خبرگزاری سایت تراکتور
۱۴۰۰/۰۹/۲۴
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشینهای کشاورزی گفت: علی رغم رشد ۴.۴ درصدی قیمت تراکتور، اما اعتبارات این حوزه از سال ۹۷ حداکثر ۱.۷ برابر رشد داشته است.
به گزارش خبرگزاری تراکتور به نقل از تجارتنیوز، حمیدرضا نامی، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشینهای کشاورزی گفت: امسال چهار هزار میلیارد تومان تسهیلات به مکانیزاسیون کشاورزی اختصاص یافت، اما به دلیل مکانیزم توزیع ادوات تراکتور عملا اعتبارات مصروف بخش توزیع تراکتور شد و مابقی دنباله بندها و تجهیزات کشاورزی سهمی از این اعتبار نبردند.
او گفت: گرچه این اعتبار رسما چهار هزار میلیارد تومان است و از لحاظ عددی بالاتر از سالهای قبل است، اما به صورت نسبی رشد منفی در حوزه مکانیزاسیون داریم.
نامی ادامه داد: بنابر آمار در سال ۹۷ قیمت تراکتور حدود ۷۰ میلیون تومان بود که هم اکنون رشد ۴.۴ برابری داشته است، در حالی که اعتبارات از ۱۵۰۰ میلیارد تومان سال ۹۷، حداکثر ۱.۷ برابر رشد داشته است.
این مقام مسئول گفت: علی رغم سرکوب قیمت ماشینهای کشاورزی و با حداقل افزایش تولید و عرضه، اما اعتبارات بخش بیش از ۱.۷ برابر افزایش نداشته است که این امر نشان دهنده رشد منفی و کوچک شدن سبد مکانیزاسیون است.
او گفت: توزیع صرفا به صورت دولتی انجام میشود. براین اساس برخی دستگاهها به اجبار به کشاورزان فروخته میشوند که با این وجود کشاورزان شانسی برای دریافت تسهیلات به منظور خرید ادوات کشاورزی مورد نیاز و واحدهای تولیدکننده شانسی برای فروش محصول از حوزه اعتبار مکانیزاسیون ندارند.
بیشتر بخوانید:
افزایش قیمت تراکتور روی میز سازمان حمایت
قیمت تراکتور معادل ۲۰ تا ۴۰ سال پسانداز یک کشاورز است!/ ۱۱۹درصد افزایش قیمت طی یک سال گذشته
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات کشاورزی درباره اینکه مکانیزاسیون صرفا تراکتور نیست، گفت: رصد از بازار نشان میدهد که این همه تراکتور بر مبنای آمار اعلامی در مزارع نیست و صرفا در بنگاهها خرید و فروش تراکتور جا به جا میشود.
او گفت: موضوع سهمیه بندی زمانی در خصوص کالایی معنا دارد که عرضه از تقاضا کمتر باشد، اما در شرایط کنونی که چهار برابر متوسط نیاز کشور تولید داریم، سهمیهبندی معنا ندارد؛ چرا که این موضوع تنها منجر به بر هم زدن تعادل بازار، ایجاد رانت و امضاهای طلایی میشود.
نامی ادامه داد: امسال قیمت ماشینآلات کشاورزی به طور کلی نوسان چشمگیری نداشته است و صنعتگران به دلیل رکود بازار و وضعیت اقتصادی کشاورزان، امکان افزایش قیمت را ندارند.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات کشاورزی گفت: با توجه به روش توزیع ماشین آلات و دخالت مستقیم دولت در این امر امکان ندارد تا زمانی که دولت متولی این امر است و کشاورز و صنعتگر را با ابزارهای ناکارآمد هدایت میکند، رشدی در این بخش داشته باشیم.
پی نوشت:به هر صورت تهیه تراکتور برای کشاورزان چالشی مهم است و آنان برای خرید این محصول بعضا تا دو سال در صف میمانند و حالا این افزایش قیمتها هم گویی مزید بر علتی است در سختی تهیه تراکتور برای کشاورزان.