۹۹ درصد کمباین ها و تراکتورهای کشور پلاک گذاری شد

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۲/۰۷/۲۷

۹۹ درصد کمباین ها و تراکتورهای کشور پلاک گذاری شد

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی گفت: تاکنون ۹۹ درصد ماشین های موتوردار نقلیه کشاورزی شامل کمباین و تراکتور پلاک گذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ،کریم ذوالفقاری روز چهاشنبه(روز گذشته) در گردهمایی مدیران ستادی مکانیزاسیون کشاورزی و صنایع استان های سراسر کشور که در سالن اجتماعات موسسه تحقیقات اصلاح بذر کشور در کرج برگزار شد، افزود: تعداد ماشین های کشاورزی پلاک گذاری شده به ۶۲۴ هزار دستگاه رسیده که بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه ۲ تیپ ماشین خودگردان مکانیزه کشاورزی داریم، اظهار کرد:یکی ماشین های موتورداری هستند که به عنوان وسیله نقلیه تلقی می شوند و یکسری هم موتور دارند ولی وسیله نقلیه تلقی نمی شوند که کمباین یا تراکتورها نمونه موتوردارها به شمار می روند.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع وزارت جهاد کشاورزی ماشین های کشاورزی موتوردار نمونه دوم را همچون دروگرها، چاپرها و تیلرها دانست و گفت: این ماشین ها هنوز پلاک گذاری نشده اند ولی پیگیر شماره گذاری آنها هستیم.

ذوالفقاری افزود: همچنین ۲۰ دستگاه کمباین وارداتی داریم که از طریق گمرک وارد کشور شده اند ولی تاکنون فقط یک دستگاه از سوی پلیس راهور پلاک گذاری می شود و مابقی فقط با یک برگ سبز در حال تردد هستند وی در حال رفع مشکل مابقی این ماشین های وارداتی هستیم.

حدود ۶۰ درصد ماشین های کشاورزی از رده خارج هستند

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به عمر بالای تعداد زیادی از ماشین های کشاورزی کشور، اظهار کرد: فناوری های نوینی در دنیا وارد حوزه مکانیزاسیون شده که ما هم بایدپیگیری کرده و یا خودمان بسازیم و یا مهندسی معکوس کنیم.

وی گفت: شرایط مکانیزاسیون در کشور ما خوب نیست بطوریکه حدود ۵۵ درصد تراکتورهای کشور عمری بیشتر از ۱۳ سال داشته و از رده خارج محسوب می شوند و از سر ناچاری از آن ها استفاده می کنیم و ۶۰ درصد کمباین های کشور نیز بیش از ۱۰ سال عمر داشته و از رده خارج هستند.

ذوالفقاری با اشاره به اینکه طبق قانون متولی و تولیت تولیدو توزیع این ماشین آلات با وزارت صنعت ، معدن وتجارت است و متولی درخواست و نیاز با وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: با توجه به محدودیت های تحریمی انتظار می رود وزارت صنعت ، معدن وتجارت میزان تولید را تا ۲ برابر افزایش دهد تا ماشین های فرسوده را جایگزین و نیازهای جامعه کشاورزی را برطرف کنیم.

رسوخ مکانیزاسیون در بخش کشاورزی رضایت بخش است

این مسوول در ادامه به وضعیت استفاده از مکانیزاسیون در بخش کشاورزی اشاره کرد وگفت: استفاده از مکانیزاسیون در بخش های مختلف متفاوت است به طوریکه در برنج تا ۱۰ سال گذشته کشت نشایی کمتر از پنج درصد در کشور بود ولی امروزه این عدد به ۸۵ درصد رسیده است.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: همچنین تا ۱۰ سال پیش برداشت شالی حدود ۱۵ درصد بود که امروز به بیش از ۹۰ درصد رسیده است.

ذوالفقاری بیان کرد: وضعیت مکانیزاسیون در محصولات مختلف متفاوت است ولی درجه مکانیزاسیون و سطح اراضی که به صورت مکانیزه کاشت، داشت و برداشت می شود رضایت بخش می شود ولی کیفیت آن را هم باید روزبروز ارتقاء دهیم.

وی با بیان اینکه در این نشست تمام مسایل و مشکلات حوزه مکانیزاسیون با حضور مسوولان ستادی و کشوری مرتبط در حال طرح است تا به یک راهکار برسیم، افزود: در ستاد وزارت جهاد کشاورزی تغییراتی داشتیم که مرکز توسعه مکانیزاسیون با دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی که ذیل ۲ معاونت بودند تغییر ساختار یافته و مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع زیر نظر مستقیم وزیر جهاد کشاورزی راه اندازی شد.

رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در صدد هستیم در استان ها این اتفاق هم بیافتد و متناظر با ملی ارتقاء جایگاهی داشته باشیم.

ذوالفقاری هدف از برگزاری این نشست را طرح مشکلات استان ها که رفع نشده که نمونه آن سامانه ۱۲۴ است که همکاران را رنج داد و نتوانستند پرداخت تسهیلات داشته باشند عنوان کرد و گفت: خوشبختانه اعلام شد که این مشکل در سازمان حمایت رفع شده است.

گردهمایی مدیران فناوری مکانیزه استان ها از سه سال پیش با شیوع ویروس منحوس کرونا تاکنون به صورت حضوری برگزار نشده بود.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.