سفر کشاورزی ایران به آن سوی آب ها

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۰/۰۸/۲۹

سفر کشاورزی ایران به آن سوی آب ها

آیین نامه اجرایی واردات محصولات کشاورزی و دامی از محل کشت فراسرزمینی منتشر شد.

به گزارش اکوایران؛ کشت فراسرزمینی در دنیا راه میانبری برای توسعه کشاورزی محسوب می شود و بسیاری از کشورها بیش از یک دهه است که بخش اعظمی از محصولات کشاورزی مورد نیاز خود را از این طریق تامین می کنند. اما در ایران با وجود اینکه کشت فراسرزمینی از حدود یک دهه پیش به ذهن مدیران رسیده بود با این حال وجود برخی مشکلات از جمله مشکلات سیاسی موجب شد تا این طرح در کشور اجرایی شود.

حال با توجه اینکه بحران کم آبی در کشور به چالش بزرگی بدل شده است. علی وکیلی مدیر کل دفتر واردات گمرک ایران در نامه ای به گمرکات کشور آیین نامه اجرایی واردات محصولات کشاورزی و دامی از محل کشت فراسرزمینی را به گمرکات کشور اعلام کرد.

در آیین نامه اجرایی واردات محصولات کشاورزی و دامی از محل کشت فراسرزمینی اولویت خرید از طریق کشت فراسرزمینی شامل «ذرت، جو، دانه سویا، دانه کلزا، گندم، برنج، شکر، گوشت قرمز و گوشت مرغ» می شود.  

از سوی دیگر براساس این آیین نامه واردات بصورت بدون انتقال ارز و مشروط به فروش ریالی به پشتیبانی امور دام و بازرگانی دولتی ایران و مشمول سود بازرگانی صفر خواهد بود

کشت فراسرزمینی چیست؟

کشت فراسرزمینی به معنای کاشت انواع محصول در سایر کشورها و واردات آن  است. این نوع کشت، موضوعی است که طی چند سال اخیر، در ایران نیز مطرح‌ شده و اکنون اهمیت آن با توجه به وقوع خشک‌سالی در بسیاری از استان‌ها، محدودیت شدید منابع آبی و تاثیر آن بر وضعیت معیشتی مردم بیش از هر زمانی نمایان است. اما با وجود اهمیت این شیوه برای تامین اقلام مورد نیاز کشاورزی در شرایط بحرانی کم آبی در ایران تاکنون اقدام اساسی در این خصوص صورت نگرفته است. اختلاف میان اینکه سرمایه گذاری در مقوله کشت فراسرزمینی یکی از دلایلی است که موجب شده تا این شیوه در ایران سرعت نگیرد؛ چرا که بخش دولتی در این خصوص به سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اروپا علاقه نشان می دهد و بخش‌خصوصی به سبب برآورد هزینه‌ها، مایل به فعالیت در کشور‌هایی نظیر روسیه، قزاقستان، ونزوئلا و برخی از کشور‌های آفریقایی است. این اختلاف نظر موجب شده رقبا از ایران پیشی گیرند و ایران در این میان یک تماشاچی باشد. عبورساده از روش کشت فراسرزمینی در کشور درحالی که طبق آمار اعلامی از سوی وزارت جهاد کشاورزی، در حال حاضر ۹۰ درصد از محصولات روغنی و بخش قابل‌ توجهی از برنج مصرفی کشور وارداتی است. به همین دلیل ایرادی ندارد که محصولات راهبردی مثل گندم، خوراک دام و دانه‌های روغنی به‌وسیله کشاورزان ایرانی در خارج از مرزهای کشور کشت و تولیدشده و برای تامین نیازهای داخلی مورد استفاده قرار گیرد. ضمن اینکه تبدیل فناوری و دانش به محصول، یکی دیگر از مزایای کشت فراسرزمینی به‌شمار می‌آید.

اما کدام کشورها در دنیا در کشت فراسرزمینی پیشتاز هستند؛ براساس داده‌های مجله «نیچر» در میان کشورهای که موفق به کشت فراسرزمینی شده اند، امارات، چین و آمریکا بیشترین سهم را کشت فراسرزمینی را در دنیا دارند.

 

Untitled

 

بیشتر بخوانید:

حذف هزینه گمرک برای ماشین آلات کشاورزی

وزیر کشاورزی به وزیر صمت نامه نوشت: واردات موز به شرط صادرات سیب

وزیر جهاد کشاورزی باید پاسخگوی انحصاری کردن واردات گندم توسط اشخاص خاص باشد

 

 

 


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.