چالش جدید کشاورزان/گرانی مجدد تراکتور/120 هزار میلیارد تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی

دنیای اقتصاد

۱۳۹۹/۰۸/۰۳

چالش جدید کشاورزان/گرانی مجدد تراکتور/120 هزار میلیارد تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی

در سال‌های اخیر کشاورزانی که اقدام به تولید محصولات زراعی می‌کنند با مشکلاتی ازجمله خشکسالی، درگیری آفات، جاری شدن سیل و... روبه‌رو شده‌اند، اما در سال جاری افزایش قیمت هزینه‌های تولید، کمبود تجهیزات و افزایش قیمت‌های ادوات کشاورزی در زمان کاشت و برداشت به مشکلات این قشر افزوده‌شده که این باعث دلسردی آنان برای کشت‌های بعدی شده است.

حال کشاورزان با توجه به گرانی ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی نمی‌توانند به فکر مکانیزه کردن کشت باشند، زیرا با توجه به این گرانی افسارگسیخته ادوات و ماشین‌آلات به‌ویژه تراکتور هنوز قیمت محصولات کشاورزی ثابت و کشاورز قدرت خرید حتی حداقل ادوات موجود در بازار را هم ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسایت تراکتور به نقل از دنیای اقتصاد: در همین راستا رئیس اتحادیه ماشین‌آلات کشاورزی، صنعتی و ساختمانی تهران در پاسخ به این پرسش که  امسال قیمت تراکتور و کمباین نسبت به سال گذشته حدود ۲ برابر افزایش داشته است آیا این موضوع می‌تواند روی کیفیت کشت و برداشت محصولات کشاورزی تاثیر  بگذارد، اظهار کرد: کشاورزان قشر زحمت کشی هستند که با مشقت بسیار محصولی را کشت می‌کنند و در طول چند ماه به آن رسیدگی می‌کنند تا در زمان برداشت بتوانند محصول مناسبی را برداشت کنند.

آقای علی توسطی تصریح کرد: وقتی که قیمت خرید تراکتور یا کمباین افزایش پیدا می‌کند کشاورزی که این ماشین‌آلات را ندارد مجبور است که آنها را به‌صورت کرایه‌ای در اختیار بگیرد و وقتی که آن ماشین‌آلات قیمت خریدش افزایش پیدا کرده است بالطبع دستمزد بیشتری از کشاورز می‌گیرد تا در زمین زراعی او کار کند‌.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ارتباطات اتاق اصناف تهران در ادامه، بیان کرد: کشاورزان برای گذراندن زندگی خود با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند و ظاهرا دیوار آنها کوتاه‌تر از بقیه است و این کشاورزان هستند که برای کشت و برداشت محصولات خود هزینه‌های بیشتری متحمل می‌شوند در صورتی که برخی از محصولات تولیدی آنها با قیمت ناچیزی توسط افراد خریداری می‌شود.

رئیس اتحادیه ماشین‌آلات کشاورزی، صنعتی و ساختمانی تهران در پاسخ به این پرسش که آیا کارخانه‌های تولید ماشین‌آلات کشاورزی برای ساخت ادوات کشاورزی با کمبود قطعات به دلیل تحریم‌ها روبه‌رو هستند یا خیر؟ گفت: کارخانه تراکتور‌سازی تبریز و کمباین‌سازی اراک دو کارخانه ساخت و تولید ماشین‌آلات کشاورزی در کشور هستند که ساخت محصولات کشاورزی در انحصار آنها است و بیشتر قطعات محصولات آنها تولید داخل است.

آقای توسطی افزود: خوشبختانه، کشور در تولید و ساخت ماشین‌آلات کشاورزی با مشکل چندانی روبه‌رو نیست ولی موضوعی که نیاز است به آن توجه شود کشاورزان هستند.

 سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومانی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی

در همین راستا رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: از سال ۹۲ تاکنون، بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی کشور انجام شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: طی مدت یاد شده با این سرمایه‌گذاری حدود ۱۳۰ هزار دستگاه تراکتور، ۷ هزار دستگاه کمباین برنج، ۳۸۰۰ دستگاه کمباین غلات و ۲۸۰ هزار ادوات به بخش کشاورزی تزریق شد.

کامبیز عباسی با اشاره به اینکه از ابتدای سال‌جاری تا نیمه نخست مهر ماه بیش از 1.460 میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری شماره ۸ مکانیزاسیون کشاورزی به بهره‌برداران تخصیص یافته است، گفت: این میزان تسهیلات تخصیصی در مقایسه با ۶ ماه سال قبل ۳ برابر رشد داشته است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی جذب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در ۶ ماه سال گذشته را ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: در ۶ ماه امسال به‌رغم محدودیت‌های اقتصادی و ناشی از بیماری کرونا قریب به ۸ هزار دستگاه تراکتور در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و امیدواریم این روند در ۶ ماه دوم سال ادامه یابد.

وی یادآور شد: حدود ۹۵ درصد ماشین‌ها و ادوات کشاورزی که در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته است از محل تولید صنعت داخل بوده و ۵ درصد واردات به این دلیل است که برای تولید برخی ماشین‌های موردنیاز، تولیدکننده داخلی در کشور نداریم.

آقای عباسی در مورد افزایش قیمت ماشین‌های کشاورزی اظهار کرد: با توقف پرداخت ارز ترجیحی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی، قیمت ماشین‌های کشاورزی نیز تغییر خواهد داشت و از این رو امیدواریم بخشی از قیمت این ماشین‌ها را به کشاورزان کمک کنیم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: تلاش می‌کنیم در قالب کاهش نرخ سود تسهیلات، هنگام خرید ماشین‌ها از کشاورزان حمایت کنیم.

آقای عباسی در عین حال بر برنامه ریزی و آماده‌سازی بسته‌های حمایتی از کشاورزان در حوزه مکانیزاسیون تاکید کرد.

وی اذعان کرد: با توجه با افزایش نرخ دلار و توقف تخصیص ارز ترجیحی، کشور باید به سمت بومی‌سازی واقعی برای ساخت ماشین‌های کشاورزی برود.


نظرات کاربران

یداله ارکاک
۱۳۹۹/۰۹/۱۳ ۲۲:۴۳:۳۹
سلام ثبت نام لاستیک دولتی برای تراکتور به چه شکلیه؟؟ممنون
پاسخ ادمین:
سلام وقت بخیر در حال حاضر فقط بخش صنعت جهاد کشاورزی تایید کردن که به کشاورزان نیز لاستیک دولتی برای ماشین آلات کشاورزی تعلق بگیرد اما نحوه ثبت نام و زمان تحویل اعلام نشده است به محض اعلام در قسم اخبار سایتدر قالب خبر به شما اعلام میشود.
خدمت رسانی به شما وظیفه ماست.
بدون نام
۱۳۹۹/۰۹/۱۳ ۲۲:۴۲:۵۵
سلام ثبت نام لاستیک دولتی برای تراکتور به چه شکلیه؟؟ممنون
پاسخ ادمین:
سلام وقت بخیر برای ثبت نام خرید تراکتور به صورت نقدی از شرکت تراکتورسازی تبریز به جهاد کشاورزی شهر خود مراجعه کنید با تکمیل فرم و مدارک لازم در نوبت تحویل تراکتور قرار میگیرید برای اطلاعات بیشتر میتوانید به جهاد کشاورزی شهر خود مراجعه کنید تا کامل شما را راهنمایی کنند.
خدمت رسانی به شما وظیفه ماست.

اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.