عدم توجه به مکانیزاسیون کشاورزی در ایلام

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۲/۰۸/۱۶

عدم توجه به مکانیزاسیون کشاورزی در ایلام

کمبود و فرسودگی مکانیزاسیون و ابزارآلات کشاورزی یکی از دغدغه‌های اصلی کشاورزان و روستاییان استان ایلام است که تا به حد زیادی کشاورزی در استان را تحت تاثیر خود قرار داده است.

علی نجفی یکی از کشاورزان ایلامی در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: یکی از مهمترین ارکان کشاورزی در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت استفاده از ماشین آلات و توسعه مکانیزاسیون کشاورزی است که علاوه بر افزایش سرعت عملکرد، سبب خروج کشاورزی از شکل سنتی به صنعتی شده و در نهایت با کاهش میزان ضایعات و هدررفت محصول سبب افزایش بهره‌وری در واحد سطح می‌شود.

وی افزود: به رغم اهمیت توسعه مکانیزاسیون کشاورزی متاسفانه با افزایش و جهش چند برابری قیمت انواع ماشین‌آلات کشاورزی از جمله تراکتور و کمباین بسیاری از کشاورزان توان مالی برای خرید این دستگاه و دستگاه‌های دیگر ندارند زیرا شرایط اقتصادی حاضر و نوسانات نرخ ارز نیز اجازه نمی‌دهد تا این قشر از تولیدکنندگان به فکر سرمایه‌گذاری در حوزه مکانیزاسیون باشند.

جواد جعفر زاده یکی دیگر از کشاورزان ایلامی در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: تهیه مکانیزاسیون کشاورزی یکی از بخش های مهم بری رونق کشاورزی و رفع مشکل کشاورزان است که در این راستا جهاد کشاورزی باید اقدامات مشخصی برای رفع مشکل عدم توسعه مکانیزاسیون در استان لحاظ کند.

وی در حالی که از روند رسیدگی مسئولان گله‌مند بود افزود: جهاد کشاورزی نه تنها در زمینه حمایت از کشاورزان کوتاهی کرده بلکه خیلی از ابزار آلات پیشرفته کشاورزی را که در گذشته توسط دولت خریداری شدند را در اختیار مردم و کشاورزان قرار نداده است و همین امر رفته رفته موجب شده برخی از ابزار آلات موجود در جهاد کشاورزی فرسوده و غیرقابل استفاده شوند.

 

نقش مکانیزاسیون کشاورزی در توسعه

عباس شریفی کارشناس کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار داشت: مکانیزاسیون کشاورزی با انجام به موقع عملیات زراعی و کاهش هزینه‌هـای تولیـد، نقـش مـؤثری در افزایش درآمد و متعاقب آن، بهبود سطح اقتصادی و ارتقای سطح کیفی زیسـتی بهـره بـرداران کشـاورزی دارد.

وی افزود: کمبود ماشین‌آلات کشاورزی موجب می‌شود کشاورزان ناگزیر به علت نبود ابزار و ماشین آلات پیشرفته تمام مراحل کشاورزی را با نیروی دست انجام دهند که این کار با توجه به اینکه زحمت زیادی دارد باعث کاهش تولیدات کشاورزی، کاهش رغبت کشاورزان جهت تولید محصولات کشاورزی، افزایش ضایعات و طولانی بودن زمان کاشت، داشت و برداشت محصولات می شود.

این کارشناس تصریح کرد: با توجه به اینکه امروزه دیگر روش‌های دستی و سنتی چندان موثر نیستند، لازم است جهت توسعه کشاورزی و حمایت از کشاورزان خرید و تجهیز ابزار آلات و مکانیزاسیون‌های کشاورزی در دستور کار مسئولان در دستگاه‌های ذی‌ربط قرار گیرد.

 

توسعه مکانیزاسیون کشاورزی

آذرنوش عموزاده سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در گفت‌وگو با با خبرنگار بازار اظهار داشت: تقویت شاخص‌های توسعه مکانیزاسیون از جمله ضریب، درجه و ظرفیت مکانیزاسیون، یقینا کاهش هزینه‌های تولید، افزایش راحتی، جذابیت کار کشاورزی، انجام به‌موقع عملیات کشاورزی، افزایش بهره‌وری تولید و مصرف انرژی و در نهایت افزایش درآمد را برای کشاورزان به همراه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه توسعه تجهیزات کشاورزی یکی از اولویت‌های جهاد کشاورزی است، افزود: سال گذشته ۶۳۳ میلیارد ریال تسهیلات برای خرید مکانیزاسیون کشاورزی در ایلام پرداخت شده است که در راستای پرداخت اعتبارات مذکور، تعداد ۳۲۵ دستگاه انواع ماشین‌ها، ادوات و تجهیزات در زیربخش‌های مختلف کشاورزی توسط کشاورزان استان خریداری شده است.

این مسئول در پایان گفت: خوشبختانه ضریب مکانیزاسیون کشاورزی استان به میزان ۱.۶۴ اسب بخار بر هکتار در پایان سال ۱۴۰۱ ارتقا یافته است و در سال جاری نیز با اقدامات جهاد کشاورزی و همکاری کشاورزان در تلاشیم مشکلات و موانع این حوزه به طور کامل مرتفع گردند.

توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اهمیت بسزایی در پایداری تولید، افزایش بهره‌وری و امنیت غذایی کشور دارد، از این توجه به این حوزه از الزاماتی است که باید مورد توجه مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.