خبرگزاری سایت تراکتور
۱۴۰۰/۰۳/۰۹
تعدادی از کشاورزان با ثبت سوژهای گران شدن تراکتوررا تاثیر گذار بر تولید محصولات کشاورزی دانسته و از شرط بانک برای دریافت سند ملک شهری برای دریافت تسهیلات خرید ماشینآلات انتقاد کردهاند.
خبرگزاری فارس: مریم ناظمپور: در سالهای اخیر با گران شدن ادوات کشاورزی و ماشینآلات صنعتی کشاورزی تراکتور هم به تبع سایر اقلام گران شد به طوری که تراکتور نسبت به سال گذشته با رشد ۲ برابری روبهرو شد.
گرانی ادوات و ماشینآلات کشاورزی خواهناخواه بر قیمت تمام شده محصولات کشاورزی تاثیر گذاشته و با توجه به ارزان فروختن این محصولات به واسطهها و دلالان و هزینه کارگر و اجاره ماشینهای کشاورزی سود کمی را عاید کشاورز میکند بدین صورت که کشاورز از کاشت یا برداشت محصول صرف نظر میکند.
با گران شدن ادوات کشاورزی عدم استفاده به موقع از ماشینآلات مکانیزه بر کیفیت محصول تاثیر مستقیم دارد. در کنار گرانی ماشینآلات قطعات و لاستیکهای آنها هم فشار مضاعفی است که بر کشاورزان وارد میشود.
مخاطبان فارس من با ثبت سوژههای متعدد همچون «سهمیه لاستیک تراکتورداران مورد غفلت وزارت صنعت،معدن و تجارت» خواستار حل مشکل کمبود و کرانی تراکتور شدهاند.
«شعیب نوروزی» از تراکتورداران استان فارس شهرستان لارستان با اشاره به گران شدن تراکتور در ماههای اخیر گفت: خواهشمندیم نسبت به افزایش قیمت تراکتور، تجدیدنظر بفرمایید، چون اکثریت مردم کشاورز هستند، در این گرانی اخیر و شیوع کرونا واقعا قشر کشاورز به ستوه آمده و تراکتور هم ابزار اصلی و کاربردی قشر کشاورز است.
گرانی تراکتور باعث ضعف در تولید محصولات کشاورزی میشود
وی افزود: با افزایش قیمت تراکتور نرخ کارکرد تراکتور هم بالاتر میرود باعث افزایش هزینههای تولید در بخش کشاورزی میشود که به تبع آن باعث ایجاد ضعف و ناتوانی در حوزه کشاورزی میشود، نتیجه این گرانیها کاهش تولید و عرضه به بازار مصرف میشد.
دوم باعث افزایش قیمت محصولات میشود،که نتایج اسفباری در جامعه بوجود میآید، بیایم همه باهم برای آبادانی و پیشرفت مملکت خودمان که بهای سنگین خون شهدا پرداخت نمودهایم، دست بکار شویم، حداقل از منافع شخصی خودمون کاهش بدهیم، تا به منافع ملی مملکت عزیزمان ایران برسیم. به امید روزی که همه در کنار هم با آرامش و خیالی راحت زندگی کنیم.
کشاورزان توان تعویض تراکتور فرسوده را ندارند
«حجتاله کمرپور» نیز با گلایه از افزایش قیمت ماشینآلات کشاورزی و عدم توان کشاورز در استفاده تراکتورهای نو اظهار داشت: متاسفانه با وجود تحریمهای ظالمانه و بیثباتی قیمت ارز حدود ۲سالی هست که قیمت ماشین آلات کشاورزی هم سیر صعودی داشتهاست، از جمله تراکتور که بنده امورات زندگیم را با همین وسیله میگذراندم، حالا تراکتورم فرسوده است و با این قیمت بازار آزاد هم توان خرید تراکتور بهتر را ندارم، لذا از شما بزرگواران خواهشمندم فکری بحال بنده کنید.
نمایندگیها سهمیه واگذار شده را به کشاورزان نمیدهند
«وجیهه اله قائدی» از کشاورزانی که که هنوز نتوانسته تراکتور مورد نیاز خود را ثبت نام کند، بیان کرد: من خودم تراکتور دارم، ولی تا با حال نتوانستهام از سهمیه تراکتورهای ثبتنامی استفاده کنم مشکل اصلی این است که نمایندگی تا سایت باز شود اول اسم آشناها را مینویسد به ما سهمیه نمیرسد مشکل بعد هم وثیقه هست که ما روستاییها از کجا سند ملک شهر بیاوریم برای تراکتور لطفاً به داد ماهم برسید.
سوخت اختصاص داده شده تراکتورها کفاف یک ماه را نمیهند
«سعید مرادی ظفرآبادی» از کشاورزان شیراز هم با اشاره به مشکلاتی که در دریافت سهمیه سوخت دارند تصریح کرد: تراکتور شیش سیلندری که تولید داخل هست ۱۲ ساعتی، نزدیک به صد و خوردهای لیتر گازوئیل مصرف میکند، بعد هم برای عموم، مردم کار میکند، باید با بدبختی ماهی ۱۵۰۰ لیتر سوخت به آن داده میشود که آن هم باید به تایید شرکت نفت برسد. آخر این سهمیه گازوئیل که برای مصرف چند روز یک تراکتور است و بقیه باید به قیمت آزاد خریده شود. این ماشین کشاورزی برای تولید استفاده میشود نه شخصی ولی قانونی برای حمایت و کمک به تولید وجود ندارد.
وی افزود: من چند سال پیش هم برای تراکتور نوبت زدم و تشکیل پرونده دادم شرایط جهاد کشاورزی هم سخت شده سند ۱۰ هکتار زمین ثبت می خواست، نتوانستم.
بانک برای خرید تراکتور کشاورزان سند ملک شهری میخواهد
«هادی خانی» کشاورز لرستانی هم با گله از شرایطی که برای دریافت تسهیلات خرید تراکتور توسط بانک گذاشته شده است، گفت: دوسال پیش با گواهینامه تراکتور رفتم ثبت نام کردم تا رفتیم پیش فاکتور بگیریم گفتند سایت بسته است، چندبار سایت باز و بسته شد، تا زمانی که نوبت تراکتور من رسید، تراکتور خیلی خیلی گران شد، با مراجعه به بانک برای دریافت تسهیلات رئیس بانک به من گفت که نیاز به سند ملک شهری هست، به رئیس بانک گفتم من اگر ملک شهری داشته باشم در روستا بمانم چکار پرورنده را برگرداندم و برگشتم خانه و به رئیس بانک گفتم از ابتدا اشتباه کردم که به دنبال خرید اقساطی تراکتور رفتم.
یکی دیگر از کشاورزان شهر «کوار» در استان فارس نیز درباره مشکلات موجود در ثبتنام تراکتور گفت: برادر من سال 97 از جهاد کوار معرفی شده به نمایندگی شیراز ولی هنوز نمایندگی به بانک معرفیاش نکرده و میگوید هنوز سایت باز نشده و سهمیه را به صورت نقدی به شخص دیگری دادهاند. مگر میشود یک نمایندگی سهمیهای که به او اختصاص داده شده را به مشتریان ندهد و به صورت آزاد بفروشد؟
علی با این سوال که چرا تراکتور به قیمت صادرات به کشاورزان واگذار نمیشود، گفت: تعدادی تراکتور نیوهلند ۶۰۹۰ آورداند و میخواهند به ما بدهند ولی چرا قیمت تراکتوری گه واگذار میشود به قیمت کشورهای همسایه نیست؟
بانک سند تراکتور و سفته قبول کند
«اسماعیل حسینی» با اشاره به ناکامی در طرح نوسازی و یا تعویض تراکتور اظهار داشت: متاسفانه طی ۲سال اخیر با افزایش قیمت ارز قیمت تراکتور کشاورزی هم روز به روز افزایش یافت و کم شدن قدرت خرید مصرف کنندگان و کسانی که به دنبال نوسازی یا تعویض تراکتورهای فرسوده بودند را بدنبال داشته است.
آنهایی هم که برای ثبت نام اقدام کردند با شرایط سخت وثیقه و ضامن برای گرفتن تراکتور خصوصا برای روستاییان عملا دست آنها را خالی گذاشتهشد و در حسرت داشتن آن ماندند یا مجبور شدند که در بازار آزاد بمراتب بیشتر هزینه کنند تا نیازشان مرتفع شود. در شرایط واگذاری تراکتورهای ثبت نامی هم بانکها وثیقه نامعقول میطلبند(مثال:سند خانه شهری!) که روستایی کشاورز و تراکتوردار را با مشکل مواجه کرده است.کاش سند تراکتور و یا چک و سفته قبول میکردند.