سیر نزولی قیمت تراکتور در بازار آزاد همچنان ادامه دارد/کاهش 600 میلیون ریالی قیمت تراکتور

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۰/۱۲/۰۹

سیر نزولی قیمت تراکتور در بازار آزاد همچنان ادامه دارد/کاهش 600 میلیون ریالی قیمت تراکتور

رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی کشور، گفت: در سه مرحله فروش تراکتورسازی که طی ماه‌های اخیر اتفاق افتاد، شوک عجیبی به بازار فروش تراکتور وارد شد، به‌طوریکه براساس مقایسه صورت گرفته شاهد کاهش قیمت 600 تا 700 میلیون ریال در بازار آزاد انواع مختلف این محصول هستیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، طی دو سال گذشته با سیاست‌هایی که مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با طرح سهمیه‌بندی اجرا کرد، متاسفانه تراکتور به عنوان کالایی سرمایه‌ای وارد عرصه اقتصاد کشور شد و با توجه به اینکه هر کالایی در هر کجایی دنیا شکل سهمیه‌بندی در توزیع را به‌خود بگیرد چه آگاهانه و چه ناآگاهانه به سمت رانت، دلالی و بازار سیاه کشیده می‌شود که به هیچ عنوان و در هیچ اقتصادی نمی‌توان از تبعات منفی آن چشم پوشی کرد چرا این روش، کمتر اثراتش روشن کردن فتیله افزایش قیمت و نایاب شدن خواهد بود به طوری که مصرف‌کننده واقعی محروم از دسترسی به تقاضا مدنظر خود شده و اگر هم بخواهد به سبد کالایی خود برسد، باید قیمتی فراتر از قیمت واقعی و حتی چندین برابر قیمت مرجع تولیدکننده پرداخت کند.

متاسفانه با روند یاد شده تمام این اتفاقات ناخوشایند برای محصولی به نام تراکتور طی دو سال گذشته افتاد در حالی که ایران دارنده یکی از بزرگترین مجموعه‌های تولیدی این محصول در منطقه و حتی بازارهای بین‌المللی است.

اما برای متوقف کردن روند در بازار و دسترسی سهل و آسان کشاورزان به تراکتور به عنوان نیاز اساسی فعالیت و کسب روزی، اخیراً گروه صنعتی تراکتورسازی ایران در سه مرحله اقدام به عرضه مستقیم تولیدات خود به کشاورزان کرد که براساس اذعان همین کشاورزان، کارشناسان و مسوولان حوزه بخش کشاورزی این اقدام باعث کاهش قیمت قابل توجه تراکتور در بازار آزاد شده است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشین‌آلات کشاورزی کشور درباره آخرین وضعیت بازار تراکتور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: در سه مرحله فروش تراکتورسازی که طی ماه‌های اخیر اتفاق افتاد شوک عجیبی به بازار فروش تراکتور وارد شد به‌طوریکه براساس مقایسه صورت گرفته شاهد کاهش قیمت 600 تا 700 میلیون ریال در بازار آزاد انواع مختلف این محصول هستیم.

حمیدرضا نامی افزود: از تراکتورهای ۳۹۹ به عنوان مبنای مقایسه‌ای برای این مورد استفاده می‌شود به‌طوریکه قیمت این نوع تراکتور بعداز فروش مستقیم تراکتور به کشاورزان، از حدود ۶ میلیارد ریال به کمتر از ۵.۳ میلیارد ریال کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید:

نتیجه دعوای جهاد و اصناف با تراکتورسازی تبریز چه شد؟

لیست قیمت جدید شرکت تراکتورسازی ایران - دی 1400

 

وی تاکید کرد: این قیمت مربوط به بازار آزاد و سیاه تراکتور است و اگر کشاورزی بخواهد با قیمت کمتر و به عبارتی با قیمت کف کارخانه صاحب تراکتور شود، تراکتورسازی این امر را ممکن ساخته به‌طوریکه متقاضی واقعی با ارائه مستنداتی دال بر کشاورز بودن، می‌تواند با ۴ میلیارد ریال مالک تراکتور ۳۹۹ جفت دیفرانسیلی شود که قیمت آن در بازار آزاد و تازه با وجود فروش مستقیم به کشاورزان به ۵.۳ میلیارد ریال رسیده است.

نامی، فروش مستقیم تراکتور به کشاورزان توسط گروه صنایع تراکتورسازی را اقدام به جا و سنجیده دانست که نه تنها حمایت و پشتیبانی تک تک مسوولان و کشاورزان را می‌طلبد بلکه قابل تقدیر و قدردانی نیز هست، چراکه ضمن کاهش التهاب بازار، زمینه را برای دسترسی کشاورز به انواع تراکتور ممکن ساخته و از طرفی زمینه باز شدن در انبارهای محتکران را فراهم نموده است.

این فعل بخش خصوصی حوزه کشاورزی کشور، پیش‌بینی کرد با ادامه این روند در بازار عرضه و تامین تراکتور، شاهد کاهش قیمت بیش از این در بازار آزاد تراکتور و حتی برابری قیمت کارخانه با بازار باشیم.

در پایان باید اشاره کنیم که مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی علی رغم تمامی مزایایی که فروش تراکتور برای کشاورز و بخش کشاورزی داشته در مقابل این اقدام ساز مخالف زده و همچنان اصرار به ادامه روش سهمیه‌بندی تراکتور برای کشاورزان دارد در حالی که تبعات این روش طی دوسال گذشته نه تنها بخش کشاورزی بلکه سیستم تامین امنیت غذایی کشور را مختل کرده است.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.