خبرگزاری سایت تراکتور
۱۳۹۹/۱۱/۱۶
سرانجام، دو ماه بعد از ابلاغ قانون اصلاح خرید تضمینی محصولات استراتژیک وزیر جهاد کشاورزی، شورای قمیت گذاری را تشکیل داده و این شورا شنبه هفته آینده اولین جلسه خود را برگزار می کند.
یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار مهر از تشکیل شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک خبر داد و گفت: حدود دو ماه بعد از ابلاغ قانون اصلاح خرید تضمینی محصولات کشاورزی، سرانجام وزیر جهاد کشاورزی این شورا را تشکیل داده است. به گفته این منبع آگاه شورای مذکور قرار است روز شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۹ اولین جلسه خود را تشکیل دهد. بر اساس این گزارش چغندر قند احتمالاً اولین محصولی است که شورای قیمت گذاری درباره آن تصمیم میگیرد. مسئولان بخش خصوصی معتقدند که قیمت چغندر قند باید حدود ۱,۳۰۰ تومان باشد.
به گزارش مهر به دنبال تخلفات دولت در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، مجلس شورای اسلامی اقدام به تصویب قانون اصلاح خرید محصولات استراتژیک کرده که این شورا متشکل از وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس نظام مهندسی کشاورزی، رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی، رئیس اتحادیه مرکزی تعاونیهای روستایی و کشاورزی و دو کشاورز خبره به انتخاب وزیر جهاد کشاورزی و رئیس بنیاد ملی گندم کاران است و دو نماینده مجلس نیز عضو ناظر هستند. قانون اصلاح خرید تضمینی ۱۷ آذرماه ۱۳۹۹ از سوی رئیس جمهور به سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصاد و دارایی ابلاغ شد و بسیاری از کارشناسان از تعلل وزارت جهاد کشاورزی در تشکیل شورا به شدت انتقاد کرده بودند.
افزایش قیمت خرید چغندر قند
نقل از وزارت جهاد کشاورزی، پیمان حصادی افزود: با توجه به افزایش هزینه تولید در پی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از نهادههای کشاورزی، بهترین گزینه برای ادامه روند کشت چغندر قند در سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ این است که دولت قیمت خرید تضمینی این محصول را به بیش از یک هزار تومان افزایش دهد.
وی با بیان اینکه قیمت چغندر قند متأثر از قیمت شکر است، اظهار داشت: گزینه دیگر این است که دولت قیمت شکر را افزایش دهد تا تولید برای چغندرکاران صرف کند.
حصادی اذعان کرد: برای سال زراعی ۹۸-۹۹ قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم چغندر قند پاییزه ۵,۹۰۰ ریال به اضافه یک هزار ریال کرایه حمل و نقل و قیمت خرید تضمینی چغندر بهاره ۶,۰۲۴ ریال با ۵۰۰ ریال کرایه حمل و نقل تعیین شد که این رقم با توجه به شرایط فعلی باید افزایش یابد.
مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی، به افزایش هزینه تهیه بذور مقاوم خارجی مورد نیاز چغندرکاران برای کشت پاییزه اشاره و تصریح کرد: برای پاییز امسال کشت ۳۰ هزار هکتار چغندر قند پیش بینی شده است و این در حالی است که ۱۰۰ درصد بذور مقاوم مورد نیاز کشت پاییزه، بذور خارجی است.
وی ادامه داد: در راستای تأمین بذور منوژرم مقاوم به بیماریها و ساقه دهی برای کشت پاییزه، ثبت سفارش کردهایم، اما هنوز ارز نیمایی آن تأمین نشده است.
حصادی گفت: با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، هزینه کشت هر هکتار بذر چغندر قند پاییزه با یورو ۲۲ هزار تومانی چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میشود ضمن آنکه کشاورزان با افزایش قیمت سم و ادوات مکانیزه هم روبرو هستند.
این مقام مسئول، قیمت هر یونیت بذر مقاوم خارجی چغندر قند پاییزه را ۸۵ یورو عنوان و خاطرنشان کرد: این بذور از کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان و بلژیک وارد میشود.
وی افزود: میزان بذر خارجی مورد نیاز کشور برای کشت چغندر پاییزه ۷۵ هزار یونیت است.
مجری طرح چغندر قند اذعان کرد: با مدیریت و تعامل خوب وزیر جهاد کشاورزی با بانک مرکزی و وزارت صمت امیدواریم مشکل جدی برای تولید چغندر قند نداشته باشیم ضمن آنکه برای تأمین نهادهها دو ماه دیگر فرصت داریم.