چیزی شبیه تراکتور؛ این است برآیند کار بی کیفیت| ایرادات خودروسازان، در تراکتورسازی هم جریان دارد

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۲/۰۳/۱۶

چیزی شبیه تراکتور؛ این است برآیند کار بی کیفیت| ایرادات خودروسازان، در تراکتورسازی هم جریان دارد

در شرایطی که کشاورزان نسبت به تراکتورهای ساخت داخل انتقاد دارند، مدیرعامل مجمع هماهنگی تشکلهای کشاورزی معتقد است، محصولات تراکتورسازی فقط نما و شکل تراکتور دارد و از نظر کیفیت حرفی برای گفتن ندارد.

خبرگزاری سایت تراکتور (نقل از بازار):معرفی کشاورزی دقیق همراه با افزایش پذیرش مکانیزاسیون مزرعه در راستای افزایش بهره وری، تقاضا برای تراکتور را در بازارهای جهانی تقویت می کند. در واقع در حالی که بر اساس کاربرد، بازار جهانی تراکتور را می توان به بخش کشاورزی، ساخت و ساز، معدن، جنگلداری و غیره تقسیم کرد، در حال حاضر، بخش کشاورزی تسلط آشکاری در بازار دارد. از سوی دیگر به گفته کارشناسان در سطح جهانی بازار تراکتور بیشتر به دلیل افزایش تعداد برنامه‌ های آموزشی مزرعه‌ ای که استفاده از ماشین‌ آلات کشاورزی را در مقیاس بزرگ ترویج می‌ کنند، هدایت می‌ شود. علاوه بر این، دولت ‌ها در چندین کشور در حال توسعه یارانه ‌ها و کمک ‌های مالی برای تسهیل خودکارسازی فرآیندهای مختلف کشاورزی هستند.

علاوه بر این، بر اساس گزارش منتشر شده از سوی گروه تحقیقات، مشاوره و تحلیل بازارهای بین المللی (IMARC Group)، پیشرفت ‌های مختلف فناوری منجر به ظهور تراکتورهای پیشرفته با GPS از پیش نصب شده و دستگاه‌ های تله ‌ماتیک (سیستم ارسال و دریافت اطلاعات از راه دور و پردازش داده ها) شده است. همچنین انتظار می‌ رود که محبوبیت روزافزون خودروهای تجاری خودکار همراه با نفوذ بالای اتصال بی‌ سیم برای نظارت از راه دور، بازار جهانی تراکتور را هدایت کند. علاوه بر این کارشناسان معتقدند از اصلی ترین عواملی که موجب تقاضای جهانی تراکتور می شود می توان به افزایش هزینه های نیروی کار، افزایش مصرف محصولات غذایی گیاهی، افزایش درآمد روستایی، مشوق های دولتی و کمبود نیروی کار فصلی اشاره کرد.

پیش بینی رشد ۴.۳ درصدی بازار جهانی تراکتور طی ۵ سال آینده

در این گزارش همچنین آمده است در بحث بازار تراکتور غالبا در سطح منطقه ای، بازار به «آمریکای شمالی، آسیا و اقیانوسیه، اروپا، آمریکای لاتین، خاورمیانه و آفریقا» طبقه بندی شده است، در شرایطی که آسیا و اقیانوسیه در حال حاضر بر بازار جهانی این محصول پرکار تسلط دارد. این در شرایطی است که بر اساس قدرت خروجی، بازار جهانی تراکتور را می توان به زیر ۴۰ اسب بخار، ۱۰۰ اسب بخار و بالاتر از ۱۰۰ اسب بخار دسته بندی کرد و در حال حاضر تراکتور با قدرت کمتر از ۴۰ اسب بخار بیشترین سهم بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. همچنین جدیدترین گزارش این گروه تحقیقاتی حاکی از این است که اینگونه تخمین زده می شود که بازار جهانی تراکتور در یک دوره پنج ساله یعنی از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۸ به طور متوسط بیش از ۴.۳ درصد رشد نشان بدهد.

 

کشاورزان گلاویز با قیمت بالا و کیفیت پایین تراکتور

با این وجود بازار ایران در حوزه تراکتور چندان به سامان نیست و کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی غالبا با موضوع بی کیفیتی و گرانی این محصول مواجه هستند. به عبارت دیگر کشاورزان از یکسو نسبت به پایین بودن کیفیت تراکتورهای تولیدی در کشور مواجه هستند آن هم در شرایطی که در این حوزه هیچگونه وارداتی صورت نمی گیرد و کاملا انحصاری پیش می رود. از سوی دیگر قیمت تراکتور در بازار بالا است و تسهیلات مناسبی برای خرید آن به کشاورزان ارائه نمی شود. در واقع به گفته کارشناسان بخش، قیمت تراکتور در کشور متناسب با قیمت محصولات کشاورزی نیست و لذا غالبا خریداران این ماشین کشاورزی افرادی هستند که به عنوان یک کالای سرمایه ای به آن نگاه می کنند و برای سود دهی در بلند مدت خواهان خرید آن هستند.

با این وجود فعالان بخش بازار تراکتور را بازاری آشفته و بدون ثبات می دانند. به طوری که «مسعود اسدی» مدیر عامل مجمع هماهنگی تشکل های کشاورزی کشور در گفتگو با بازار در خصوص افزایش قیمت تراکتور در بازار داخل اظهار می دارد: بالا رفتن قیمت ها به نحوی شده است که در همه بخش ها شاهد آن هستیم؛ یعنی وقتی تورم رسمی کشور بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است ما باید انتظار چنین چیزی را هم در خصوص کلیه محصولات و کالاها از جمله تراکتور داشته باشیم.

 

اسدی افزود: اما در مورد کیفیت تراکتور بحثی نمی توان کرد؛ به این معنا که کیفیت محصولات تراکتورسازی بسیار پایین است و به عبارت دیگر متاسفانه فقط نما و شکل تراکتور دارد! وگرنه در حوزه کیفیت هر آنچه امروز شرکت تراکتورسازی کشور تولید می کند مشکلات اساسی زیادی دارد.

وی در پاسخ به این سوال که دلیل بی کیفیتی محصولات تراکتورسازی کشور چه عواملی است، گفت: دلیل بی کیفیتی تراکتور کشور دقیقا همان دلیل بی کیفیتی محصولات ایران خودرو و سایپا است.

 

یکه تازی تراکتورسازی ایران در بازاری بی رقیب

در واقع بر اساس این گزارش، از اصلی ترین مواردی که کارشناسان در بی کیفیت بودن تراکتور دخیل می دانند می توان به انحصاری بودن تولید برای تنها یک شرکت تولید کننده و همچنین ممانعت از واردات تراکتورهای روز دنیا اشاره کرد. به این معنا که چون تولید تراکتور در انحصار یک شرکت است لذا این شرکت با هر کیفیتی کالا تولید می کند در حالی که محصولات خارجی نیز اجازه ورود به کشور ندارد لذا کشاورز مجبور به خرید است. به این ترتیب کارشناسان معتقدند شرکت تراکتورسازی ایران اعتقادی به کیفی سازی محصول خود ندارد چون برای بقا در بازار و حفظ سهم خود در بازار نیازی به ارتقای کیفیت محصولات خود نمی بیند و در این بازار بی رقیب یکه تازی می کند.

اسدی همچنین در پاسخ به این سوال که برای کیفی سازی تراکتورسازی چه اقداماتی می توان کرد گفت: اولا همانطور که می دانید بحث مکانیزاسیون کشاورزی قصه پرغصه ای است که در این بخش وضعیت خوبی نداریم و به شدت نیاز به سرمایه گذاری دولت و حمایت بانک ها در قالب اعطای تسهیلات ارزان قیمت دارد.

وی ادامه داد: همچنین وارد کردن تراکتورهای خارجی به صورت فراوان و گسترده نیاز است تا بحث کیفیت تراکتورها و همچنین بحث مکانیزاسیون کشاورزی کشور تکانی بخورد.

اسدی تاکید کرد: از سوی دیگر شرکت تراکتورسازی نیز برای رضای خداوند هم که شده می تواند مقداری به کیفیت آنچه که به نام تراکتور تولید می کند و به دست کشاورزان می دهد فکر کند.

 


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.