افزایش قیمت تراکتور، باز هم پای دلالان در میان است!/تراکتورسازی عامل گرانی است یا دلالان؟

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۰/۱۱/۰۲

افزایش قیمت تراکتور، باز هم پای دلالان در میان است!/تراکتورسازی عامل گرانی است یا دلالان؟

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور به نقل از خبرگزاری فارس از تبریز، با قاطعیت می‌توان عنوان کرد در هر کاری حضور واسطه و دلالان می‌تواند زمینه را به بیراهه بردن اصل و روند کار فراهم آورد حال اگر این معضل در حوزه تولید و مصرف کننده بروز و ظهور کند اوضاع به مراتب سخت‌تر و تبعات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت و مهمترین آن افزایش قیمتی خواهد بود که نه تولید کننده از آن منتفع می‌شود و نه مصرف کننده، بلکه کسانی از این آب گل آلود ماهی می‌گیرند که نه زحمتی کشیده‌اند و نه علمی به خرج داده‌اند.

این روزها سخنانی درباره افزایش قیمت تراکتور به گوش می‌رسد که می‌ توان این صنعت را زنجیره اصلی چرخه زندگی جوامع عنوان کرد چرا که با رونق این صنعت تولیدی، بخش کشاورزی و به تبع آن یکی از نیازهای اساسی و اولیه جوامع بشری یعنی غذا توسعه خواهد یافت.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در رابطه با موضوع در گفت وگو با خبرنگار فارس تبریز گفت: متاسفانه دلیل افزایش قیمت تراکتور را باید بیرون از این شرکت، خطوط تولید و واحد فروش آن جست  و در دو بخش نظام توزیع و حضور واسطه گران و دلالان خلاصه کرد چرا که این نظام انحصاری توزیع، زمینه حضور دلالان و در نتیجه رسیدن این محصول با چند مرحله واسطه به دست مصرف کننده واقعی را به وجود آورده و در واقع در این چرخه توزیع، هم صنعتگر و هم کشاورزان متضرر اصلی بوده و دلالان منتفع از این ساختار معیوب توزیع ثروت‌اندوزی هستند و از سودهای باد آورده و کلان واسطه‌گری بهره می برند.

علیرضا منادی افزود: هرگونه افزایش قیمت در این گروه صنعتی به واسطه و مهر تایید سازمان حمایت از مصرف کنندگان صورت می‌گیرد که با بررسی تمام اسناد و صورت‌های مالی( گاها حتی ۱۰ سال گذشته) اتفاق می‌ افتد این بررسی‌ها از قیمت مواد اولیه تا هزینه‌های جاری، حمل و نقل و ... را شامل می‌شود اما نکته کاملاً قابل توجه و تأمل برانگیز،اینکه تراکتورسازی ایران محصولات خود را با کف قیمت و بعضاً زیر بهای تمام شده عرضه می‌کند و خود را در معرض مخاطره زیان انباشته قرار داده تا بتوان از صنعت کشاورزی کشور حمایت کند.

وی با تاکید بر اینکه صنعت تراکتور که روزی پیش رو صنایع کشور محسوب می شد امروز دست تنها و بدون هیچگونه حمایتی در حال تولید محصولات خود با کمترین قیمت و حاشیه سود هست، تصریح کرد: این کارخانه رونق صنعت کشاورزی را نه تنها در کشور بلکه با افتخار می‌توان اذعان کرد در منطقه خاورمیانه بدنبال دارد.

منادی ضمن یادآوری اینکه کارخانه تراکتورسازی بدون دریافت ریالی ارز، تسهیلات و مواد اولیه دولتی در حال تولید محصولات می‌باشد، اظهار داشت: در صورت عدم حمایت از این کارخانه با قدمت بیش از ۶ دهه شاهد زیانده شدن آن و در نتیجه افول صنعت کشاورزی و به مخاطر افتادن اشتغال مستقیم ۴ هزار نفر و غیر مستقیم بیش از ۱۰۰ هزار شغل در کشور خواهیم بود.

این نماینده ادواری مجلس شورای اسلامی خواستار توجه ویژه مجموعه‌های ذیربط از دولت و وزارت صمت گرفته تا سازمان‌های نوسازی صنایع و حمایت از مصرف کنندگان از گروه صنعتی تراکتورسازی ایران شد و اضافه کرد: در کشور کمتر صنعتی را می‌توان پیدا کرد که در داخل مجموعه خود از صنایع ریخته‌گری تا موتوری بهره‌مند بوده و محصولات خود را با کمترین وابستگی تولید و در اختیار مبادی توزیعی خود قرار دهد.

هشدار نسبت به زمین گیر شدن صنعت تراکتور کشور

وی با هشدار نسبت به عدم حمایت اساسی از تراکتورسازی و تبعات ناشی از آن هشدار داد و گفت: کارشناسان مالی معتقدند در صورت عدم واقعی سازی قیمت تراکتور در شرایط فعلی، این شرکت به سمت زیاندهی خواهد رفت و در تامین به موقع مواد اولیه دچار مشکل و در نتیجه اختلال در فرآیند تولید و زمین‌گیر شدن یکی از مجموعه‌های ارزشمند تولید داخلی و اجرای تعهدات به موقع به کشاورزان را با اختلال روبه‌رو خواهد شد.

 

بیشتر بخوانید:

لیست قیمت جدید شرکت تراکتورسازی ایران - دی 1400

احتمال بازنگری در نرخ خرید تضمینی گندم

بازار داغ تراکتور های دست دوم در آمریکا

منادی عنوان داشت: آسیب به این مجموعه، تبعات غیرقابل جبران در حوزه صنعت تولید ماشین‌های کشاورزی و در حوزه تولید محصولات کشاورزی به دنبال خواهد داشت که چیزی جزء روند فعلی توزیع انحصاری و دولتی تراکتور دلایل آن نیست و جا دارد که مقامات وزارتخانه‌ها ی صمت و جهادکشاورزی دستورات سریع بر اصلاح روش توزیع فعلی که باعث ایجاد بازار سیاه و دلالی و نهایتاً اجحاف در حق مصرف کننده هست را صادر کنند.

گزارش فارس حاکی است، گروه صنعتی تراکتورسازی ایران به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده ادوات کشاورزی با شرکت‌های اقماری که ۶ شرکت در تبریز و در خود مجتمع تراکتورسازی که قطعات خودروسازان معتبر سبک و سنگین اروپا و حتی دنیا مثل ایتالیا را تامین می‌کنند،۲ شرکت در سنندج و ارومیه و دو خط تولید در خارج کشور فعال است و می‌توان تراکتورسازی ایران را نگین صنعت ادوات کشاورزی ایران و حتی منطقه خطاب کرد.

پی نوشت:

در سال جاری تراکتور سازی بیش از 55 درصد افزایش قیمت داشته و این باعث شده است بازار خرید و فروش تراکتور به شدت مطلاتم باشد این در حالی است تراکتورسازی عامل گرانی تراکتور را بازار آزاد و دلال ها می داند اما این افزایش های بی رویه قیمت خود را نادیده گرفته است.


نظرات کاربران

کشاورز خرد
۱۴۰۰/۱۱/۰۲ ۲۰:۱۸:۲۰
تراکتور همین امسال صددرصد گرون شده چرا دروغ میگی۵۵ درصد فک کنم مفهوم درصد رو نمیدونی آقای نماینده شما فک کن تراکتور بی کیفیتت بشه یه میلیارد بشین تا کشاورز پیدا بشه خرید کنه خداروشکر که هیچ کشوری هم تراکتوراتونو وارد نمیکنه
پاسخ ادمین:
سلام اخبار ما از سایت های خبرگزاری معتبر بارگذاری میشود. خدمت به شما افتخار ماست.

اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.