استفاده از تکنولوژی سوخت‌های امولسیونی در موتورهای دیزلی تولیدی کشور

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۱/۱۱/۰۴

استفاده از تکنولوژی سوخت‌های امولسیونی در موتورهای دیزلی تولیدی کشور

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ، تفاهم‌نامه همکاری برای تولید و استفاده از تکنولوژی سوخت‌های امولسیونی در موتورهای دیزلی کشور، بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، گروه صنعتی تراکتورسازی ایران، شرکت موتورسازان تراکتورسازی و دانشگاه صنعتی سهند به امضاء رسید.

در حاشیه امضاء این تفاهمنامه، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: این تفاهمنامه به منظور استفاده از دانش روز وتجربیاتی موجود در هر چهار مجموعه برای ارتقای موتور به جهت بهره گیری بیشتر از سوخت وارتقاء آلایندگی برای کاهش اجزای آلاینده هوا به امضاء رسید.

رضا کاظم‌ نژاد افزود: استفاده از سوخت امولسیونی  که تزریق ۱۲ تا ۱۵ درصد آب به ساختار سوخت می باشد و پایین آمدن مصرف سوخت و از همه مهمتر کاهش سطح آلایندگی را نیز به دنبال خواهد داشت از اصلی ترین اهداف این تفاهمنامه می باشد.

وی بااشاره به اینکه تراکتورسازی و موتورسازان این مجموعه تاثیرگذارترین واحد در صنعت و حوزه تولید در این بخش هستند اضافه کرد: علاوه برتامین نیاز داخلی، صادرات به اقصی نقاط دنیا را این مجموعه ها در کارنامه دارند بنابراین بهترین گزینه برای عملیاتی کردن این طرح می باشند.

مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه ضمن یادآوری مسائلی نظیر آلودگی هوا و مصرف انرژی اظهار داشت: در شرایط کنونی ضرورت توجه به مسائل زیست محیطی وظیفه ای همگانی است و تراکتورسازی نیز نه تنها در راستای ارتقای کیفی موتورها و اهداف تولیدی بلکه به جهت مسئولیت اجتماعی که در قبال تک تک هموطنان احساس می کند پیش قدم برای استفاده از این تکنولوژی جهت کاهش مصرف سوخت و آلایندگی در تولیداتش شده است.

مصطفی وحیدزاده کاهش و کمبود منابع از جمله گاز، نفت، سوختهای فسیلی و ... را مورد تاکید قرار داد و ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن این تفاهمنامه از طریق تراکتورسازی که همیشه و در جهت اهداف کلان جامعه پیش قدم و پیشرو بوده شاهد ثمرات آن در صنعت و اقتصاد و مهمتر از همه نیازعمومی جامعه و کشور باشیم.

وی یادآور شد که طی یک سال گذشته تفاهمنامه های متعدد این چنین توسط تراکتورسازی و با مراکز بیشمار از جمله دانشگاه آزاد، ستاد نانو، فنی و حرفه ای و ... به منظور ارتقاء تولید و بهره گیری از ظرفیت مراکز علمی و دانشگاهی به امضاء رسیده است.

رئیس دانشگاه صنعتی سهند به عنوان یکی از امضاء کنندگان این تفاهمنامه نیز گفت: این تفاهمنامه که همزمان با سالروز شهادت ۲۲تن از دانشگاهیان نخبه درکارگاه دانشگاه تبریز منعقد شد تا واقف باشیم که دانشمندان و جهادگران علمی ما زمانی در صحنه های صنعتی هم وارد شدند و باحداقل امکانات زمان خود توانستند کارهای ناممکن را ممکن سازند و اکنون ما با امکاناتی که دراختیار داریم و باتوجه به تحریم های که کشور را تهدید می کند امیدوار هستیم این تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و گام های  تاثیرگذاری را در عرصه صنعت برداریم.

اسماعیل فاتحی‌فر تصریح کرد: طی چند سال گذشته تیم های علمی خوبی در دانشگاههای مختلف داشتیم که در شرکت موتورسازان وشرکت های زیر مجموعه گروه تراکتورسازی ایران فعال بودند و با تفاهمنامه امضاء شده نیز فعالیت این گروه ها تقویت شد و در راستای اهداف تعیین مصمم تر خواهند بود.

مدیرعامل شرکت موتورسازان تراکتورسازی در این باره گفت: شرکت موتورسازان به عنوان بزرگترین تولیدکننده انوع موتورهای دیزلی در خاورمیانه، این همکاری را در راستای اهداف زیست محیطی و نیازمندیهای جامعه امروزی شروع کرده وامیدواریم که باعنایت به الزامات فنی وتولیدی که در واحدهای صنعتی، مراکز دانشگاهی وسایر شرکت های دانش بنیان در این زمینه وجود دارد بتوانیم کیفیت موتورهای تولیدی را بیش از پیش ارتقاء دهیم.

حسن مطلب زاده از تولید نزدیک به ۴۰ هزار موتور در مجموعه تحت مدیریتش خبر داد و گفت: هم اکنون ۳۵ نوع محصول تولیدی در موتورسازان به اکثر کشورهای دنیا صادر می می شود که شتاب بخشیدن به تولید و ارزآوری برای کشور همچنان در برنامه مانده امسال و سال آتی هم تعیین شده است.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.