خبرگزاری بازار
۱۳۹۹/۰۳/۱۷
رئیس مرکز مکانیزاسیون کشاورزی از فعالیت 17 هزار کمباین در سطح مزارع کشور و برداشت غلات خبر داد و گفت:با جابجایی 17 هزار کباین در سطح استان ها ، کار 30 هزار کمباین را انجام میدهیم و انتظار میرود ضایعات برداشت غلات امسال به کمتر از 4 درصد برسد.
رئیس مرکز مکانیزاسیون کشور و مجری طرح تجهز و نوسازی ناوگان کشاورزی بیان کرد: با توجه به اینکه مکانیزاسیون یک مولفه اثرگذار در جهش تولید محصولات کشاورزی است و در سال جاری نیز که به نام سال جهش تولید نامگذاری شده است اهمیت مکانیزاسیون کشاورزی دو چندان شده.
به طوری که در سال جاری حدود 2500 میلیارد تومان تسهیلات از بانک کشاورزی برای خرید لوازم، ماشین آلات و تجهیزات و ادوات کشاورزی به استان های سراسر کشور اختصاص داده ایم.
کامبیز عباسی افزود:این تسهیلات با سود 15 درصد و بازپرداخت 5 الی 7 ساله در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
عباسی در خصوص افزایش قیمت ماشین آلات کشاورزی نیز گفت:در سال جاری پیش بینی ما این است که تلاطمات قیمتی بازار کاهش پیدا کند و مثل سالهای 97 و 98 شاهد افزایش قیمت چشمگیری نباشیم و با توجه ب اینکه یک ثبات و پایداری در حوزه صنعت ماشین های کشاورزی ایجاد شده،براورد ما این است که حداکثر 15 تا 20 درصد نوسان قیمت را امسال داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مشکلاتی که در حوزه قیمت گذاری تراکتور سازی ایران وجود داشت هفته گذشته قیمت کارخانه تراکتور سازی ایران توسط سازمان حمایت و با همکاری مرکز مکانیزاسیون کشاوزی تعیین و ابلاغ شد.
کامبیز عباسی افزود: در برنامه ریزی که برای تامین تراکتور برای کشاورزان به عمل آمده، پیش بینی میکنیم امسال حدود 16 تا 18 هزار دستگاه تراکتور در اختیار کشاورزان قرار بگیرد و این وقفه 2 تا 3 ماهه که در عرضه و تحویل تراکتور ایجاد شد را پوشش دهیم .
برای 6 ماه اول سال جاری نیز 8 هزار پیش فاکتور برای کشاورزان تراکتور سازی ایران صادر و امکان تامین میسر خواهد شد.
آقای عباسی افزود: در حوزه برداشت غلات خوشبختانه با جابجایی کمباین های برداشت غلات و با ارتقای بهره وری این کار را به نحو مطلوبی انجام دادیم.
در حال حاضر تعداد 17 هزار کمباین برداشت غلات داریم که در سطح مزارع کشور فعال هتند و با جابجایی بین استان ها با این 17 هزار کمباین در حاضر کار کار 30 هزار کمباین را انجام میدهیم و عملیات برداشت با کمترین ضایعات در حال انجام است به طوری که پیش بینی میشود ضیعات برداشت غلات در سال جاری به کمتر از 4 درصد برسد در حالی که در سال گذشته حدود 5 درصد بوده است.
مجری طرح تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی اظهار داشت:تنها مشکلی که در حوزه برداشت غلات داریم تامین سوخت کمباین ها در عملیات برداشت در بین استان ها است و حوزه سوخت کشور توجه ویژه ای به تامین سوخت این کمباین ها ندارد و متاسفانه در بعضی استان ها با مشکلات تامین سوخت مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه حدود 6 درصد از سوخت کل کشور در حوزه گازوئیل را جامعه کشاورزی مصرف میکند افزود:البته این کار با شرایط سخت و اسفناکی صورت میگیرد چرا که در طی 4 ماه گذشته سامانه های جدیدی طراحی و در حال اجرا هستند که این سامانه ها کارایی لازم برای مدیرت تامین سوخت این بخش را ندارند و باعث مشکلات زیادی در این بخش شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشور گفت:در تامین سمپاش های نوین نیز باید گفت که در طی 3 تا 4 سال اخیر سمپاش های مناسبی با تکنولوژی های پیشرفته باعث کاهش مصرف سم تامین شده در حال استفاده هستند که یکی از دلایل موفقیت ما در مبارزه علیه آفت ، بیماری و علف هرز در کشور وجود همین سمپاش های نوین است.
وی افزود در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی به طور میانگین سالانه 1500 میلیارد تومان تسهیلات به کشاورازان پرداخت میشود که اگر با آورده های شخصی و خرید های نقدی جمع ببندیم سالانه 2 هزار میلیارد در حوزه مکانیزاسیون سرمایه گذاری میشود.