۱۳۹۸/۰۶/۰۹
کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه در سال ۹۲ تنها ۱۲.۵ درصد در اراضی شالیزاری مکانیزه کشت می شد، اظهار کرد: سرمایه گذاری بی سابقه طی پنج سال اخیر در زمینه مکانیزاسیون برنج موجب شده که کشت مکانیزه به محدوده ۵۰ تا ۶۰ درصد برسد، ضمن آنکه برای سال آینده پیش بینی می کنیم که سطح زیر کشت مکانیزه به محدوده ۷۰ درصد ارتقا یابد.
او با اشاره به اینکه در ابتدای دولت یازدهم تنها ۱۰ درصد اراضی شالیزاری مکانیزه برداشت می شد، افزود: هم اکنون برداشت مکانیزه برنج با رشد ۵۰۰ درصدی به محدوده ۸۰ درصد رسیده که این رقم در تاریخ کشاورزی کشور بی سابقه بوده است.
به گفته عباسی، رشد چشمگیر در حوزه برداشت مکانیزه از شالیزار های شمال منجر به اقتصادی شدن تولید و کاهش هزینه های برنج شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه افزایش قیمت برنج ارتباطی به هزینه های تولید و فرآیند عملیات مکانیزاسیون ندارد، بیان کرد: مشکلات ناشی از سیاست های بازار، عرضه و نظارت بر توزیع دلیل اصلی گرانی برنج در بازار به شمار می رود.
او درباره اینکه ۶ تا ۶ هزار و ۵۰۰ کمباین برداشت برنج طی ۵ تا ۶ سال گذشته به اراضی شالیزاری اضافه شده است، افزود: رقمی بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ تا ۵ هزار دستگاه نشا کار به اراضی شالیزاری وارد شده است و پیش بینی می شود در سال پیش رو مکانیزاسیون برنج به محدوده ۹۰ درصد ارتقا یابد.
عباسی با بیان اینکه افزایش هزینه های تولید ارتباطی به عدم توسعه مکانیزاسیون ندارد، گفت: در توسعه مکانیزاسیون برنج به حدی ...