وزارت جهاد باید از نظر بودجه و سرمایه قوی گردد| ضعف امکانات و سواد مکانیزاسیون داریم

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۱/۱۲/۲۲

وزارت جهاد باید از نظر بودجه و سرمایه قوی گردد| ضعف امکانات و سواد مکانیزاسیون داریم

آسودار فعال بخش ضمن تاکید بر ضرورت تقویت وزارت جهاد از نظر بودجه و سرمایه میگوید: از نظر امکانات و سواد مکانیزاسیون در کشور بسیار نارسایی داریم درحالی که باید هر سال یک تحول در بخش تولید داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور، محمد امین آسودار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری بازار در خصوص آنچه در سال جاری در صنعت کشاورزی گذشته است به خبرنگار بازار می گوید: مسائل بسیاری در این بخش رخ می دهد و متاسفانه یکی از مسائلی که دامن این صنعت را گرفته این است که در حالی که بسیاری محصول در کشور تولید می شود اما آماری از آنها گرفته نمی شود. مخصوصا در مورد محصولات صیفی اطلاعات دقیقی نیست و مسئولان فقط به کشت محصولاتی همچون گندم، جو، کلزا و ذرت به عنوان محصولات استراتژیک بها می دهند اما به عنوان مثال هرگز به محصولاتی همچون چغندر علوفه ای و کنجد بهایی نداده اند.

آسودار در خصوص تبعات نداشتن چنین آمارهایی از محصولات تولیدی در کشور نیز می گوید: جالب است بدانید در دیگر کشورها از جمله در آلمان نحوه کنترل و مصرف محصولات کشاورزی به این نحو است که به هر کشاورزی اجازه کشت هر محصولی را نمی دهند. بلکه در سطح کشور به کشاورزان سهم می دهند که مثلا این کشاورز مجاز است یک هکتار سیب زمینی بکارد و اگر بیش از سهمیه خود کشت کند توسط متولیان تحویل گرفته نمی شود. اما به عنوان مثال الان در بازار پیاز و سیب زمینی گران شده و علت آن هم این است که وزارت جهاد کشاورزی کنترل و نظارتی روی این تولیدات ندارد.

وی خاطر نشان کرد: از دیگر مسائلی که در این بخش نادیده گرفته می شود بحث تناوب کشت است؛ به این معنا که در یک زمین نمی توان هر سال گندم یا ذرت کاشت بلکه باید تناوب کشاورزی انجام شود و هر ۳ تا ۴ سال یکبار باید محصولات وجینی بکاریم؛ یعنی محصولاتی کشت شود که به صورت مکانیکی یا شیمیایی با علف هرز آنها مبارزه شود و نهایتا کنترل علف هرز را مدیریت می کنیم. با این وجود چنین اقداماتی در برنامه های وزارت جهاد نیست.

وی همچنین در خصوص مسائل پیرامون بودجه بخش کشاورزی نیز اظهار داشت: قطعا هر چقدر به بخش کشاورزی بیشتر بها بدهند ارزش مملکت بالا می رود. به این معنا که بارها اعلام کرده ایم ما پتانسیل تولید تا ۱۸ میلیون تن گندم را در کشور داریم و اینکه نمی توانیم به این نتیجه برسیم به دلیل این است که مدیریت در سطح کشور ضعیف است و روسای سازمان و ارگانها مدیریت ضعیفی دارند.

آسودار با بیان اینکه متوسط تولید گندم در کشور هنوز ۴ تن در هکتار است افزود: این در حالی است که در کشور آلمان ۱۱تن در هکتار و در رومانی ۱۲ تن در هکتار گندم است. بنابراین یک بحث در این میان نداشتن برنامه است و بحث دیگر نیز مسائل مالی و بودجه کافی است.

وی خاطر نشان کرد: ما معتقدیم برای افزایش تولید گندم توسعه زمین ها را نباید انجام بدهیم چون نه آب داریم نه امکانات کافی، لذا باید تولید در واحد سطح را بالا ببریم.

این فعال کشاورزی همچنین در پاسخ به این سوال که کدام بخش های کشاورزی نیاز بیشتری به داشتن سهم از بودجه دارد نیز اظهار داشت: قطعا در بخش آموزش و توسعه نوآوری بودجه نیاز داریم چرا که ما در کشاورزی عقب مانده هستیم و هنوز بسیاری از کشاورزان امکانات ندارند که این امر روی تولید اثر می گذارد. به عبارت ساده تر باید وزارت جهاد را از نظر سرمایه و بودجه قوی کنیم تا بتواند کشاورزان را بالا بکشد و برای بخش هزینه کند.

آسودار ادامه داد: از سوی دیگر بر کسی پوشیده نیست که از نظر امکانات مکانیزاسیون و سواد مکانیزاسیون نیز در سطح کشور بسیار نارسایی داریم.

وی خاطر نشان کرد: مساله اینجا است که وقتی میگوییم مکانیزه و نوآوری یعنی هر سال باید یک تحول را در بخش تولید داشته باشیم که این تحول از سواد علم و نوآوری می آید. به همین دلیل در کشورهای دیگر می بینیم که چه اتفاقاتی می افتد به طوری که کشور پاکستان در حوزه مکانیزاسیون از ما بسیار جلوتر است که به دلیل مدیریت قوی است که دارد؛ به این معنا که به کشاورز وام می دهد، کلیه هزینه ها را تامین می کند و به اصطلاح در زمان خرمن پول خود را از کشاورز پس می گیرد.

سالانه می توانیم تا ۱۸ میلیون تن تولید گندم در کشور داشته باشیم اما به دلیل ضعف مدیریت در سطح کشور و نداشتن امکانات و سواد مکانیزاسیون به این ارقام هنوز نرسیده ایم


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.