مکانیزاسیون کشاورزی متناسب با بخش رشد نکرده است

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۲/۰۱/۲۸

مکانیزاسیون کشاورزی متناسب با بخش رشد نکرده است

آسودار فعال حوزه معتقد است مکانیزاسیون کشاورزی متناسب با نیاز کشور رشد نکرده به این معنا که بسیاری از بخش های کشاورزی متناسب با تاریخ کاشت، داشت و برداشت به دلیل کمبود تجهیزات نمی توانند هماهنگ باشند.

بخش صنعتی حوزه کشاورزی کشور در حالی از نگاه کارشناسان در طی سالهای اخیر ضعیف عمل کرده است که بسیاری معتقدند در این حوزه هیچگونه نوآوری روی نمی دهد این در حالی است که کشورهای توسعه یافته همه ساله در این بخش ماشین آلات و ادواتی با به روز ترین نوآوری ها و فناوری ارائه می دهند. در این راستا محمد امین آسودار از فعالان بخش کشاورزی معتقد است در حوزه ادوات و تجهیزات کشاورزی در سالی که گذشت بهره برداران و همچنین سازندگان این ادوات با مشکلات بسیاری مواجه بودند.

آسودار به خبرنگار بازار می گوید: ما بارها اعلام کرده ایم که در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی مشکلات زیاد است اما هیچ گاه به صورت متناسب این بخش رشد نکرده است. به این معنا که توزیع امکانات و مکانیزاسیون متناسب با نیاز کشور نیست؛ یعنی بسیاری از بخش های کشاورزی ما متناسب با تاریخ کاشت، داشت و برداشت به دلیل کمبود تجهیزات نمی توانند هماهنگ باشند. لذا شدیدا به تجهیزات کشاورزی نیاز داریم.

بیشتربخوانید:

تولید۳۱ هزار دستگاه تراکتور با موتورهای کاملا ایرانی درسال گذشته

ساداتی نژاد رفت، آقامیری سرپرست وزارت جهاد کشاورزی شد

خرده مالک بودن ۸۵ درصد کشاورزی کشور

وی خاطر نشان می کند: از سوی دیگر مساله مهم بعدی که چندان به آن توجه نشده است بحث نوآوری در کشاورزی است که متاسفانه از نظر نوآوری در بخش کشاورزی بسیار عقب هستیم. این در حالی است که بنده شخصا بارها در نمایشگاه های بین المللی فرانسه و آلمان شرکت کرده ام و شاهد بوده ام که شرکت های حوزه ادوات و ماشین آلات کشاورزی این کشورها هر سال با یک وسیله جدید در این نمایشگاه ها حضور می یابند؛ یعنی بر اساس قوانین حاکم نمی توانند به عنوان مثال ادوات و ماشین آلات سال قبل را در نمایشگاه امسال ارائه دهند.

آسودار افزود: در حقیقت بر خلاف دیگر کشورها که در حوزه ماشین آلات کشاورزی نوآوری های بسیاری هر سال رقم می زنند ما هیچ قدمی برنداشته ایم و به عنوان مثال الان در کشور تراکتورهای رومانی با عمر ۳۰ ساله در استان خوزستان داریم در حالی که عمر مفید این ماشین آلات ۱۰ سال است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر در حالی که عمر مفید کمباین ۵ سال است در حال حاضر بسیاری از کمباین های موجود ۲۰ساله است که در مزارع کار می کنند و اصلا به درد نمی خورد چون ریزش این کمباین ها بسیار زیاد است و لذا افت شان بالا است.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.