آشنایی با تراکتور

۱۳۹۸/۰۷/۱۷

آشنایی با تراکتور

تراکتور یکی از وسایل مهم و پر کاربرد صنایع کشاورزی به شمار می آید. این وسیله علاوه بر کشاورزی در صنایع دیگر هم مورد استفاده قرار می گیرد و برخی نیز با کمک تجهیزات جانبی از آن به جای جرثقیل، بیل مکانیکی و لودر استفاده می کنند. همین کاربرد ها باعث شده تا خرید تراکتور با استقبال بیشتری رو به رو شود.

تراکتور یکی از وسایل مهم و پر کاربرد صنایع کشاورزی به شمار می آید. این وسیله علاوه بر کشاورزی در صنایع دیگر هم مورد استفاده قرار می گیرد و برخی نیز با کمک تجهیزات جانبی از آن به جای جرثقیل، بیل مکانیکی و لودر استفاده می کنند. همین کاربرد ها باعث شده تا خرید تراکتور با استقبال بیشتری رو به رو شود.

تاریخچه تراکتور

اولین تراکتور ها در اواخر قرن نوزدهم ساخته شد. این نوع از تراکتور ها دارای موتورهای بخار قابل حمل بودند که در مزارع کار می کردند و تا سال 1890 مجهز به گاو آهن شدند. در سال 1892 یک آهنگر اهل آیووا که جان فور هلیچ نام داشت اولین وسیله نقلیه مزرعه را که دارای موتور بنزینی که استفاده می شود را ساخت. ساخت موفق تجاری تراکتور توسط تولید کنندگان C.W و C.H اولین بار انجام گرفت. تراکتورهای آمریکایی هولت در جنگ میان انگلیس و فرانسه بسیار مورد استفاده قرار گرفت.

تراکتور های مدرن

تراکتور های مدرن از موتورهای احتراق داخلی استفاده می کنند که توسط بنزین ، نفت سفید ، بنزین مایع و یا سوخت دیزل کار می کنند. نیرو از طریق شاخه پروانه به گیربکس با سرعت 8 یا 10  اسب بخار و از طریق دنده دیفرانسیل به دو چرخ بزرگ درایو عقب منتقل می شود. موتور ممکن است از حدود 12 تا 120 اسب بخار یا بیشترقدرت داشته باشد. تا سال 1932 ، هنگامی که لاستیک های پنوماتیک بزرگ با آج های عمیق وارد می شدند ، تمام تراکتورهای مزرعه دارای چرخ لاستیک های فولادی با لبه های بلند و پر فشار داشتند تا زمین را درگیر کنند و نیروی کشش را فراهم کنند.

تراکتور مدرن

تراکتور های کرولر، کاترپیلار دو مسیر را ردیابی می کنند و لنت یا صفحاتی که در کنار قرار دارد اجرا می شوند و برای اجرا به زنجیر های بی پایان که هر کدام دو چرخ را در کنار یکدیگر قرار دارند محاصره می کنند. این نوع تراکتور چسبندگی بهتری نسبت به تراکتور های چرخدار دارند و در خاک های سنگین ، چسبنده و یا روی خاک های سبک به راحتی حرکت می کنند. شاسی اصلی دارای یک بدنه فولادی جوش داده شده که شامل موتور و گیربکس می باشد.

تراکتور چهار چرخ

تراکتورهای چهارچرخ محرک را می توان در بسیاری از شرایط خاک مورد استفاده قرار داد که باعث بی حرکت شدن تراکتورهای دو چرخ و کاترپیلار می شود. به دلیل ساخت و سازهای پیچیده و به دنبال آن هزینه بالایی که دارند ، استفاده از آنها به تدریج افزایش پیدا کرده است.

تراکتور تک محور

تراکتور تک محور یک تراکتور کوچک است که بر روی یک جفت چرخ ثابت بر روی یک محور قرار می گیرد. اپراتور معمولاً پشت سر راه می رود و یک جفت دستگیره را می گیرد. موتور معمولاً در جلوی محور قرار دارد و ابزارها در پشت نوار قرار می گیرند. این نوع دستگاه ممکن است با طیف قابل توجهی از تجهیزات از جمله گاوآهن ، هورو ، کلتفتر ، سمپاش ، مورس و تریلرهای دو چرخ مورد استفاده قرار گیرد. هنگامی که تراکتور به یک تریلر وصل می شود ، اپراتور می تواند سوار می شود.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.