آشنایی با بعضی از قسمت های تراکتور

سید مصطفی سیادت

۱۳۹۸/۰۹/۰۵

آشنایی با بعضی از قسمت های تراکتور

شاید خیلی از ما ندانیم تراکتور واقعا چه کاربردی دارد و چه کارهایی می تواند انجام دهد؛ اگر میخواهید با کاربردهای این دستگاه باربری بیشتر آشنا شوید توصیه میکنم با ادامه این مطلب همراه ما باشید.

تراکتور در صنعت کشاورزی کاربردهای فراوانی دارد و از وقتی به این صنعت آمده؛ تحولات بزرگی را در صنعت کشاورزی ایجاد کرده است.

به جدیت می‌توان گفت که این ماشین یکی از پرکاربردترین ماشین آلات در این صنعت است. تمامی کشورهایی که در صنعت کشاورزی فعالیت می کنند؛ از تراکتورها استفاده میکنند. اگر چه کاربرد این ماشین صنعتی فقط محدود به صنعت کشاورزی نیست و در دیگر صنایع هم از تراکتور استفاده میشود؛ ولی میتوان گفت بیشترین کاربرد این وسیله در صنعت کشاورزی است.

 

خرید تراکتور

هنگام خرید تراکتور به توان خروجی این دستگاه در کنار دیگر معیارها و شاخص‌های خرید، دقت شود زیرا تفاوت قدرت خروجی موتور تراکتور های مختلف از 10 اسب بخار تا 500 اسب بخار متفاوت است.

 

خرید تراکتور کارکرده

از آنجایی که این وسیله یک وسیله صنعتی مستحکم و مقاوم است موجب شده تا خرید تراکتور کارکرده هم امری رایج باشد. با هم نگاهی به کاربردهای این دستگاه قدیمی میندازیم و به طور مختصر و اجمالی مرور می‌کنیم تا متوجه شویم چرا خرید تراکتور اینقدر مهم و پیچیده است.

 

کاربردهای تراکتور

همان طور که قبل تر هم گفتیم تراکتور بیشترین استفاده را در بخش کشاورزی دارد. و کاربردهای دیگری هم به غیر از کشندگی و کاربردهای استقامتی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  1. یدک کشی

بخش انتهایی تراکتور جای مناسبی را برای یدک کشیدن وسایل دیگر به این ماشین افزوده است. کشیدن و ییدک کشی وسایل زراعی در کشاورزی یکی از مهم‌ترین کاربردهای تراکتور است. گشتاور زیاد در تراکتورها باعث می‌شود تا یدک کشیدن ابزار و وسایل به راحتی انجام شود. مطمئناً برای خرید تراکتور کشنده باید به میزان گشتاور این خودرو بیش از دیگر مشخصات توجه شود.

 

  1. تأمین حرکت دورانی

بیشتر ابزارهای کشاورزی نظیر دیسک‌های سنگین یا گاوآهن‌های گوناگون، به خودی خود قابلیت حرکت دورانی ندارند و دستگاهی باید این حرکت را برای آنها فراهم کند. از این رو برای ایجاد حرکت دورانی در تراکتور، در کنار کشنده بودن، از شفتی به نام شفت PTO استفاده می‌شود. بدین سبب در زمان حمل ابزاری مانند گاوآهن چرخش‌های لازم یا همان حرکت دورانی به لطف وجود این شفت که در تراکتور تعبیه شده، تأمین می‌شود و فعالیت‌های انسانی در کشاورزی را به  صورت قابل ملاحظه ای کاهش می‌دهد.

 

تأمین نیروی حرکتی و آغاز کار

  1. تأمین نیروی حرکتی و آغاز کار

تعدادی از دستگاه‌های زراعی برای آغاز کار و شروع حرکت خود نیاز به یک نیرودهنده دارند تا بتوانند حرکت کنند. ژنراتورهای الکتریکی، پمپ‌های آبیاری مزارع، خرمن‌کوب‌ها، آسیاب‌ها و ابزاری از این نوع برای تأمین انرژی یا توان اولیه خود نیاز به تراکتورها دارند.

 

  1. قابلیت تبدیل شدن به دستگاه های دیگر

در دنیای امروز تجهیزات گوناگونی وجود دارد تا تراکتور را از نظر کارکرد شبیه به دستگاه‌های دیگر کند. تبدیل شدن به جرثقیل و بیل‌های مکانیکی نمونه‌ای از تغییر کاربری در تراکتور است.

 

  1. قابلیت جابجایی باربر

بسیاری از کشاورزان در فصل برداشت، به علت قدرت بالای تراکتورها و با استفاده از گشتاور بالای آنها، محصولات خود را با استفاده از تراکتورها جابجا می‌کنند. برای این کار کافی است که گاری یا ابزار مشابه را به تراکتور وصل کرد.

 

 

کاربردهای مختلف این دستگاه موجب شده است که خرید تراکتور نیاز به معلومات و اطلاعات زیادی داشته باشد. این اطلاعات در زمان خرید تراکتور دست دوم کافی نیست و باید از افراد باتجربه و آگاه در این زمینه هم کمک گرفته شود.

وب سایت تراکتور بستری را برای شما فراهم آورده تا بتوانید به راحتی استعلام قیمت تراکتور دست دوم را جویا شوید.

 


نظرات کاربران

hassan
۱۳۹۹/۰۴/۱۵ ۰۹:۵۷:۰۵
این موضوع کاربردی نیست

اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.