باز هم گرانی و فرسودگی ماشین آلات کشاورزی ضربه به دست رنج کشاورزان زد

۱۳۹۹/۰۶/۰۳

باز هم گرانی و فرسودگی ماشین آلات کشاورزی ضربه به دست رنج کشاورزان زد

با توجه به اینکه شغل اکثر مردم شهرستان شیروان کشاورزی در روستاهاست، ولی به علت عدم مکانیزاسیون مناسب و استفاده از روش های قدیمی در برداشت برخی از محصولات از جمله گندم، دچار خسارت می شوند.

به گزارش خبرگزاری: شهرستان شیروان؛ هرساله خردادماه فصل خوشه های طلایی گندم و برداشت آن است ولی متاسفانه بسیاری از کشاورزان از ادوات مجهز و به روز و مناسب برخوردار نیستند و از طرفی کمباین های آنان فرسوده است که هنگام برداشت گندم موجب ریزش بسیاری از محصولات می شود که این امر از سویی باعث خسارت به آنان و از سویی موجبات نارضایتی آنان از محصول شده است.

 

مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: بیشترین دلیلی که کشاورزان هنگام برداشت گندم از کشتزار با مشکل ریزش آن مواجه هستند ماشین آلات فرسوده است که نیاز به نوسازی دارد.

 

«سید مجید بهشتی» با بیان اینکه هم اکنون قیمت ماشین آلات در مقایسه با قبل افزایش داشته است، اظهارداشت: خرید ماشین آلات برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد و نوسازی کمباین ها صورت می گیرد ولی کافی نیست چرا که قیمت آنقدر زیاد است که کمباین داران رغبتی برای تجهیز و نوسازی آن ندارند.

 

مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ضمن تایید فرسوده بودن ناوگان برداشت این شهرستان بیان کرد: این امر موجب ریزش گندم در کشتزارها می شود که قطعا ضایعات برداشت جبران ناپذیر است که تخصیص اعتبارات کم بهره لازمه آن است که چنانچه کسی بخواهد تهسیلات دریافت کند به شخص با سود 21 درصد و آورده 20 درصد وام اعطا می شود.

 

بهشتی راهکارهای جلوگیری از ریزش گندم در کشتزارها را تجهیز ماشین آلات عنوان کرد و افزود: به غیر از این موارد نظارت بر عملکرد کمباین ها در دهستان ها و بخش های مختلف توسط کارشناسان جهاد کشاورزی صورت می گیرد تا نکات فنی برداشت و تنظیمات کمباین دقیق  و میزان ضایعات گندم به حداقل کاهش یابد.

 

وی عنوان کرد: کمباین های وارداتی به اینجا می آیند و ریزش ها را کنترل می کنند ولی زیاد نیست.

 

مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به افزایش قطعات و هزینه های تعمیر و نگهداری ماشین آلات تصریح کرد: هر چند وقت یکبار باید تعویض شود تا برای کشاورزان خسارت نداشته باشد.

 

بهشتی با اشاره به ماشین آلات فرسوده کشاورزان اظهارکرد: در بحث ماشین های برداشت بالای 70 درصد آن ها دارای 13 سال کارکرد می باشند و در بخش ماشین های کاشت و داشت بالای 50 درصد دارای کارکرد 13 سال به بالا است.

 

وی با اشاره به شرایط  پرداخت تسهیلات به کشاورزان در بخش ماشین آلات اضافه کرد: جهت خرید ماشین آلات سنگین برای کشاورزانی که حداقل بالای 20 هکتار زمین آبی داشته و جهت خرید ماشین آلات سبک حداقل 12 هکتار سیستم زراعی دیم نیاز می باشد.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا برای جایگزینی ماشین آلات فرسوده به کشاورزان کمک می شود، افزود: با اعتبارات خط اعتباری مکانیزاسیون شرایط جهت جایگزینی فراهم آمده است که تسهیلات بانکی برای توسعه و نوسازی مکانیزاسیون به کشاورزان این شهرستان خراسان شمالی پرداخت می شود.

 

بهشتی بیان کرد: هم اکنون در بحث گندم 95 درصد عملیات کاشت و داشت به صورت مکانیزاسیون انجام می گیرد و 65 درصد برداشت با کمباین، 25 درصد دروگر و 10 درصد دستی انجام می شود.

 

مدیر اداره فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: شیوع ویروس کرونا میزان جذب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی شیروان را در بهار امسال نسبت به پارسال کاهش داد.

 

بهشتی اظهار داشت: به دنبال همه گیری این بیماری، بانک ها برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تعداد معدودی از کشاورزان را پذیرش می کنند و از سویی با توجه به وضعیت اقتصادی و درآمدی، کشاورزان خود توان خرید ماشین آلات کشاورزی را ندارند.


وی افزایش قیمت های ماشین آلات و عدم توان اقتصادی کشاورزان برای خرید، نبود پیش فاکتور، سقف ضمانتی کم توسط بانک ها نسبت به قبل، نبود وثیقه مورد قبول بانک ها، بدهکار بودن کشاورزان، سخت گیری بانک ها و سنددار نبودن زمین های کشاورزی را از علل جذب اندک تسهیلات مکانیزاسیون در این شهرستان برشمرد.


بهشتی، سهمیه ابلاغی برای تسهیلات مکانیزاسیون شیروان در سال جاری را بیش از ۸۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از ابتدای امسال تنها یک میلیارد ریال برای خرید ۲ دستگاه ادوات کشاورزی جذب شهرستان شده و حال آنکه در مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد تسهیلات،  معادل ۱۰ میلیارد ریال جذب شهرستان شده بود.


مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه موارد مزبور از دغدغه های مهم کشاورزان است، گفت: در این راستا جلسات متعددی با بانکها برگزار شده تا با مساعدت آنان کمی از مشکلات کاسته شود.


بهشتی افزود: کشاورز باید ۲۰ درصد قیمت ماشین آلات را به عنوان آورده تامین کند تا بتواند از تسهیلات سه، پنج و یا هفت ساله با بهره ۱۵ درصدی برخوردار شود.

 

بهشتی گفت: اکنون ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در شهرستان شیروان به ۱.۶ اسب بخار در هکتار رسیده است.


وی افزود شهرستان شیروان ۵۵ هزار هکتار کشتزار دارد که برای کشت این سطح از ۲ هزار و ۴۸۵ دستگاه تراکتور استفاده می شود، یعنی به ازای هر ۲۲ هکتار یک تراکتور وجود دارد.


 

یکی از کشاورزان شیروان می گوید: خرید ماشین آلات جدید بسیار گران است و در توان یک کشاورز نیست.

 

«حکمت سهرابی» با بیان اینکه بیش از 20 سال است در کار کشاورزی و کشت و برداشت گندم است اظهار کرد: با گرانی های چند ساله اخیر کمباین های فرسوده و تعویض قطعات فرسوده از مهم ترین دغدغه های  کشاورزان است.

 

این کشاورز شیروانی گفت: برای رونق کشاورزی و تولید بهتر کشاورز باید به وسیل مدرن و نو مجهز باشد چرا که به دلیل نبود صرفه اقتصادی بسیاری از کشاورزان از ادوات فرسوده استفاده می کنند و استفاده از تسهیلات هم در توان پرداخت آنان نیست.

 

یکی دیگر از کشاورزان می گوید: قیمت اداوات کشاورزی بسیار بالا است و بسیاری از کشاورزان که از توان اقتصادی پایینی برخوردار و قادر به خرید ماشین آلات جدید نیستند از کمباین های فرسوده برای برداشت محصول خود استفاده می کنند.

 

«عباس متینی» اظهار کرد: در بسیاری از موارد که کمباین ها فرسوده و قطعات آن دچار خرابی می شود خرید قطعات آن هم برای کشاورز بسیار گران و سخت است.

 

این کشاورز شیروانی گفت: به عنوان یک کشاورز عمر ماشین آلاتی که خود استفاده می کنم بسیار بالا است.

 

متینی افزود: نیروی متخصص برای استفاده از ماشین آلات نیست که به دلیل عدم آشنایی کشاورزان در بحث فنی ادوات و استفاده صحیح از آن ماشین آلات به زودی فرسوده و خراب می شوند.

 

وی گفت: بهتر است کشاورز قبل از خرید ماشین آلات دوره آموزشی که از سوی جهاد کشاورزی برگزار می شود را گذرانده و یا از نیروی متخصص در کاشت و برداشت محصول استفاده کند تا دچار خسارت و ضرر و زیان نشود.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.