خبرگزاری قطره
۱۳۹۹/۰۶/۱۱
عباس پاپیزاده سخن گوی کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگاران در دزفول با مروری بر روند افزایش قیمت کود و سم در بخش کشاورزی و با اشاره به اینکه طی 2 سال گذشته توزیع کود با مشکل مواجه شده است، افزود: قیمت هر کیسه کود از 6 هزارتومان به 35 هزار تومان افزایش یافته است.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی کشاورزان برای تامین کود خود به اجبار باید از بازار آزاد خریداری کنند که این امر باعث میشود تا فشار زیادی به کشاورز در تامین هزینهها وارد شود.
پاپیزاده تأکید کرد: اگر کود با کیفیت به موقع در اختیار کشاورز قرار نگیرد محصول آنان نیز با افت کیفیت مواجه میشود؛ در صورتی که سموم و کود شیمیایی به موقع به زمین تزریق نشود آفت محصول از بین نمیرود و با افت کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی در فصل جاری روبه رو خواهیم شد.
وی خاطر نشان کرد: در بسیاری از شرایط حتی کود آزاد نیز در بازار وجود ندارد و کشاورزان برای تهیه آن بسیار مستاصل شدهاند.
پاپیزاده با مد نظر قرار دادن اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، افزود: پس از اجرای این قانون قرار بود وزارت جهاد کشاورزی بسته حمایتی خود را از بخش کشاورزی تنظیم، ابلاغ و اجرا کند. متأسفانه این بسته نه تنها بسیار دیر تهیه شد بلکه اجرای آن با ضعف مدیریتی همراه بود.
وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی که ایران اسلامی نیازمند تولید بیشتر و تامین نیاز داخل است چنین مشکلاتی که تنها ریشه در مسائل مدیریتی دارد باعث میشود تا کشاورزان با گرفتاریهای عدیدهای رو به رو شوند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: افزایش هزینههای سوخت و تولید نیز به یکی دیگر از دغدغههای کشاورزان تبدیل شده است.
پاپیزاده افزود: باید به نحوی برنامهریزی کرد که تولید کننده بتواند با سود مناسب در بازار حضور داشته باشد.این اظهارات در حالی صورت گرفت که در نشست خبری دیروز مدیر عامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی جهاد کشاورزی بیان کرد:
به نقل از صدا و سیما، حمید رسولی سخن گوی کمیسیون کشاورزی اظهار داشت: در حال حاضر کودهای وارداتی که ۱۵ درصد از برنامه تامین و توزیع کود را شامل میشود با تغییر تخصیص ارز از رسمی به نیمایی با افزایش قیمت مواجه شده اند که بدون شک این افزایش قیمت، تاثیرخود را به روی محصولات نهایی کشاورزی خواهد گذاشت و بر این اساس وزارت جهاد کشاورزی تبعات این افزایش قیمت را پیش بینی و به اطلاع تصمیم گیران رسانده، اما با توجه به شرایط کشور این موضوع مورد قبول قرار نگرفت.
وی ادامه داد: برنامه ابلاغی تامین و توزیع کودهای یارانهای به شرکت خدمات حمایتی حدود سه میلیون تن کود را در بر میگیرد که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن آن کودهای ازته و ۶۰۰ هزار تن کودهای فسفاته و پتاسه است.
رسولی افزود: دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کودهای ازته که عمده آن را کود اوره تشکیل میدهد و ۸۰ درصد میزان مصرف کشاورزان است شامل افزایش قیمت نیستند و همچنان با قیمتهای سال قبل در اختیار بهره برداران قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی ادامه داد: از ۶۰۰ هزار تن باقیمانده ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن کودهای سوپرفسفات ساده است که در داخل تولید میشود و پنج درصد مصرف کشاورزان را تشکیل میدهد که این بخش نیز شامل افزایش قیمت نمیشود و با قیمت قبلی در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
رسولی تاکید کرد: باقیمانده میزان که ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تن کود وارداتی است و ۱۵ درصد مصرف کشاورزان را تشکیل میدهد تا پایان سال گذشته برای واردات، ارز رسمی دریافت میکردند که این ارز حذف شده و به ارز نیمایی تغییر پیدا کرده است و بر این اساس قیمت آن نیز متناسب با تغییر قیمت ارز تخصیصی افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه کودهایی که شامل افزایش قیمت میشوند سوپرفسفات تریبل، سوپرپتاسیم و کلروپتاسیم هستند اظهار داشت: قیمت این کودها برای کشاورزان افزایشی حدود چهاربرابری خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی خاطرنشان کرد: امیدواریم با تدابیری که اندیشیده میشود این افزایش قیمت کمترین تاثیر را به روی محصولات نهایی تولیدکشاورزان بگذارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی برای تامین کود کشاورزان وجود ندارد خاطرنشان کرد: بخشی از کودهای وارداتی در حال بارگیری و حمل است، بخشی به بندر امام و بندرعباس رسیده، برخی هم در کشتیهای مختلف در حال حمل به کشور هستند و هیچ دغدغهای بابت تامین کودهای وارداتی بر طبق برنامه پیش بینی شده تا پایان سال وجود ندارد.
رسولی خاطرنشان کرد: در حوزه کودهای داخل کشور نیز مشکلی نیست و بر طبق برنامه به موقع به دست کشاورزان میرسد.