انحصار تولید؛ ریشه بی کیفیتی تراکتور ایران

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۲/۰۳/۱۱

انحصار تولید؛ ریشه بی کیفیتی تراکتور ایران

نیازی، فعال بخش زراعت: تراکتور ایران از لحاظ کیفی نسبت به تراکتورهای جهان پایین است عمدتا به این دلیل که یک حوزه انحصاری است؛ یعنی تنها یک شرکت تراکتور سازی در کشور داریم که با هر کیفیتی می سازد و عرضه می کند و کشاورز مجبور است خریداری کند.

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ، محمد رحیم نیازی فعال بخش زراعت نیز با تصدیق اینکه کیفیت محصولات تراکتور سازی پایین است و غالبا رضایت کشاورزان را جلب نمی کند، در گفتگو با بازار گفت: همانطور که می دانید در کشور ما ضریب مکانیزاسیون پایین است؛ یعنی نسبت قدرت اسب بخار و مجموعه کاری که باید انجام شود بر اساس استانداردهای جهانی پایین است. به عبارت دیگر ماشین الات کشاورزی کشور کم است.

نیازی افزود: از سوی دیگر تراکتور هایی که الان در عرصه های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد از لحاظ کیفی نسبت به تراکتورهای جهان پایین است عمدتا به این دلیل که یک حوزه انحصاری است؛ یعنی یک شرکت تراکتور سازی در کشور داریم که با هر کیفیتی می سازد و عرضه می کند و کشاورز مجبور است آنچه تولید می شود را با هر سطح کیفی خریداری کند و جالب تر اینکه تراکتور سازی ایران هر قیمتی هم بخواهد تعیین می کند و کاملا مختار است و کشاورز به ناچار خریدار است.

وی ادامه داد: مساله مهم دیگر در حوزه ضعیف بودن بخش مکانیزاسیون کشاورزی کشور این است که ما فرسودگی ماشین آلات در کشور داریم؛ یعنی عمر ماشین آلات حداقل بالای ۲۰ سال است. در واقع یعنی قدرت اسب بخاری که هر تراکتور باید داشته باشد به نسبت عمر آن کاهش می یابد و محصولات ما نیز کاملا با تکنولوژی قدیم است.

این فعال زراعت خاطر نشان کرد: یک موضوعی که بسیاری از کشاورزان در حوزه تراکتور با آن بسیار مواجه هستند در واقع به بحث قطعات یدکی برمی گردد. یعنی چون عمر و تکنولوژی این محصولات بالا است غالبا وقتی قطعات یدکی فرسوده می شود کشاورز مدت طولانی معطل می شود تا تعمیرات صورت بگیرد. به این ترتیب کشاورز هم مجددا باید هزینه ای برای تعمیر بدهد و هم اینکه زمان زیادی را از دست می دهد.

بیشتربخوانید:

موافقت با افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به ۱۷ هزار تومان به شرط تامین منابع مالی | وزارت جهاد کشاورزی عقب نشینی کرد

واردات تراکتور به کشور ممنوع نیست| تعرفه واردات تراکتور به کشور۱ تا ۴ درصد

وقتی تراکتور از روی کشاورزی می گذرد| واردات، تراکتورسازی را مجبور به کیفی سازی می کند؟

وی همچنین با اشاره به اینکه حداقل عمر تراکتورهای رومانی که در کشور استفاده می شود ۴۰ سال است، گفت: با این تفاسیر ما از یکسو با فرسودگی ماشین آلات در کشور روبرو هستیم، ضریب مکانیزاسیون پایین است و همچنین قیمت ماشین الات به نسبت قیمت فروش محصولات کشاورزی که کشاورز در بازار می فروشد بسیار بالا است. به طوری که به عنوان مثال در بحث قیمت سبزی و صیفی قیمت محصولات ما یک پنجم دنیا است و در گندم نصف دنیا است. با این وجود قیمت ماشین الات ما نسبت به این قیمت های فروش محصولات، گران است.

ضرورت آزادسازی واردات برای کیفی شدن تراکتور

نیازی تصریح کرد: با این تفاسیر اگر قیمت محصولات جهانی شود و از آن طرف هم واردات ماشین آلات نیز آزاد شود و یا شرکت های سازنده دیگر وارد شوند و به اصطلاح برای شرکت تراکتورسازی رقیب تراشی شود، دیگر دغدغه ای نداریم. اما مساله اینجا است که قیمت فروش محصولات ما ریالی است و خرید کلیه نهاده ها و تجهیزات دلاری است. به عبارت دیگر چون اساس اقتصاد ما مشکل ساختاری دارد به تولید آسیب های جدی زده است.

این فعال بخش زراعت در پایان گفت: پیشنهاد ما به وزارت جهاد کشاورزی این است که بگذارد ماشین الاتی از دیگر کشورها وارد شود و یا حداقل یک رقیب در داخل برای تراکتورسازی بتراشند تا در بحث کیفیت تراکتور حداقل گشایشی حاصل شود.

 

وضعیت بازار جهانی تراکتور

بر اساس گزارشات منتشر شده بازار جهانی تراکتور بسیار پویا است و در حالی که در سال ۲۰۱۷ هند ۳۱ درصد از کل فروش جهانی تراکتور را بر عهده داشته، چین نیز سهمی ۲۳ درصدی در این میان داشته است. نکته جالب توجه اینکه کشور همسایه ایران یعنی ترکیه نیز سهمی به میزان ۳ درصد در این فروش جهانی به خود اختصاص داده است. 


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.