خبرگزاری ایرنا
۱۳۹۹/۰۶/۰۱
تبریز: رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با تاکید بر ضرورت نوسازی و بازسازی ناوگان ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، گفت: ۱۱۸میلیارد تومان اعتبار مکانیزاسیون کشاورزی در این استان جذب شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اکبر فتحی روز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته دولت اظهار کرد: این تسهیلات از محل خط اعتباری ضریب مکانیزاسیون کشاورزی جذب شده که در واقع ۲۴ درصد بیشتر از سهم آذربایجان شرقی بوده است.
فتحی همچنین در خصوص اجرای طرح آبیاری تحت فشار، افزود: سامانه های آبیاری قطره ای و بارانی با وجود محدودیت های مالی دولت به خوبی تامین منابع شده و نیاز استان هم در این خصوص برطرف شده است طوری که سال ۱۳۹۸ بیشترین سطح طرح های آبیاری تحت فشار در تمام سال های گذشته انجام و بیش از پنج هزار هکتار در اجرا و ۷۵۰۰ هکتار در دست اجرا بوده که امسال در حال پایان است.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در بخش گلخانه ای نیز در سال ۱۳۹۸ بیش از سال های گذشته بوده طوری که با هیچ سالی قابل مقایسه نیست چون گلخانه های بزرگ مقیاس در شهرستان های مختلف آذربایجان شرقی افتتاح شده یا در دست افتتاح می باشد.
اقای فتحی با بیان اینکه کرونا و تحریم شرایط سختی را به وجود آورده است، گفت: با وجود این شرایط تولید محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی مازاد بوده و در بازار هیچ کمبود مواد غذایی در بخش های مختلف کشاورزی نداشتیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی در عین حال با بیان اینکه در تامین گوشت قرمز، سفید و لبنیات سال سختی را گذراندیم چون تحریم های ظالمانه به صورت غیر مستقیم مثلا در تامین نهاده های دامی مشکل ایجاد کرده بود، افزود: به رغم این موضوع مرغداران و دامداران از حرکت نایستادند و تلاش کردند تا کمبودی به وجود نیاید که برای رسیدن به این هدف نیز موفق بودیم.
جناب آقای فتحی با اشاره به خریدهای تضمینی محصولات کشاورزی گفت: در مورد سایر محصولات معتقد به خرید تضمینی نیستیم چون در خرید بیشتر محصولات کشاورزی به جز گندم کف قیمت بازار از کشاورزان خرید می شود تا کشاورز ضرر بیشتری متحمل نشود و این قیمت ها ایده آل ما نیست.
وی همچنین با اشاره به اینکه در کاشت محصولات کشاورزی نیز باید به کاهش نیاز آبی توجه شود، گفت: برای احیای دریاچه ارومیه و کاشت محصولات با نیاز آبی کم، کشت سیب زمینی و پیاز را کاهش دادیم و محصولات جایگزین بویژه محصولات گلخانه ای و کلزا را در اولویت قرار دادیم تا در مصرف آب صرفه جویی شود.
فتحی همچنین با اشاره به زلزله سراب و میانه در سال گذشته، گفت: چهار هزار واحد اماکن دامی تحت تاثیر این زلزله قرار گرفت و همه کارشناسان کشاورزی بر این اساس با کار جهادی برای کمک به کشاورزان و دامداران زلزله زده وارد گود شدند و برای جبران خسارات زلزله زدگان تلاش کردند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی افزود: برای هر زلزله زده کشاورز یا دامدار پس از بررسی های انجام شده و تشکیل پرونده ۱۵ میلیون تومان تسهیلات و پنج میلیون تومان کمک بلاعوض تعلق گرفت.
آقای فتحی در پایان این نشست همچنین با تبریک هفته دولت، اعلام کرد: همزمان با هفته دولت ۸۱ طرح کشاورزی با اعتباری افزون بر یکهزار و ۲۳۰ میلیارد در آذربایجان شرقی افتتاح و کلنگزنی میشود.