اعلام آمادگی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از فناوری‌های نوین کشاورزی

۱۳۹۸/۰۷/۰۲

اعلام آمادگی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از فناوری‌های نوین کشاورزی

رییس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که ایران یک سوم متوسط بارندگی و سه برابر متوسط دنیا با تعریق مواجه است، گفت: ما به منظور توسعه کشاورزی، خوداتکایی و پایش و کنترل آفات می‌توانیم با استفاده از پهپادها چالش‌ها را مرتفع کنیم و در این راستا این وزارتخانه از تمام فناوری‌های کاربردی شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه حمایت خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار بازارکار به نقل از  ایسنا، دکتر عباسی در گردهمایی فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه محصولات و خدمات پهپادی با اشاره به تنوع آب و هوایی در ایران گفت: ایران یک سوم متوسطه بارندگی دنیا و سه برابر متوسط دنیا با تعریق و تبخیر آب مواجه است که این اعداد نشان می‌دهد ایران در اقلیم خشک قرار دارد.
وی با بیان این‌که از سوی دیگر ایران دارای خاک قدیمی است و مواد مغزی در آن پایین است، ادامه داد: از این رو ما نیازمند به کارگیری فناوری‌های نوین مانند پهپادها در توسعه کشاورزی هستیم و ما نیز در وزارت جهاد کشاورزی حامی تمام فناوری‌های راهبردی که بتواند میزان بهره‌وری را افزایش دهد، هستیم.
عباسی با تاکید بر این‌که ما از هر فناوری که منجر به کاهش مصرف کود، آب و سایر عوامل تولید شود، به طور جدی حمایت می‌کنیم، خاطر نشان کرد: در مدت پنج سال گذشته به میزان ۸۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌ گذاری و تسهیلات در مکانیزاسیون بخش کشاورزی صورت گرفته است و از این طریق تراز بخش کشاورزی به سمت بهبود رفته، به گونه‌ای که در برخی از زمینه‌ها مانند گندم و برنج به خودکفایی رسیده‌ایم.
رییس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی یکی از عوامل موثر در ایجاد خودکفایی را استفاده موثر از فناوری‌ها دانست و یادآور شد: ما دیگر نمی‌توانیم با فناوری‌های گذشته عملیات گسترده کشاورزی انجام دهیم که نمونه آن را می‌توان در اجرای عملیات سم‌پاشی اشاره کرد.
وی با اشاره به سم‌پاشی سنتی گفت: با استفاده از سم‌پاش‌های معمولی و ۴۰۰ لیتر آب می‌توان پنج تا شش هزار هکتار از اراضی کشاورزی را سم‌پاشی کرد و این در حالی است که در برخی از مناطق که دیم‌کاری رایج است، آب کافی حتی برای استفاده روزمره وجود ندارد، ولی استفاده از پهپادها در سم‌پاشی علاوه بر این‌که می‌توان در مدت زمان کمتری ۴۰ تا ۵۰ هکتار از اراضی را سم‌پاشی کرد، قادر است در ارتفاع مناسب از سطح زمین و داشتن یکنواختی در قطرات و ذرات در مزارع سم‌پاشی کند.
عباسی با اشاره به هجوم ملخ‌ها در کشور اظهار کرد: از آنجایی که کشورهای همسایه برای دفع این آفات اقدامات موثری انجام نداده بودند، ما با استفاده از پهپادها توانستیم این آفات را کنترل کنیم، اما از سوی دیگر ما برای توسعه کاربردهای فناوری‌های نوین با مخالفانی مواجه هستیم.
رییس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با تاکید بر این‌که این وزارتخانه علاقه‌مند به توسعه این فناوری‌ها در بخش کشاورزی است، ادامه داد: ما قول همکاری با شرکت‌هایی را می‌دهیم که بتوانند فناوری‌های موثر و کاربردی در بخش کشاورزی ارائه دهند، ما برای چنین فناوری‌هایی بدون محدودیت ۸۰ درصد قیمت فناوری تسهیلات اعطا خواهیم کرد.
عباسی با بیان این‌که ما برای اعطای این تسهیلات محدودیتی نداریم، از همکاری با بانک کشاورزی خبر داد و گفت: علاوه بر آن ما در حوزه استانداردها برای این فناوری‌ها با محدودیت‌هایی مواجه هستیم که در شرکت‌های فعال در این زمینه درخواست همکاری به منظور تدوین استانداردها و رفع تنگناها را در این زمینه داریم.
وی با اشاره به وجود ۲۴۰۰ میلیون هکتار باغ در کشور، اظهار کرد: از این میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار باغات به صورت سنتی اداره می‌شوند، به گونه‌ای که امکان ورود ماشین‌آلات در آن‌ها وجود ندارد؛ از این‌رو ما نیازمند توسعه کاربردهای پهپادها در این زمینه هستیم.
رییس مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به چالش‌های کشور در زمینه‌ کشت خرما، گفت: زنجره‌ای به عنوان آفت خرما به شمار می‌رود که این زنجره در نوک درختان خرما که ۱۲ تا ۱۸ متر ارتفاع دارند، قرار می‌گیرد که امکان استفاده از فناوری‌های موجود مانند هواپیما به دلیل استقرار برخی از نخلستان‌ها در مجاورت دامداری‌ها و یا مناطق مسکونی فراهم نیست، ولی دفع این آفات با استفاده از پهپادها می‌تواند موثر باشد.



نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.