تراکتور و کمباین مبتلا به گرانی/ احتکار تراکتور در کارخانجات تولیدی

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۳۹۹/۰۸/۲۱

تراکتور و کمباین مبتلا به گرانی/ احتکار تراکتور در کارخانجات تولیدی

قیمت تراکتور طی ماه‌های اخیر به بهانه‌های مختلف افزایش یافته و کشاورزان دلیل اصلی آن را بسته شدن سایت ثبت نام خرید تراکتور می‌دانند.

 

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور، طی ماه های اخیر قیمت تراکتور، کمباین و ادوات کشاورزی به بهانه های مختلف با نوسانات چشمگیری در بازار روبرو شده است و قیمت خرید تراکتور رشد زیادی داشته است، که این امر چالش جدی در بخش کشاورزی به شمار می رود چرا که کارخانه تراکتورسازی با بستن سایت خرید و دپو کردن تولیدات، رویای افزایش مجدد قیمت را در سر می پروراند و گویا قرار است ماجرای صنعت خودرو در بخش تراکتور هم رخ دهد.

با وجود شرایط مساعد اقلیمی و نبود مشکلاتی از لحاظ سرمازدگی و وقوع سیل، تولید محصولات زراعی نسبت به سال های قبل رشد چشمگیری داشته است به طوری که کشاورزان در شرایط فعلی به سبب کمبود کمباین در تنگنای برداشت محصولاتی همچون گندم، کلزا و جو قرار دارند.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که توسعه مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی در کاهش هزینه های تولید و ارتقای درآمد کشاورزان تاثیر به سزایی دارد که متاسفانه طی ماه های اخیر رشد چند برابری قیمت تراکتور موجب شده تا کشاورزان نتوانند نیاز خود را تهیه کنند، به همین خاطر دولت با تزریق یارانه و حمایت کشاورزان و همچنین حذف تعرفه واردات باید این چالش را در بخش کشاورزی مرتفع کند تا با تقسیم ماشین آلات به نسبت زمین های کشاورزی، هزینه های تولید و قیمت نهایی محصول برای مصرف کننده در بخش کاهش یابد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین جزئیات گرانی قیمت تراکتور در ماه های اخیر و تاثیر توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی با خبر شویم:

افزایش سرسام آور قیمت ماشین آلات کشاورزی در ۱۰ سال اخیر

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با انتقاد از رشد چشمگیر قیمت تراکتور در بازار اظهار کرد: طی ۴ سال اخیر قیمت تراکتور و کمباین تحت تاثیر نوسان نرخ ارز رشد چشمگیری در بازار داشت.

وی افزود: با وجود مصرف تراکتور در بخش کشاورزی به عنوان بخش تولیدی، نوسانات اخیر کمباین و تراکتور هیچ گونه سنخیتی با نرخ محصولات کشاورزی ندارد.

حسینی ادامه داد: با وجود افزایش قیمت ماشین آلات و تراکتور تحت تاثیر نوسان نرخ ارز، دولت باید کنترل بیشتری در بازار داشته باشد.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی با اشاره به راهکار کاهش قیمت ماشین آلات در بخش کشاورزی بیان کرد: با وجود آنکه کارخانه تراکتورسازی تبریز پاسخگوی تقاضای کشاورزان نیست، از این رو کمباین و تراکتور باید با تعرفه صفر وارد کشور شود.

به گفته وی،کارخانه تراکتورسازی تبریز همانند بخش خودروسازی با هدف افزایش قیمت نسبت به دپوی تراکتور کرده است که نهادهای نظارتی باید این موضوع را بررسی کنند.

حسینی با اشاره به اینکه قیمت تراکتور و کمباین سنخیتی با قیمت فروش محصولات کشاورزی ندارد، بیان کرد: افزایش قیمت ماشین آلات و تراکتور تاثیر آن در بخش زراعی به خوبی مشهود است و همین امر موجب شده کشاورزان از توسعه مکانیزاسیون در بخش غافل بمانند.

این مقام مسئول ادامه داد: پیشنهاد ما بر آن است که ماشین آلات کارکرده و نو با تعرفه صفر وارد شوند تا ضریب مکانیزاسیون افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه کمباین به اندازه کافی در بخش کشاورزی نیست، بیان کرد: در حال حاضر که فصل برداشت گندم، جو و کلزاست، کشاورزان به سبب نبود کمباین به اندازه کافی در تنگنا هستند، در حالی که طی سال هایی که خشکسالی در بخش کشاورزی حاکم بود، تعداد کمباین کشور به سبب کاهش تولید محصول جوابگو بود.

مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی افزایش قیمت ماشین آلات را یکی از چالش های پیش روی بخش کشاورزی دانست و گفت: امسال در بخش کشاورزی به سبب عدم وقوع سیل و سرمازدگی، سالی بدون خسارت را پشت سر گذاشتیم که به همین خاطر مکانیزاسیون از بخش تولید عقب ماند و چنانچه نرخ محصولات کشاورزی با مکانیزاسیون کشاورزی متناسب نباشد، این موضوع به عنوان چالش جدی به بخش کشاورزی آسیب می زند.

حسینی ادامه داد: قیمت تراکتور و کمباین در مقایسه با ۱۰ سال گذشته افزایش سرسام آوری داشته است به طوری که هیچ سنخیتی با هزینه های تولید ندارد.

 

 

کارخانه تراکتورسازی تولید داخل جوابگوی تقاضای کشاورزان نیست

علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه وضعیت مکانیزاسیون در بخش کشاورزی تعریفی ندارد، اظهار کرد: علی رغم اظهار نظر مسئولان وزارت جهاد، وضعیت ضریب توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تعریفی ندارد و طی سال های اخیر به بهانه های مختلف شرایط بدتر شده است.

وی افزود: اگر چه مسئولان اذعان می کنند که مکانیزاسیون نسبت به قبل رشد داشته است، اما همگام با اصول کشاورزی و تولید افزایش نداشته است.

خان محمدی ادامه داد: با وجود مشکلات بخش کشاورزی از لحاظ کارگری، بی توجهی به توسعه مکانیزاسیون منجر به از دست دادن پایداری تولید می شود.

مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی با اشاره به اینکه کارخانه تراکتورسازی تبریز پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست، تصریح کرد: اگر کمباین و تراکتور با تعرفه صفر وارد شود، مشکل ضریب مکانیزاسیون در بخش کشاورزی مرتفع می شود.

توزیع محصولات کشاورزی ارزان قیمت در گرو توسعه مکانیزاسیون کشاورزی

عنایت اله بیابانی قائم مقام خانه کشاورز در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی از بهبود وضعیت مکانیزاسیون و ادوات بخش کشاورزی خبر داد و گفت: بررسی ها نشان می دهد که وضعیت مکانیزاسیون طی چند سال اخیر بهبود داشته است، اما کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه قیمت جهانی مکانیزاسیون رشد داشته است، افزود: با وجود تاثیر پذیری قیمت جهانی مکانیزاسیون در بازار داخل انتظار می رود تجدید نظری در بخش مکانیزاسیون صورت گیرد تا هزینه های کشاورزان کاهش یابد.

بیابانی ادامه داد: دولت با تزریق یارانه به بخش مکانیزاسیون باید کشاورزان را حمایت کند تا آنها با دریافت وام های بلندمدت ماشین آلات مورد نیاز را خریداری کنند.

قائم مقام خانه کشاورز با تاکید بر این مسئله که مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی در مجموعه روستایی باید متمرکز شود، بیان کرد: در حال حاضر مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی در برخی استان ها متمرکز شده است، در حالی که به نسبت ساختار بخش کشاورزی، مکانیزاسیون و ادوات کشاورزی باید در بخش تقسیم و توزیع شود تا همه کشاورزان از مزایای آن بهره مند شوند.

به گفته وی، با وجود افزایش هزینه های کارگری و کمبود نیروی کارگری برای کارکردن در زمین های باتلاقی بدیهی است که قیمت محصولات کشاورزی با نوساناتی در بخش روبرو شود، از این رو برای توسعه مکانیزاسیون تنها راهکار کاهش هزینه های تولید و توزیع محصول ارزان قیمت به مردم است.

قائم مقام خانه کشاورز درباره این‌مسئله که چرا با وجود خوداتکایی ۹۵ درصدی ماشین آلات و مکانیزاسیون در داخل، قیمت تراکتور همچنان بالاست، بیان کرد: با وجود آنکه قطعات ماشین آلات و ادوات وارداتی است، از این رو با تعطیلی کارخانه های قطعه سازی و نوسانات نرخ ارز، قیمت تراکتور و کمباین دچار افزایش شده است.

وی در پایان تصریح کرد: با وجود آنکه ماشین آلات نسبت به زمین های کشاورزی تقسیم نشده است، به همین خاطر کشاورزان با مشکلات متعددی روبرو شدند که امیدواریم با ساختار مرکز توسعه مکانیزاسیون و ماشین آلات توزیع و تقسیم شود تا به یک نسبت ادوات و ماشین آلات در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

 

کمباین و تراکتور مبتلا به گرانی

 

پی نوشت: حال این روز مشکلات کشاورزان ما برای خرید تراکتور بسیار خراب است و مسئولین کشور هیچ اقدامی برای رفع مشکلات بی شمار کشاورزان انجام نمیدهند. خرید تراکتور و داشتن یک تراکتور و ماشین آلات مورد نیاز یک کشاورز کمترین نیاز یک کشاورز است که باید تامین شود اما گویی صدای این قشر زحمت کش به گوش هیچ شخصی از دولتمردان نمیرسد.

این سخن فردوسی بزرگ گویی حال دولتمردان نسبت به کشاورزان را به خوبی میرساند:

بزرگی سراسر به گفتار نیست                            دو صد گفته چون نیم کردار نیست


نظرات کاربران

مرتضی فلاحتی
۱۳۹۹/۰۸/۲۲ ۱۴:۴۵:۱۲
باسلام و عرض ادب خدمت شما وهمکارانه گرامی لطفاً اگه میشه یه کاری کنید که به آدمای ضعیف ولی بضاعت ظلم نشه چندساله که ما دنباله یه تراکتور هستیم میخایم یه تراکتور بگیریم که باهاش کار کنیم لا اقل یه درآمدی کسب کنیم چون ن زمین کشاورزی کم داریم ولی برای امرا ومعاش زندگیمون میخایم ولی حیف صد حیف که جواب گوی نیست و کسی صدای مارو نمیشنوه با تشکر مرتضی فلاحتی
پاسخ ادمین:
سلام جناب آقای مرتضی فلاحتی وقت بخیر
مجموعه تراکتور در تلاش هستند که با اعتراض به شرایط کنونی و صدای پدران زمین را، از طریق پی نوشت های اخبار به گوش مسئولان برسانیم امیدواریم با حمایت شما مخاطبین عزیز بتوانیم این رسالت خود را به خوبی انجام دهیم.
با تشکر
جلال دیهیمی کردکندی
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ ۱۹:۱۳:۰۶
آقا این همه تراکتور چرا به کشاورزای خودمون نمیدین چرا به خارج صادر میکنین مگه همه چی پوله ادم باید غرور داشته باشه.مگه چقدر میخوایم زنده بمونیم.امروز هست فردا نیست.
پاسخ ادمین:
حق باشماست، ای کاش گوش شنوایی برای شنیدن درد پدران زمین در بین مسئولین ایجاد شود.
جلال دیهیمی کردکندی
۱۳۹۹/۰۸/۲۱ ۱۸:۵۴:۰۰
خیلی بی انصافی.ما کشاورز هستیم ۳سال تراکتور ثبت نام کردیم هنوز خبری نیست جلو سایت باز شد ۱۰تا تراکتور دادن به اونایی که پارت کلفت دارن ۶میلیون پول تراکتور دادم تا زمینامونو بکارن اونم با هزار منت.آخه دردمونو به کی بگیم.
تورو به هر کی اعتقاد داری رسیدگی کنین.منتظر تماس شما هستم.09143310553
پاسخ ادمین:
سلام جناب آقای دیهیمی کردکنی، وقت بخیر
متاسفانه تعداد ترکتور هایی که کارخانه تراکتورسازی در اختیار نمایندگی های هر شهرستان قرار داد بسیار کمتر ا ظرفیت درخاستی هر شهرستان بود و به گفته شما کشاورزان عزیز همان تعداد محدود نیز با بی عدالتی در بین متقاضیان پخش شد.
ما یک نهاد خودگردان هستیم و تمام همت مان را برای رساندن صدای شما به مسئولین انجام میدهیم و متاسفانه در جهت رفع این مشکلات کاری جز اعتراض و نوشتن پی نوشت از دستمان بر نمی آید.
باز هم اگر احساس میکنید ما میتوانیم به شما خدمت و یاری برسانیم در خدمت شما کشاورز عزیز هستیم.

اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.