خبرگزاری سایت تراکتور
۱۴۰۱/۱۲/۱۵
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: ۳۲۰ هزار تراکتور فرسوده در کشور فعالیت دارد که ۵۵ درصد ناوگان ماشینی بخش کشاورزی را شامل می شود.
کریم ذوالفقاری، رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در کنگره ملی مراکز جهاد کشاورزی گفت: در گذشته مفهوم مکانیزاسیون فقط به تراکتور ختم می شده است اما امروز این مفهوم یعنی بهره وری و ارزش افزوده که باید در بخش کشاورزی به دست آید.
وی افزود: در حال حاضر ۵۸۰ هزار از تراکتورهای موجود کشور شماره گذاری شده اند که از این تعداد ۳۲۰ هزار تراکتور بالای ۱۳ سال عمر دارند.
او ادامه داد: عمر مفید تراکتور در کشور ۱۳ سال تعیین شده که ۵۵ درصد این ماشین های کشاورزی در کشور فرسوده بوده و نیاز به نوسازی دارند.
ذوالفقاری اظهار کرد: یکی از سیاست های بخش توسعه ماشین آلات وزارت جهاد کشاورزی افزایش اسب بخار در نوسازی ناوگان ماشینی کشاورزی کشور است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به هدررفت سوخت این تراکتورهای فرسوده عنوان کرد: سالانه ۶۰۰ میلیون لیتر گازوییل برابر با ۹ هزار میلیارد تومان در کشور به دلیل فرسودگی ناوگان بیش از استاندارد جهانی مصرف می شود.
بیشتر بخوانید:
انحصارگرایی در تراکتورسازی کیفیت را زیر گرفت| ضرورت تدارک امکان واردات تراکتورهای روز دنیا
وی گفت: مشکل دیگر در بخش کشاورزی پسماندها و ضایعات محصولات است که چالش هایی را به وجود آورده در حالی که ۲۰ تا ۲۵ درصد پسماندها میتواند به عنوان خوراک دام مورد استفاده قرار گیرد در حالی که امروز نفت می فروشیم تا با ارز آن نهاده های دامی وارد کنیم.
ذالفقاری اظهار کرد: پسماندهای کارخانجات زیتون، رب گوجهفرنگی، سیب و… قابل خریداری و استفاده برای تغذیه دام و طیور است.
وی با تاکید بر توسعه هوشمند ابزار بخش کشاورزی گفت: در حال حاضر ریزش در محصولات کشاورزی به ویژه غلات و گندم حدود یک میلیون تنبوده که با تجهیزات هوشمند می توان بهره وری را در محصولات کشاورزی افزایش داد.
ذالفقاری در پایان با اشاره به ضرورت معاینه فنی برای ماشین آلات کشاورزی بیان کرد: با تخصیص اعتبار پیگیری انجام معاینه فنی برای کمباین ها و تراکتورها به سرانجام می رسد.