ایران در جمع تولیدکنندگان تراکتورهای هوشمند و الکترونیک

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۱/۱۰/۰۸

ایران در جمع تولیدکنندگان تراکتورهای هوشمند و الکترونیک

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ؛ مهدی معصومی رئیس تحقیقات فنی و مهندسی گروه صنعتی تراکتورسازی ایران در گفت وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: تراکتورسازی گام‌های توسعه‌ای قابل توجهی را برای هم راستا شدن با تکنولوژی‌های روز دنیا برداشته و هم اکنون برنامه‌هایی برای رسیدن به سطوح تکنولوژی ۳ و ۴ در معاونت فنی مهندسی این گروه صنعتی تدوین شده و در حال اجرا است.

وی افزود: واحدهای مربوطه در تراکتورسازی با همکاری مراکز دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان کشور، گام‌های بلندی ارتقاء تکنولوژی محصولات تولیدی به سطح ۳ و از جمله تراکتورهای سری ۶۰۰۰ برداشته که پیش بینی می شود در فرایندی بین ۲ تا ۳ سال شاهد نمونه سازی تراکتورهای این سطح در تراکتورسازی و به تبع در ایران باشیم.

رئیس تحقیقات فنی و مهندسی گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با اشاره به اینکه تراکتورهای سطح ۳ محصولاتی با بیس و پایه تکنولوژی بالا محسوب می‌شوند که دستیابی به این سطح از دانش در واقعه زمینه را برای رسیدن به تراکتورهای سطح ۴ نیز فراهم خواهد آورد، گفت: با این هوشمندسازی تکنولوژی تراکتورهای سطح ۳ در واقع فرآیند لازم برای رسیدن به تراکتورهای سطح ۴ طی شده و رسیدن به این سطح از تکنولووژی تراکتور نیز دور از دسترس نخواهد بود و پیش‌بینی صورت گرفته حکایت از آن دارد که ما بتوانیم تا ۵ سال آینده نیز به مرحله نمونه‌سازی تراکتورهای سطح ۴ برسیم.

معصومی در پاسخ به اینکه چرا کشاورزی ما در استفاده از تراکتور در سطح دو مانده و به سطوح بالاتر ارتقاء نیافته اظهار داشت: تراکتورهای سطح ۱ و ۲ در واقعه بیس و پایه اصلی تراکتورهای با سطوح تکنولوژی بالاتر بوده و بعداز این سطح به مراحلی نظیر تراکتورهای الکترونیکی، تراکتورهای هوشمند و تراکتورهای خودران می‌رسیم که عملا با زیرساخت‌های کشاورزی در کشور شامل سطوح زیر کشت، وسعت مزارع، نیازهای کشاورزان و مهمتر از همه توانایی خرید ایشان چندان هم راستا نیستند.

این کارشناس حوزه فنی مهندسی، مورد اقلیم، سطح زیر کشت زمین‌های کشاورزی و ... را در تکنولوژی مورد استفاده تاثیرگذار دانست و عنوان کرد: کشور ما با اقلیمی نیمه خشک، که بیشتر کشاورزی آن را خرده مالکان با سطح زمین‌های زیرکشت بسیار پایین تشکیل می‌دهند و بنابراین استفاده از تراکتورهایی با تکنولوژی بالا مطمئنا مقرون به صرفه نخواهد بود و تراکتورهایی با همین سطح دو نیز فعلا جوابگویی نیاز جامعه کشاورزی ما است.

وی در عین حال رونمایی دو محصول جدید تراکتورهای سری هزار، ITM۱۰۸۵ با توان ۸۵ اسب بخار و تراکتور ITM۱۰۹۵ با توان ۹۵ اسب بخار در نیمه نخست امسال را یادآوری و تسریع کرد: تراکتورسازی مهم‌ترین اولویت در تولیداتش را معطوف به نیاز کشاورزان کشور کرده و براساس درخواست آنها سطوح تولیدی خود را تعریف می‌کند بطوری که بر مبنی این اصل تراکتور شالیزار نیز در این مجموعه در حال طراحی برای تولید می‌باشد تا نیاز کشاورزان این بخش را نیز پاسخگو باشد.

معصومی به موضوع افزایش تحصیلات در بین کشاوزان و جوانان تحصیل کرده‌ای که وارد این عرصه شده‌اند نیز گریزی زد و گفت: این جوانان که در واقع از فضای دانشگاهی و همچنین دنیای اطلاعات وارد مزارع کشاورزی می‌شوند بدون توجه به موارد اشاره شده و براصل تکنولوژی‌های روز دنیا و حتی تراکتورهای خودران تاکید دارند در حالی که همانطور که اشاره شده از این نوع تراکتور در مزارعی که شاید مدت‌ها کار کشاورزی در آن به طول بینجامد استفاده می‌شود اما در مزارع ما و با تراکتورهای کنونی می‌توان با چند ساعت کار در طول شبانه روز، عملیات مورد نیاز را در آن به سرانجام رساند.

گروه صنعتی تراکتورسازی ایران هم اکنون با ۱۲ شرکت اقماری داخلی و خارجی، ۲۶ محصول که ۲۱ مورد آن مربوط به محصول تراکتور با توان‌های ۳۵ تا ۱۵۰ اسب بخار می شود تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می کند.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.