خبرگزاری سایت تراکتور
۱۴۰۲/۰۸/۰۸
ذوالفقاری رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون گفت: در حوزه دنباله بندها مشکلی نداریم و صادرات انجام میشود در قسمت تراکتور بحث متفاوتتر است تا پایان ۱۳۹۹ وزارت جهادکشاورزی تعیین کننده دریافت تراکتور بود بعد از آن یک سامانه ایجاد شد و افراد میتوانند در آنجا ثبت نام کنند و از ابتدای ۱۴۰۰ ما در وزارت جهاد کشاورزی برای بحث تراکتور دیگر نقشی نداریم.
او اظهار کرد: در ۲ ماه پایانی سال گذشته ۲ هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان بانک کشاورزی برای دنباله بندها پرداخت کرد از این مقدار ۳۳۰ میلیارد تومان آن برای تراکتور پرداخت شد.
او در خصوص تسهیلات گفت: ۱۰ هزار میلیارد تومان را دوستان بانک کشاورزی قول دادند، اما با یک مشکل عدم بروز رسانی سامانه مشکل مواجه شدیم به غیر از این ۱۰ هزار میلیارد تومان در سفر استانی رئیس جمهور مورد دیگری هم تصویب شد حالا از سهشنبه بعد از بروزرسانی سامانه اعلام شد هر کشاورزی که پیش فاکتور داشته باشد میتواند مراجعه به جهاد استان خود کند و تسهیلات را دریافت کند.
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی در ادامه بیان کرد: در دو سال اخیر شاهد روند آزاد شدن فعالیت بخش خصوصی از یکسری محدودیتهای قبلی هستیم به لحاظ اعتبارات شرایط مناسب برای این که کشاورز ماشین مورد نیاز خود را با سهولت بیشتری تهیه کند فراهم است.
او افزود: امضای طلایی با سامانه و اقدامات اصلاحی اخیر از بین رفت که شروع خوبی است، اما باید از ظرفیتهای بانکی کشور برای تسهیلات کشاورزان استفاده کرد ما در سال ۱۴۰۲ جدا از فضای عمومی اقتصادی کشور یک فشار مضاعف در خصوص قیمت تضمینی به کشاورزان تحمیل کردیم.
وحید زاده مدیر عامل گروه صنعتی تراکتور سازی گفت: در آخرین آمار اعلامی طی ۱۲ سال آینده ۲۷۳ هزار تراکتور نیاز داریم یعنی سالیانه ۲۳ هزار دستگاه نیاز روز کشور است، ولی تقریبا ۴۰ هزار تراکتور تولید میشود صف تراکتور ۴۰ هزار تا است که بالغ بر ۳۵ هزار عدد آن به سبب نیاز به تسهیلات است میانگین زمان تحویل تراکتور ۶۵ روزه است. سالیانه افزایش تولید داریم. تا پایان سال میتوان صف تراکتور را از بین برد.
او افزود: امروز بالِغ بر ۶۰۰ هزار تراکتور فعال که بیش از ۳۰۰ هزار تا از آنها بالای ۱۳ سال است داریم که میتوان آنها را در بازه دو ساله جمع کرد.
او گفت: امسال بیش از ۱۹ هزار تراکتور تحویل داده شده است. سرعت تحویل در نیمه دوم بیشتر است و پیش بینی این است که تا پایان سال به عدد مد نظر برسیم برای سال آینده هم مشکلی برای افزایش ظرفیت نخواهیم داشت.
نامی میگوید: آنقدر حجم عرضه زیاد است که صفهای طولانی کمتر شده و دیگر انحصار توزیع نداریم. مشکل زنجیره کشاورزی عدم نگاه تصمیمگیران به این چرخه به شکل اقتصادی است. حداقل نیاز تسهیلات کشاورزی بالای ۵۰ هزار میلیارد تومان است.
ذوالفقاری میگوید: ۲ هزار و ۳۳۰ میلیارد تسهیلاتی که در پایان سال گذشته پرداخت شده تمام فهرست آن کامل وجود دارد ۵ هزار میلیارد تومان توسط بانک کشاورزی تامین تسهیلات شده و ۲ هزار و ۱۳۰ هزار میلیارد تومان به مدیریت استانها ابلاغ شده و کار سلیقهای وجود ندارد.