۱۳۹۸/۰۹/۱۷
تراکتور یکی ابزار های مهم کشاورزی به شمار می آید . اگر از آن به درستی استفاده نشود، خیلی زود فرسوده شده ، کارایی قبلی خود را از دست می دهد و عمر مفید آن کاهش می یابد. به همین دلیل باید کسی که می خواهد با این وسیله کار کند قبل از استفاده شناخت کلی و کاملی نسبت به آن پیدا کند.
اگر می خواهید با این ماشین رانندگی کنید باید اجزای آن را به درستی بشناسید و با کاربرد هر یک از اجزا آشنایی کامل داشته باشید. اجزای مهم تراکتورعبارتند از :
فرمان:
فرمان یکی از اجزای مهم هر وسیله نقلیه ای به شمار می آید و در جلوی صندلی راننده قرار دارد و راننده با چرخش آن وضعیت چرخ ها را تغییر می دهد تا ماشین به سمت دلخواه تغییر زاویه دهد.
صندلی:
صندلی راننده باید دارای کمربند ایمنی باشد و قابلیت تنظیم داشته باشد تا راننده در طول کار احساس خستگی نکند و به راحتی بتواند هدایت را انجام دهد. صندلی باید قابلیت تنظیم در سه حالت مختلف را داشته باشد.
تنظیم افقی صندلی ( تنظیم با فرمان):در این حات راننده فاصله خود را با فرمان و پدال ها تنظیم می کند.
تنظیم ارتفاع صندلی:
در این حالت راننده فاصله خود را از پدال ها و زاویه دید را تنظیم می کند.
تنظیم وزنی صندلی:
صندلی های به کار رفته در تراکتور خاصیت ارتجاعی دارند و بر اساس وزن راننده قابل تنظیم هستند.
داشبورد( صفحه اندازه گیری و هشدار دهنده):
این صفحه در جلوی هر ماشینی قرار دارد و راننده با کمک نشانه های آن وضعیت تراکتور را کنترل می کند. بر روی این صفحه چراغ های هشدار دهنده کلی قرار دارد.
سوئیچ تراکتور و دکمه استارت:
معمولا در تراکتور های مختلف نحوه کار با سوئیچ و دکمه استارت یکسان نیست. تراکتور های که در سال های اخیر تولید می شود دکمه استارت و سوئیچ با هم ادغام شده و کار را برای راننده راحت تر کرده است. سوئیچ جریان برق را برقرار می کند و استارت باعث روشن شدن تراکتور می شود.
درجه فشار روغن:
اندازه گیری فشار روغن یکی از نکات مهمی است که راننده باید به آن توجه داشته باشد هنگامی که موتور گرم می شود فشار روغن کاهش پیدا می کند و در هنگام سرد شدن افزایش می باید البته میزان فشار روغن برای هر تراکتور متفاوت است و می توان آن را از طریق کتابچه راهنما به دست آورد.
نشانگر حجم سوخت:
این درجه حجم سوخت موجود در مخزن را نشان می دهد اگر درجه مخزن بر روی E باشد سوخت ماشین کم است.
نشانگر دمای آب:
این نشان گر میزان دمای آب درون رادیاتور را اندازه گیری می کند. در برخی از تراکتور ها این دما دارای سه بخش است که به سه رنگ سفید، سبز و قرمز تقسیم شده است. که به ترتیب سرد C ، مناسب N و H جوش بودن را نشان می دهد. هنگام استفاده نباید هیچگاه دمای آب سرد یا جوش باشد در هر دو حالت به ماشین آسیب وارد می شود.
دور سنج:
دورسنج دور موتور را نشان می دهد. برای دانستن بهترین دور در هر تراکتوری بهتر است به کتابچه راهنمای مراجعه کرد تا بتوان بهترین راندمان را از وسیله داشت.
سرعت سنج:
این وسیله به راننده می گویند در هر لحظه با چه سرعتی در حال حرکت است.
چراغ هشدار وضعیت صافی هوا:
در بعضی از تراکتور ها این نشانگر وجود دارد که زمانی که ماشین روشن است نشان داده می شود. اگر این چراغ روشن شود باید صافی هوا سرویس یا تعویض شود.
چراغ فشار روغن هیدرولیک و جعبه دنده:
این چراغ در برخی تراکتور ها وجود دارد که در هنگام روشن بودن نشان داده می شود. اگر این چراغ روشن باشد نشان دهنده این است که روغن هیدرولیک کاهش پیدا کرده و باید تعویض شود.
ابزار های بسیاری در هر تراکتور وجود دارد که ما در این مقاله سعی کردیم به مهم ترین آن ها اشاره کنیم. اگر قصد خرید این ماشین را دارید بهتر است قبل از خرید ابتدا از قیمت تراکتور دست دوم جویا شده تا بتوانید با توجه به ویژگی های مد نظر بهترین ماشین را خریداری کنید.