سایه انحصار در مکانیزاسیون کشاورزی کشور

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۱/۱۰/۲۱

سایه انحصار در مکانیزاسیون کشاورزی کشور

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور، رئیس اتحادیه تولید کنندگان ماشین الات کشاورزی گفت: سالانه 25 تا 30 هزار تراکتور و بیش از صد هزار دستگاه اداوات و دنباله رو‌های کشاورزی در کشور تولید می‌شود که دو برابر نیاز کشور است.به گزارش خبرگزاری آریا، رئیس اتحادیه تولید کنندگان ماشین الات کشاورزی گفت: سالانه 25 تا 30 هزار تراکتور و بیش از صد هزار دستگاه اداوات و دنباله رو‌های کشاورزی در کشور تولید می‌شود که دو برابر نیاز کشور است.

نامی افزود: نیاز کشور به تراکتور به 11 تا 12 هزار دستگاه است که 3 هزار دستگاه بابت نوسازی و بقیه برای توسعه ماشین الات کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در بخش دنباله رو‌ها و اداوات نیز 40 تا 50 هزار دستگاه در سال مورد نیاز است.حرکت سریع بخش کشاورزی از سنتی به صنعتی به منظور تامین غذای جمعیت کشور، نیازمند توسعه فن آوری یا همان مکانیزاسیون در کشاورزی است. آغاز مکانیزاسیون در ایران به سال 1331 بر می‌گردد، حالا بعد از گذشت 7 دهه از توسعه، مکانیزاسیون کشاورزی، در وضعیت نگران کننده‌ای به سر می‌رود.رئیس اتحادیه تولید کنندگان ماشین الات کشاورزی با اعلام این مطلب تصریح کرد: به رغم این افزایش، انحصار در توزیع ماشین آلات و از طرفی افزایش قیمت مداوم این اداوات، موجب بروز بازار سیاه و دلالی در عرضه ادوات مورد نیاز کشاورزان شده است. بیشترین اداوات کشاورزی مورد نیاز هم مربوط به تراکتور و کمباین است که از سوی مرکز مکانیزاسیون و با گزینش در بین درخواست کنندگان توزیع می‌شود.

نامی اظهار داشت: دولت و وزارت جهاد کشاورزی از 4 سال پیش انحصار توزیع ماشین الات کشاورزی را به دلایلی انحصاری کرده اند و به عنوان یک فیلتر کار توزیع ماشین الات کشاورزی را در انحصار خود گرفتند.نامی افزود: تا قبل از این کشاورزان مشکلی در تهیه تراکتور نداشتند و با مراجعه به بانک و واریز مبلغ مورد توافق، از تسهیلات بانک کشاورزی استفاده کرده و بانک پس از تحویل و شماره گذاری تراکتور کل مبلغ را به حساب کارخانه واریز می‌کرد.

وی ادامه داد: هم اکنون وضع توزیع تراکتور به گونه‌ای شده است که بازار سیاه به وجود آمده و تراکتور به دو برابر قیمت کارخانه بین واسطه‌ها و دلال‌ها و از طرفی کشاورزان خرید و فروش می‌شود.این در حالی است که کشاورزان با گلایه از طولانی بودن روند واگذاری تراکتور و ماشین الات کشاورزی، افزایش چند باره فاکتور‌های خرید تراکتور را غیر قابل قبول می‌دانند.

آن‌ها معتقدند: خرید تراکتور با طی کردن روند معمولی امکان پذیر نیست، اما در بازار سیاه به راحتی میتوان انواع ماشین الات کشاورزی را در کوتاهترین زمان تهیه کرد.اما سئوالی که در این بین وجود دارد این است که با اینکه مشکلی در تولید و عرضه ماشین آلات کشاورزی وجود ندارد؛ پس انحصار برای چه به وجود آمده و دلایل آن چیست؟

این درحالی است که برای آگاهی و بررسی علت انحصار تراکتور و کمباین و دیگر ماشین الات کشاورزی به مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی مراجعه کردیم که متاسفانه پس از 10 روز تلاش نتوانستیم با ذوالفقاری سرپرست مرکز مکانیزاسیون گفتگو کنیم.از طرف دیگر پرداخت تسهیلات بانکی توسعه و نوسازی مکانیزاسیون که از ابتدای سال جای متوقف شده بود، اجرایی شد.

به گفته معاون اعتبارات بانک کشاورزی، اجرای آزاد سازی یارانه و آزاد شدن واردات به ارز ترجیحی و همچنین خرید قیمت تضمینی گندم و دیگر محصولات کشاورز موجب شد تا بانک کشاورزی مقادیر زیادی از اعتبارات را صرف این گونه مسائل کند که این امر موجب وقفه در ارائه تسهیلات بانکی نوسازی و توسعه ماشین الات کشاورزی شده است.پوریان فر افزود: برای رفع مشکلات کشاورزان، اخیرا 5 هزار میلیارد تومان تسهیلات با توافق وزارت جهاد کشاورزی، در نظر گرفته شده است که در مرحله نخست 2 هزار میلیارد و بقیه تا 15 اسفند ماه پرداخت خواهد شد.

مشکلات در پرداخت تسهیلات بانکی را هم از عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس پیگیری کردیم و وی با اشاره به اختصاص خط اعتباری 5000 هزار میلیارد تومانی مجلس، که قبلا اعلام کرده بود گفت: طی جلسه‌ای بین مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، بانک کشاورزی و شرکت تراکتور سازی تبریز داشتم که طی آن توافق شد تا امسال از 27 هزار تراکتور تولید شده در کشور، 12 هزار دستگاه بین کشاورزان کشور توزیع شود که قسمتی انجام شده و بقیه نیز در حال انجام است.به گفته کارشناسان بکارگیری مکانیزاسیون در کشاورزی، موجب افزایش 35 درصدی تولید محصولات کشاورزی می‌شود، بنابراین نوسازی و توسعه ماشین آلات کشاورزی درکشور یک نیاز و ضرورت است. 


نظرات کاربران

بدون نام
۱۴۰۱/۱۰/۲۵ ۰۸:۵۰:۰۱
سلام‌، ببخشید این آمار تعداد نیاز به تراکتور و ادوات را چطور محاسبه کردند ؟؟ منظور از انحصار چیست ؟ وزارت کشاورزی با اهلیت سنحی و تعیین اولویت متقاضیان موجب انحصار شده ؟؟ حذف شود و مشابه امسال با معرفی نامه صنف و یا تشخیص نمایندگی های تراکتور سازی تراکتور دادند درست شد ؟؟
پاسخ ادمین:
سلام وقت بخیر. آمار بر اساس تعداد پلاک‌های صادر شده از طرف کارخانه تراکتور سازی تبریز است. منظور از انحصاری بودن کارخانه‌ی تراکتور سازی است که به صورت انحصاری تنها تولید کننده تراکتور در کشور است. انشاالله با تدابیر جدید شرکت مکانیزاسیون مشکل حل شود. خدمت به شما افتخار ماست.
مهدی
۱۴۰۱/۱۰/۲۵ ۰۲:۱۱:۱۰
خیلی. خوبه
پاسخ ادمین:
سلام ممنون از توجه شما

اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.