تولیدات تراکتورسازهای مونتاژکار رو دست وزارت صمت مانده است!

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۲/۱۰/۰۵

تولیدات تراکتورسازهای مونتاژکار رو دست وزارت صمت مانده است!

ابوذر جمشیدوند در حوزه صنعت کشور از فشارهایی که از انحاء مختلف برای فروش تراکتورهای مونتاژکار یاد شده خبر داد و گفت: هیچ کس حاضر به خرید این تراکتورها نیست و عملا این تراکتورهای تولیدی رو دست مانده چرا که یک رقیب خود دارند که توان رقابتی بالایی دارد.

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ؛ ابوذر جمشیدوند مدیرکل دفتر ماشین آلات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز در پاسخ به فشارهایی که برای واردات تراکتور و کمباین به کشور از سوی جهاد کشاورزی وجود دارد، اظهار کرد: خیلی کم لطفی است که بگوییم تکنولوژی تراکتورسازی یا کمباین سازی مربوط به ۶۰ سال پیش است در حالی که این مجموعه های واحدهای آرندی، مهندس و پژوهشی بسیار فعال دارند و حتی این اواخر کشور را از وابستگی به چندین محصول و تکنولوژی بی نیاز کرده اند.

سمبه واردات را چسبیدن و تاکید بر آن علاج کار نیست

وی افزود: سمبه واردات را اینقدر سفت و محکم چسبیدن و دائما بر آن تاکید کردن و دم از واردات زدن علاج کار نیست.

جمشیدوند با اشاره به اینکه خیلی‌ها از واردات و مونتاژکاری تراکتور حتی با توان داخلی‌سازی کمتر به عنوان راهکار یاد می‌کنند، تاکید کرد: مگر ما همچنین واحدهای تولید در کشور نداریم این راه حل نیز آمایش خود را پس داده و متاسفانه جواب نداده است.

انحصاری و ممنوعیت واردات در تراکتور نداریم 

جمشیدوند در تکمیل این موضوع اذعان داشت: تولید تراکتور در کشور نه تنها انحصاری نیست و چندین تراکتورسازی در کشور داریم که با توان ۳۰ و حتی تا ۶۰ درصد توان داخلی مشغول به تولید و عرضه هستند اما چنان قیمت‌های بالایی دارند که نمی‌توانیم حریف فروش آنها به کشاورز شویم و تبدیل به معضلی به بخش ماشین آلات کشاورزی کشور شده است.

تولیدات تراکتورسازهای مونتاژ کار رو دست وزارت صمت مانده است

این مقام مسئول در حوزه صنعت کشور از فشارهایی که از انحاء مختلف برای فروش تراکتورهای مونتاژکار یاد شده خبر داد و گفت: هیچ کس حاضر به خرید این تراکتورها نیست و عملا این تراکتورهای تولیدی رو دست مانده چرا که یک رقیب خود دارند که توان رقابتی بالایی دارد.

وی با اعلام اینکه علیرغم همه اقدامات پیشرفتی و توسعه ای صورت گرفته از سوی تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی کشور تعرفه واردات تراکتور عملاً صفر می باشد، اضافه کرد: با همین تعرفه صفر حتی محصولات وارداتی توان رقابت با تولیدات تراکتورسازی را ندارد.

جمشیدوند از نگرانی خود برای اختصاص اعتبار ارزی برای واردات تراکتور سخن گفت و عنوان کرد: واهمه داریم که اگر ارز به این بخش اختصاص دهیم و مصرف کننده‌ای در کشور نداشته باشند باید کلی تسهیلات و راهکارهای مشوقی پیدا کنیم تا بتوانیم برای این واردات مشتری پیدا کنیم.

حوزه صنعت ماشین‌آلات کشاورزی خوب کار می‌کند

مدیرکل دفتر ماشین آلات کشاورزی، ساختمانی و معدنی وزارت صمت در تشریح ظرفیت‌های تولیدی ماشین آلات کشاورزی کشور و بخصوص تراکتور گفت: واقع بینانه باید بگوییم که حوزه صنعت ماشین‌آلات کشاورزی و تراکتور کشور بسیار خوب کار می‌کند ولی چرا نمی‌خواهیم قبول کنیم نمی‌دانم؟ قیمت رقابت‌پذیر، کیفیت رقابت‌پذیر و ظرفیت تولید ایده‌آل است ولی باز اگر کسی بتواند روند بهتری از روندهای یاد شده را ارائه و در پیش گیرد حمایت و همراهی خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: براساس وظیفه شرعی، قانونی، اخلاقی و سیاست کلی نظام قائل به این هستیم که اولویت یک تولید داخل است و از این موضوع نیز عدول نخواهیم کرد مگر اینکه ایرادات منطقی بر تولید داخل از جمله قیمت بالا و غیره وارد کنیم ما نیز حتما در چنین مواقعی از واردات و سایر راهکارها حمایت خواهیم کرد.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.