وسایل راه اندازی، کنترل و هدایت تراکتور

۱۳۹۸/۰۹/۱۷

وسایل راه اندازی، کنترل و هدایت تراکتور

تراکتور یکی ابزار های مهم کشاورزی به شمار می آید . اگر از آن به درستی استفاده نشود، خیلی زود فرسوده شده ، کارایی قبلی خود را از دست می دهد و عمر مفید آن کاهش می یابد. به همین دلیل باید کسی که می خواهد با این وسیله کار کند قبل از استفاده شناخت کلی و کاملی نسبت به آن پیدا کند.

اگر می خواهید با این ماشین رانندگی کنید باید اجزای آن را به درستی بشناسید و با کاربرد هر یک از اجزا آشنایی کامل داشته باشید. اجزای مهم تراکتورعبارتند از :

فرمان:

فرمان یکی از اجزای مهم هر وسیله نقلیه ای به شمار می آید و در جلوی صندلی راننده قرار دارد و راننده با چرخش آن وضعیت چرخ ها را تغییر می دهد تا ماشین به سمت دلخواه تغییر زاویه دهد.

صندلی:

صندلی راننده باید دارای کمربند ایمنی باشد و قابلیت تنظیم داشته باشد تا راننده در طول کار احساس خستگی نکند و به راحتی بتواند هدایت را انجام دهد. صندلی باید قابلیت تنظیم در سه حالت مختلف را داشته باشد.

تنظیمات صندلی
تنظیم افقی صندلی ( تنظیم با فرمان):

در این حات راننده فاصله خود را با فرمان و پدال ها تنظیم می کند.

تنظیم ارتفاع صندلی:

در این حالت راننده فاصله خود را از پدال ها و زاویه دید را تنظیم می کند.

تنظیم وزنی صندلی:

صندلی های به کار رفته در تراکتور خاصیت ارتجاعی دارند و بر اساس وزن راننده قابل تنظیم هستند.

داشبورد( صفحه اندازه گیری و هشدار دهنده):

این صفحه در جلوی هر ماشینی قرار دارد و راننده با کمک نشانه های آن وضعیت تراکتور را کنترل می کند. بر روی این صفحه چراغ های هشدار دهنده کلی قرار دارد.

داشبورد( صفحه اندازه گیری و هشدار دهنده)

سوئیچ تراکتور و دکمه استارت:

معمولا در تراکتور های مختلف نحوه کار با سوئیچ و دکمه استارت یکسان نیست. تراکتور های که در سال های اخیر تولید می شود دکمه استارت و سوئیچ با هم ادغام شده و کار را برای راننده راحت تر کرده است. سوئیچ جریان برق را برقرار می کند و استارت باعث روشن شدن تراکتور می شود.

درجه فشار روغن:

اندازه گیری فشار روغن یکی از نکات مهمی است که راننده باید به آن توجه داشته باشد هنگامی که موتور گرم می شود فشار روغن کاهش پیدا می کند و در هنگام سرد شدن افزایش می باید البته میزان فشار روغن برای هر تراکتور متفاوت است و می توان آن را از طریق کتابچه راهنما به دست آورد.

نشانگر حجم سوخت:

این درجه حجم سوخت موجود در مخزن را نشان می دهد اگر درجه مخزن بر روی E باشد سوخت ماشین کم است.

نشانگر دمای آب:

این نشان گر میزان دمای آب درون رادیاتور را اندازه گیری می کند. در برخی از تراکتور ها این دما دارای سه بخش است که به سه رنگ سفید، سبز و قرمز تقسیم شده است. که به ترتیب سرد C ، مناسب N و H جوش بودن را نشان می دهد. هنگام استفاده نباید هیچگاه دمای آب سرد یا جوش باشد در هر دو حالت به ماشین آسیب وارد می شود.

دور سنج:

دورسنج دور موتور را نشان می دهد. برای دانستن بهترین دور در هر تراکتوری بهتر است به کتابچه راهنمای مراجعه کرد تا بتوان بهترین راندمان را از وسیله داشت.

سرعت سنج:

این وسیله به راننده می گویند در هر لحظه با چه سرعتی در حال حرکت است.

چراغ هشدار وضعیت صافی هوا:

در بعضی از تراکتور ها این نشانگر وجود دارد که زمانی که ماشین روشن است نشان داده می شود. اگر این چراغ روشن شود باید صافی هوا سرویس یا تعویض شود.

چراغ فشار روغن هیدرولیک و جعبه دنده:

این چراغ در برخی تراکتور ها وجود دارد که در هنگام روشن بودن نشان داده می شود. اگر این چراغ روشن باشد نشان دهنده این است که روغن هیدرولیک کاهش پیدا کرده و باید تعویض شود.

ابزار های بسیاری در هر تراکتور وجود دارد که ما در این مقاله سعی کردیم به مهم ترین آن ها اشاره کنیم. اگر قصد خرید این ماشین را دارید بهتر است قبل از خرید ابتدا از قیمت تراکتور دست دوم جویا شده تا بتوانید با توجه به ویژگی های مد نظر بهترین ماشین را خریداری کنید.

 


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.