ضرورت واقعی‌سازی قیمت محصولات کشاورزی برای رونق سرمایه‌گذاری

غزاله معصومین

۱۴۰۴/۰۲/۱۴

ضرورت واقعی‌سازی قیمت محصولات کشاورزی برای رونق سرمایه‌گذاری

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ، رئیس هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی معتقد است که اصلاح قیمت‌گذاری در بخش کشاورزی و خرید به قیمت واقعی از کشاورزان ، باعث بهبود وضعیت سرمایه گذاری میشود.

 

حمیدرضا نامی اظهار داشت: سرمایه‌گذاری‌های نو معمولاً براساس بازدهی سرمایه‌های پیشین شکل می‌گیرند و وقتی فعالیت‌های قبلی در رکود و ضرر هستند، انگیزه‌ای برای ورود سرمایه‌های جدید باقی نمی‌ماند.

 

وی از مشکلات زیرساختی، به‌ویژه قطعی مکرر برق و آب، به عنوان چالشی جدی برای واحدهای تولیدی نام برد و افزود: این اختلالات، نه تنها موجب توقف تولید می‌شوند بلکه آسیب‌های گسترده‌ای در بخش‌های دامداری، مرغداری و کشت‌وزرع بر جای می‌گذارند. به‌طور مثال، قطع برق چاه‌ها در زمان آبیاری محصولات می‌تواند فاجعه‌بار باشد.

 

نامی همچنین به فشار مضاعفی که از ناحیه مالیات و بیمه بر تولیدکنندگان وارد می‌شود اشاره کرد و گفت: علی‌رغم خسارت‌ها و تعطیلی‌های ناشی از قطعی انرژی، محاسبات مالیاتی و تعهدات بیمه‌ای بدون در نظر گرفتن شرایط، اعمال می‌شود که این مسأله فشار مضاعفی بر فعالان اقتصادی وارد می‌کند.

 

وی با تأکید بر اهمیت حفظ سرمایه‌های موجود در بخش کشاورزی خاطرنشان کرد: در شرایط تورمی که ارزش پول ملی کاهش می‌یابد، بسیاری ترجیح می‌دهند نقدینگی خود را به ارز یا طلا تبدیل کنند، اما کشاورزان و تولیدکنندگان با سرمایه‌گذاری در واحدهای تولیدی، ریسک بالایی را متحمل می‌شوند تا چرخ تولید بچرخد.

 

رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی تصریح کرد: قیمت‌گذاری دستوری در بخش کشاورزی به‌نوعی به‌معنای پرداخت یارانه از جیب کشاورز به مصرف‌کننده است. در چنین شرایطی سودآوری از بین می‌رود و طبیعی است که سرمایه‌گذار رغبتی به ورود نداشته باشد. اگر اجازه داده شود محصولات در بازار رقابتی و با قیمت واقعی عرضه شوند، هم تولیدکننده منتفع می‌شود و هم انگیزه برای سرمایه‌گذاری تقویت خواهد شد.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.