سید مصطفی سیادت
۱۳۹۸/۰۹/۰۵
شاید خیلی از ما ندانیم تراکتور واقعا چه کاربردی دارد و چه کارهایی می تواند انجام دهد؛ اگر میخواهید با کاربردهای این دستگاه باربری بیشتر آشنا شوید توصیه میکنم با ادامه این مطلب همراه ما باشید.
تراکتور در صنعت کشاورزی کاربردهای فراوانی دارد و از وقتی به این صنعت آمده؛ تحولات بزرگی را در صنعت کشاورزی ایجاد کرده است.
به جدیت میتوان گفت که این ماشین یکی از پرکاربردترین ماشین آلات در این صنعت است. تمامی کشورهایی که در صنعت کشاورزی فعالیت می کنند؛ از تراکتورها استفاده میکنند. اگر چه کاربرد این ماشین صنعتی فقط محدود به صنعت کشاورزی نیست و در دیگر صنایع هم از تراکتور استفاده میشود؛ ولی میتوان گفت بیشترین کاربرد این وسیله در صنعت کشاورزی است.
خرید تراکتور
هنگام خرید تراکتور به توان خروجی این دستگاه در کنار دیگر معیارها و شاخصهای خرید، دقت شود زیرا تفاوت قدرت خروجی موتور تراکتور های مختلف از 10 اسب بخار تا 500 اسب بخار متفاوت است.
خرید تراکتور کارکرده
از آنجایی که این وسیله یک وسیله صنعتی مستحکم و مقاوم است موجب شده تا خرید تراکتور کارکرده هم امری رایج باشد. با هم نگاهی به کاربردهای این دستگاه قدیمی میندازیم و به طور مختصر و اجمالی مرور میکنیم تا متوجه شویم چرا خرید تراکتور اینقدر مهم و پیچیده است.
کاربردهای تراکتور
همان طور که قبل تر هم گفتیم تراکتور بیشترین استفاده را در بخش کشاورزی دارد. و کاربردهای دیگری هم به غیر از کشندگی و کاربردهای استقامتی دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یدک کشی
بخش انتهایی تراکتور جای مناسبی را برای یدک کشیدن وسایل دیگر به این ماشین افزوده است. کشیدن و ییدک کشی وسایل زراعی در کشاورزی یکی از مهمترین کاربردهای تراکتور است. گشتاور زیاد در تراکتورها باعث میشود تا یدک کشیدن ابزار و وسایل به راحتی انجام شود. مطمئناً برای خرید تراکتور کشنده باید به میزان گشتاور این خودرو بیش از دیگر مشخصات توجه شود.
تأمین حرکت دورانی
بیشتر ابزارهای کشاورزی نظیر دیسکهای سنگین یا گاوآهنهای گوناگون، به خودی خود قابلیت حرکت دورانی ندارند و دستگاهی باید این حرکت را برای آنها فراهم کند. از این رو برای ایجاد حرکت دورانی در تراکتور، در کنار کشنده بودن، از شفتی به نام شفت PTO استفاده میشود. بدین سبب در زمان حمل ابزاری مانند گاوآهن چرخشهای لازم یا همان حرکت دورانی به لطف وجود این شفت که در تراکتور تعبیه شده، تأمین میشود و فعالیتهای انسانی در کشاورزی را به صورت قابل ملاحظه ای کاهش میدهد.
تأمین نیروی حرکتی و آغاز کار
تعدادی از دستگاههای زراعی برای آغاز کار و شروع حرکت خود نیاز به یک نیرودهنده دارند تا بتوانند حرکت کنند. ژنراتورهای الکتریکی، پمپهای آبیاری مزارع، خرمنکوبها، آسیابها و ابزاری از این نوع برای تأمین انرژی یا توان اولیه خود نیاز به تراکتورها دارند.
قابلیت تبدیل شدن به دستگاه های دیگر
در دنیای امروز تجهیزات گوناگونی وجود دارد تا تراکتور را از نظر کارکرد شبیه به دستگاههای دیگر کند. تبدیل شدن به جرثقیل و بیلهای مکانیکی نمونهای از تغییر کاربری در تراکتور است.
قابلیت جابجایی باربر
بسیاری از کشاورزان در فصل برداشت، به علت قدرت بالای تراکتورها و با استفاده از گشتاور بالای آنها، محصولات خود را با استفاده از تراکتورها جابجا میکنند. برای این کار کافی است که گاری یا ابزار مشابه را به تراکتور وصل کرد.
کاربردهای مختلف این دستگاه موجب شده است که خرید تراکتور نیاز به معلومات و اطلاعات زیادی داشته باشد. این اطلاعات در زمان خرید تراکتور دست دوم کافی نیست و باید از افراد باتجربه و آگاه در این زمینه هم کمک گرفته شود.
وب سایت تراکتور بستری را برای شما فراهم آورده تا بتوانید به راحتی استعلام قیمت تراکتور دست دوم را جویا شوید.