانستن آن بخش ها هم در نگهداری و هم در هزینه های خود صرفه جویی خواهید کرد. با ما همراه باشید تا با این موارد بیشر آشنا شویم.
درصورت داشتن تراکتور های کشاورزی، تیلر، دروگر و هر وسیله نقلیه دیگری به قول معروف باید یک پا تعمیرکار و متخصص باشید. شاید ماشین های کشاورزی شما در منطقه ای دور از محل سکونت و شهر اتفاق بیوفتد به همین دلیل باید کمی از تعمیر چنین وسایلی آموزش ببینید.
تراکتور ها از قسمت های مختلفی تشکیل شده اند که نیاز است آن ها را شناخت. با شناخت این قسمت ها و قطعات متوجه می شوید که می توان ماشین را در محل تعمیر کرد یا به تعمیرکار نیاز است یا خیر. تمام ماشین های کشاورزی خراب می شوند و نیاز به تعمیر دارند.
برای شروع به تعمیر ماشین آلات کشاورزی نیاز به مراحل خاصی است که باید آن ها را رعایت کنید. با طی کردن مراحل زیر می توانید به صورت اصولی و فنی این کار را انجان داده و از بروز مشکلات بیشتر جلو گیری شود.
مراحل تعمیر ماشین های کشاورزی
تعیین عیب یابی
آماده کردن ماشین برای تعمیر
انجام عملیات تعمیر
ارزیابی عملکرد ماشین
ثبت تعمیر انجام گرفته
به طور کلی دفترچه راهنما ماشین های کشاورزی کمک های زیادی به کشاورزان خواهد کرد در انتها این دفترچه ها ایرادات و معایب احتمالی که ممکن است برای ماشین های شما به وجود بیاید بیان شده اند. خرابی های گوناگونی در دفترچه های راهنما ذکر شده است ولی به این معنا نیس که بتوان آن ها را برطرف کنید. خرابی های به وجود آمده دسته بندی می شوند و در مقابل آن ها بیان می شود که باید توسط چه کسی تعمیر شوند. بعضی از خرابی ها توسط تعمیر کار قابل حل شدن، برخی دیگر در تعمیرگاه های کوچک و بقیه باید در نمایندگی های مجاز حل شوند.
1_ تعمیراتی که کاربر ماشین می تواند انجام دهد
نگهداری
تعمیرات جزئی
نگهداری چیست؟
به طور کلی هر ماشین کشاورزی و وسیله نقلیه ای به نگهداری نیاز دارد. نگهداری دارای 2 بخش است که قسمت اول شامل بازدید های مختلف می باشد که باید به صورت هفتگی برخی از قطعات را چک شوند. سطح روغن، میزان مایع خنک کنند، تسمه ها، لنت و ... جزء قطعاتی هستند که لازم است چک شوند.
در قسمت بعدی سرویس های دوره ای قرار دارند. سرویس های دوره ای را می توان ازمهم ترن قسمت های نگهداری هر وسیله نقلیه ای دانست. در این نوع از سرویس ها که شامل چک کردن روغن موتور، فیلتر ها، باد تایر ها و ... می باشد تعویض می شوند. یکی از کم هزینه ترین خدمات وسایل نقلیه سرویس های دوره ای هستند ولی با این حال بیشترین میزان تاثیر را دارند.
دیر عوض کردن روغن و فیلتر های وسیله نقلیه موجب خرابی موتور، اویل پمپ و قطعات دیگر می شود. همین طور پاره شدن تسمه ها و تمام شدن لنت ها می تواند خسارت های بیشتری را به وسیله نقلیه شما وارد کند.
تعمیرات جزئی شامل چه مواردی هستند؟
شامل مراحی از تعمیر می باشد که در آن نیاز به وسایل تخصصی و مکان خاص برای راه اندازی و رفع عیب انجام می گیرد. در این مرحله از تعمیرات فقط قطعات و مجموعه های قابل تعویض که توسط سازنده و کمپانی مجوز داده شده اند تعویض می شوند. این تعمیرات بدون اینکه نیاز باشد ماشین خود را به مکانی دیگر منتقل کنید انجام می پذیرد.
2_ تعمیرات نیمه اساسی ماشین های کشاورزی
شامل بخش هایی از تعمیر است که به تخصص ویژه به همراه تجهیزات و تعمیرگاه خاص نیاز است. در این رده مجاز به پیاده کردن تمامی زیر مجموعه ها جهت تعمیر و تعویض نیاز است ولی مجاز به تعمیر یا تعویض قطعات اصلی نیستند. شما می توانید برای این کار از تعمیرکار های مجاز و کوچک استفاده کنید تا مشکل وسیله نقلیه شما برطرف کنند.
3_ تعمیرات اساسی
در صورت عدم توجه به سرویس های دوره ای و بازید نکردن از قطعات ممکن است که به مرحله تعمیرات نیمه اساسی وسیله خود برسید. در این مرحله نیاز است که مشکل وسیله خود را برطرف کنید ولی در صورتی که این کار را انجام ندهید ممکن است که وارد مرحله سوم از تعمیرات برسید.
بگذارید که با یک مثال ساده این مرحله را برای شما توضیح دهیم. فیلتر روغن جزء یکی از اجزایی می باشد که نیاز به بازدید های اولیه و تعویض دارد. در صورتی که این فیلتر را تعویض نکنید ممکن است که به روغن ریزی بیوفتد. در این مرحله نیاز است که به تعمیرگاه های مجاز مراجعه کنید تا روغن ریزی وسایل نقلیه خود را برطرف کنید. در صورت عدم مراجعه به تعمیرگاه با ادامه دار شدن روغن ریزی و اتمام روغن روان کننده موتور ممکن است که موتور شما به اصطلاح یاتاقان بزند.
در این صورت شما دیگر مجبور می شوید که به نمایندگی های مجاز برای برطرف کردن مشکل موتوری خود مراجعه کنید که کاری بسیار پر هزینه نیز می باشد.
آماده کردن ماشین های کشاورزی برای تعمیر
شروع تعمیرات دارای یک سری قاعده است که باید آن ها رعایت شود. مخصوصا که بخواهید ماشین های کشاورزی را تعمیر کنید. قبل از شروع عملیات تعمیر نیاز است که ماشین کشاورزی شما شسته شود. یکی از این دلایل دسترسی راحت به قسمت های مختلف است. در صورتی که ماشین شما در گل فرو رفته باشد و گل ها نیز خشک شده باشند باز کردن پیچ چرخ ها، بررسی و تعمیر آن ها سختر است.
مورد دوم این است که در تعمیرات اساسی یا نیمه اساسی با باز کردن قطعات گوناگون آلودگی های مختلفی وارد قسمت های مهم ماشین شود و در نتیجه مشکلات بیشتری را برای شما به وجود بیاورد. پس بهتر است که ماشین مورد نظر به خوبی تمیز شود.
باز کردن قسمت های مختلف تراکتور
برای جلوگیری از ورود کثیفی ها، برف و باران و محافظت از افراد تراکتور ها و وسایل نقلیه گوناگون دارا پوشش های مختلفی می باشند. البته تنها به این دلیل نیست و زیبایی نیز یکی دیگر از دلایل وجود این پوشش ها می باشد. این پوشش ها بیشتر از جنس ورقه های فلزی، پلاستیکی و ... هستند.
برای شروع تعمیر هر ماشین باید ابتدا پوشش ها را باز کرد تا به قطعات داخلی دسترسی داشته باشید. برای باز کردن پوشش یک ماشین قبل از دست به آچار شدن، طرح آن و طریقه اتصال قطعات را بررسی کنید و خوب به خاطر بسپارید. در صورتی که دسترسی لازم به دفترچه راهنمای تعمیر را ندارید بهتر است قبل از باز کردن پوشش ماشین، نقشه ای تهیه کنید یا از مراحل باز کردن فیلم یا عکس بگیرید تا هنگام سوار کردن دچار مشکل نشوید.
نتیجه گیری: به طور کلی کشاورزی دارای انواع مختلفی می باشد و تنوع ماشین های کشاورزی و تعمیرات آن ها دارای مراحل خاصی است که با رعایت کردن آن ها می توانید کمک بسیار زیادی برای سالم نگهداشتن ماشین کشاورزی خود و کاهش هزینه ها داشته باشید. با رعایت نکات فوق می توانید به این موفقیت در این امر دست پیدا کنید.
شرکت کوهستان با بهره گیری از تجربه و پشتوانه، پس از تحقیقات گسترده و نیاز سنجی کشاورزان، هدف خود در ایران را ارایه بهترین ماشین آلات و ادوات کشاورزی به شما کشاورزان زحمت کش قرار داده است. شما می توانید محصولات کوهستان را با بهره گیری از طراحی و استاندارهای جهانی با ظاهری زیبا، ساختاری مستحکم و قیمتی بسیار مناسب در مقایسه با دیگر رقبای ایرانی و خارجی خود، به راحتی از کلیه نمایندگی های ما در سراسر ایران خرید نمایید.