خبرگزاری ایانا
۱۳۹۹/۰۸/۰۷
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: 80 درصد قیمت ماشینآلات کشاورزی به صورت تسهیلات با نرخ 15 درصد و بازپرداخت 7 ساله پرداخت میشود تا این ادوات سریعتر به دست کشاورزان برسد.
به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور به نقل از ایانا:کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار ایانا، در رابطه با جذب منابع اعتباری در بخش مکانیزاسیون اظهار کرد: توسعه مکانیزاسیون کشور علیرغم تمام محدودیتها، در سال جهش تولید با سرعت به سمت جلو پیش میرود و هیچکدام محدودیتهای ناشی از شیوع بیماری کرونا، تحریم و تغییر نرخ ارز از ترجیحی به نیمایی تأثیر زیادی بر فرآیند توسعه مکانیزاسیون کشاورزی نگذاشته است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: مکانیزاسیون طی 7 سال اخیر مستحکم شده و این ساختار سازی و شفافیت در برنامهها باعث استحکام بخش در مقابل محدودیتها بوده است.
وی تصریح کرد: ایجاد خط اعتباری مکانیزاسیون از دیگر اقدامات مثبت در این حوزه بوده و باعث شد، سرمایه خوبی در صنعت ماشینهای کشاورزی به گردش در آمده و حجم وسیعی از ماشینآلات در بخش کشاورزی تزریق شود.
آقای عباسی افزود: از ابتدای سال جاری تا به امروز ۱۵۲۱ میلیارد تومان جذب تسهیلات خط اعتباری شماره 8 مکانیزاسیون کشاورزی بوده که نسبت به 8 ماه سال گذشته، افزایش سه برابری جذب سرمایه داشتهایم.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: بخشی از این جذب سرمایه به خاطر افزایش قیمت ماشینآلات بوده اما بیش از 80 درصد آن ناشی از ارتقا وضعیت تأمین ماشین در بخش کشاورزی است.
آقای عباسی با اشاره به مشکلات تأمین تراکتور و کمباین برداشت غلات خاطرنشان کرد: کماکان عرضه تراکتور و کمباین برداشت غلات توسط کارخانجات بسیار کمتر از تقاضای کشور است.
وی افزود: این موضوع باعث در نوبت ماندن کشاورزان برای دریافت ماشینآلات کشاورزان شده است که امیدواریم بخش صنعت کشاورزی به این دو کالا توجه بیشتری داشته باشد.
آقای عباسی ادامه داد: درزمینهٔ دیگر ماشینآلات بخش کشاورزی رقابت و تنوع در تعداد عرضهکننده را داریم اما در حوزه تراکتور و کمباین برداشت غلات، عرضهکنندگان کمی در کشور وجود دارند و تولید این دو کالا محدود و انحصاری است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در رابطه با تعداد تراکتور و کمباین موردنیاز کشور عنوان کرد: حداقل نیاز سالانه کشور به تراکتور 22 تا 25 هزار دستگاه است اما در شرایط فعلی تنها 15 هزار دستگاه تراکتور به کشاورزان تحویل داده میشود.
آقای عباسی افزود: سالانه حدود 1200 تا 1300 دستگاه کمباین برداشت غلات در کشور نیاز داریم که تنها 600 تا 700 دستگاه به کشاورزان تحویل داده میشود و این صنعت نیازمند حمایت از سوی دستگاههای ذیربط است تا بتوانند نیاز کشاورزان کشور را تأمین کنند.
وی در رابطه با قیمتگذاری ماشینآلات کشاورزی اذعان کرد: در حال حاضر با برخی از تولیدکنندگان ماشینآلات کشاورزی بر سر قیمتگذاری ماشینآلات کشاورزی دچار مشکل شدهایم و از بخش توسعه مکانیزاسیون میخواهند بر قیمتگذاری نظارت نداشته باشد تا بتوانند به میزان دلخواه خود افزایش قیمت داشته باشند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: در این صورت، این تولیدکنندگان با تغییر قیمتهای هر روزه باعث سردرگمی کشاورزان خواهند شد، ما بههیچعنوان این تغییر قیمت هر روزه را نمیپذیریم و از آنجاییکه بخش مکانیزاسیون 80 درصد قیمت این ماشینآلات کشاورزی را تسهیلات میدهد، نمیتواند به قیمتگذاری بر روی آن بیتوجه باشد.
آقای عباسی ادامه داد: درواقع دولت ماشینآلات را از تولیدکنندگان خریداری کرده و با تسهیلات با نرخ 15 درصد و بهصورت اقساطی با بازپرداخت 5 تا 7 ساله آن را به کشاورزان میفروشد.
وی تأکید کرد: دستور وزیر جهاد کشاورزی بر عدم تلاطم در بازار و قیمتها است و ما مقابل این افزایش چندین برابری و غیرمنطقی قیمتها خواهیم ایستاد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: ما در حوزه قیمتگذاری بر روی ماشینآلات کشاورزی با سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان هماهنگ هستیم، در حوزه تراکتور و کمباین به ترتیب 19 و 26 درصد افزایش قیمت داشتهایم و در ادوات خاکورزی و کاشت حدود 50 تا 60 درصد افزایش قیمت و در ماشینهای سمپاش تا حدود 70 تا 80 درصد هم افزایش داشتهایم و بیش از این میزان غیرمنطقی بوده و ما با گرانفروشان مقابله خواهیم کرد.
پی نوشت: کشاورزان شاهد افزایش قیمت تراکتور به صورت روزانه هستند به گونه ای که قیمت ارائه شده برای خرید تراکتور توسط شرکت تراکتور سازی نصف قیمت همان تراکتور در بازار آزاد است و از سوی دیگر سایت شرکت های تراتور سازی مدت هاست برای ثبت نام و تحویل تراکتور باز نشده است فریاد کشاورزان باید به گوش مسئولان برسد.