۱۳۹۸/۰۸/۳۰
یکی از ماشین آلاتی که در زمینه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد تراکتور است. از این وسیله در صنایع دیگر نیز به جز کشاورزی استفاده می شود. این ابزار را می توان به جای تجهیزات جانبی از جمله لودر ، بیل مکانیکی و جرثقیل نیز مورد استفاده قرار داد.
قیمت تراکتور یکی از مهم ترین ملاک های خرید است و به دلیل قیمت بالای این ماشین نوع کارکرده آن نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و یا نبود تراکتور نو باعث شده تا برای خیلی از افراد قیمت تراکتور دست دوم مهم باشد.
تراکتور دارای بازار گسترده ای است و این گستردگی بر قیمت خرید و فروش تراکتور تاثیر می گذارد و به راحتی نمی توان قیمت ثابتی بر روی انواع این ماشین قدرتمند قرار داد. این تفاوت قیمت در مورد خرید تراکتور دست دوم نیز وجود دارد. در زیر شما را با انواع تراکتور به صورت مختصر آشنا می کنیم.
انواع تراکتور
شناخت انواع تراکتور به شما کمک می کند تا بتوانید تراکتور مناسب با نیازتان و قیمت مناسب را تهیه کنید.
دسته بندی تراکتور بر اساس نحوه استفاده
- تراکتور عمومی
- تراکتور باغی
- تراکتور صنعتی
- تراکتور شالیزار و باغچه ای
دسته بندی تراکتور بر اساس تعداد چرخ
- تراکتور چرخ لاستیکی
- تراکتور چرخ زنجیری
دسته بندی بر اساس تعدا محور محرک
- تراکتور دو چرخ ( تیلر )
- تراکتور سه چرخ
- تراکتور چهار چرخ ( چهار چرخ محرک یا دو چرخ محرک )
دسته بندی تراکتور بر اساس توان مالبندی
- تراکتور گروه یک : دارای توان مالبندی 15 20
- توان گروه دو : دارای توان مالبند 30 40
- توان گروه سه: دارای توان مالبند 60 80
- توان گروه چهار: 180
تراکتور های عمومی:
این دسته از تراکتورها در بیشتر کارهای کشاورزی و مزرعه مورد استفاده قرار می گیرد. کارهایی که این ماشین می تواند انجام دهد آماده سازی زمین ، کاشت ، داشت، برداشت و ... است.
مهم ترین ویژگی تراکتور عمومی:
- تنظیم فاصله چرخ ها
- گردش سریع
- به کارگیری راحت از ادوات
تراکتور های باغی:
تراکتورهایی که در باغ ها مورد استفاده قرار می گیرند معمولا دارای اندازه کوچک و متوسط و دارای فرمان هیدرولیک و شاسی کوتاه دارند.
مهم ترین ویژگی تراکتور باغی:
- قابلیت گردش سریع در فضای کم
- به کار گیری راحتاز ادوات
تیلر تراکتور دوچرخ:
این نوع تراکتور دارای دو چرخ محرک هستند و به راحتی می توان آن را با دست کنترل کرد و در زمین های کوچک و شالیزارها استفاده می شود.
تراکتور های چرخ لاستیکی:
این نوع تراکتور در ایران دارای چهار چرخ و دو محور است. محور جلو باعث حرکت دو چرخ جلو می شود و برای فرمان دادن مورد استفاده قرار می گیرد. در نوعی از این تراکتور ها تعداد چرخ های عقب 4 چرخ است و در کل تراکتور شش چرخ دارد.
یک نوع دیگر این تراکتور دارای توان بیشتر هستند که علاوه بر چرخ های جلو ، چرخ های عقب نیز محرک هستند.
تراکتور های چهار چرخ دارای شاسی بلند تری نسبت به انواع دیگر هستند که به تراکتور های شاسی بلند نیز معروف اند. این نوع تراکتور برای برداشت محصولاتی که دارای ساقه بلند مانند نیشکر مورد استفاده قرار می گیرد.
تراکتور های چرخ زنجیری:
از این نوع تراکتور را در زمین های سبک و شنی استفاده می شود و به دلیل نیروی کشش و درگیری چرخ با زمین به راحتی نمی توان در کشاورزی استفاده کرد.