باشگاه خبرنگاران جوان
۱۳۹۹/۰۴/۰۵
قیمت تراکتور طی ماه های اخیر به بهانه های مختلف افزایش یافته و کشاورزان دلیل اصلی آن را بسته شدن سایت ثبت نام و خرید تراکتور می دانند.
به گزارش رسیده طی ماه های اخیر قیمت تراکتور، کمباین و ادوات کشاورزی به بهانه های مختلف با نوسانات چشمگیری در بازار روبرو شده است این امر چالش جدی در بخش کشاورزی به شمار میرود چرا که کارخانه های تراکتور سازی با بستن مجدد سایت خرید و دپو کردن تولیدات، رویای افزایش قیمت مجدد قیمت را در سر دارند و گویا قرار است ماجرای خودرو در بخش کشاورزی و تراکتور هم رخ بدهد.
با وجود شرایط مساعد اقلیمی و نبود مشکلاتی از لحاظ سرمازدگی و وقوع سیل، تولیدات محصولات زراعی نسبت به سال های قبل رشد چشمگیری داشته است که به طوری که کشاورزان در شرایط فعلی به سبب کمبود کمباین در تنگنای برداشت محصولاتی همچون گندم،کلزا و جو قرار دارند.
افزایش سرسام آور قیمت ماشین آلات کشاورزی در 10 سال اخیر
به گفته سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی قیمت تراکتور در بازار رشد چشم گیری داشته و طی 4 سال اخیر قیمت تراکتور و کمباین تحت تاثیر نوسان نرخ ارز بسیار افزایش پیدا کرده است.
حسینی در ادامه گفت: با وجود مصرف تراکتور در بخش کشاورزی به عموان بخش تولیدی، نوسانات اخیر کمباین و تراکتور هیچ گونه سنخیتی با نرخ محصلات کشاورزی ندارند. و با وجود افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی دولت باید نظارت بیشتری در بازار داشته باشد.
وی در ادامه افزود: با وجود آنکه کارخانه تراکتور سازی جواب گوی تقاضای کشاورزان نیست، از این رو کمباسن و تراکتور باید با نرخ تعرفه صفر به کشور وارد شوند.
حسینی با اشاره به این موضوع که قیمت تراکتور و کمباین هیچ سنخیتی با قیمت محصولات کشاورزی ندارد گفت: افزایش قیمت ماشین آلات و تراکتور تاثیر بسازی در بخش کشاورزی گذاشته و باعث شده تا کشاورزان از توسعه مکانیزاسیون در این بخش غافل شوند. و در حال حاضر که فصل برداشت گندم و جو و کلزا است کشاورزان به سبب کمبود کمباین در تنگنا برای برداشت محصولات خود هستند در صورتی که در سال هایی که خشکسالی حاکم بود به سبب کاهش محصول این تعداد کمباین جوابگوی بخش کشاورزی بود.
وی در پایان گفت: قیمت تراکتور و کمباین در مقایسه با 10 سال گذشته افزایش سرسام آوری داشته است به طوری که دیگر هیچ سنخیتی با هزینه های تولید ندارد.
کارخانه تراکتور سازی جواب گوی تقاضای کشاورزان نیست
علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت مکانیزاسیون کشور در حالت مطلوبی به سر نمیبرد اظهار کرد: علی رغم اظهار نظر مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، وضعیت ضریب توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تعریفی ندارد و طی سال های اخیر به بهانه های مختلف این شرایط بدتر نیز شده است.
وی در ادامه بیان کرد: با وجود آنکه مسئولان اذعان می کنند که مکانسزاسیون نسبت به قبل رشد داشته است اما همگام با اصول کشاورزی افزایش نداشته است. و با وجود مشکلات بخش کشاورزی از لحاظ کارگری، بی توجهی به توسعه مکانیزاسون منجر به از دست دادن پایداری تولید شده ایم.
خان محمدی در پایان گفت: با توجه به اینکه تولیدات کارخانه تراکتور سازی تبریز پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست باید کمباین و تراکتور با تعرفه صفر وارد شوند تا نیاز جامعه کشاورزی را برطرف کنند.