غزاله معصومین
۱۴۰۴/۰۲/۰۶
استان فارس با در اختیار داشتن بزرگترین ناوگان برداشت غلات کشور شامل ۳۸۰۰ دستگاه کمباین، موفق شده است رتبه نخست مکانیزاسیون کشاورزی ایران را به خود اختصاص دهد و به ۲۵ استان خدماترسانی کند.
براساس گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس روز دوشنبه عنوان کرد: کمباینداران فارس از فروردین تا شهریور به برداشت گندم، جو و کلزا مشغول هستند و در فصل پاییز نیز برنج و ذرت دانهای را برداشت میکنند. هدف اصلی، کاهش ضایعات و افزایش بهرهوری در بخش برداشت محصولات است.
مجتبی دهقانپور اضافه کرد: میزان تلفات برداشت با کمباین در سال گذشته به ۲.۳۱ درصد رسید که چهار درصد کاهش داشت. این موفقیت، موجب بازگشت دو هزار تن گندم به چرخه تولید کشور شد.
استان فارس در سال گذشته شاهد رشد قابل توجهی در سطح مکانیزاسیون کشاورزی بود، بهطوریکه ضریب مکانیزاسیون از ۲.۶۱ به ۲.۷۵ اسب بخار در هر هکتار افزایش یافت؛ رشدی که عمدتاً از محل تجهیز و بهروزرسانی ناوگان ماشینآلات کشاورزی حاصل شده است.
مجتبی دهقانپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس، اعلام کرد: در همین راستا، ۸۱ دستگاه کمباین مخصوص غلات، ۱۴۵ دستگاه تیلر نوین و ۱۵۳۳ دستگاه تراکتور بین کشاورزان استان توزیع شده است.
وی افزود: همچنین در سال گذشته، اعتباری به ارزش ۴ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال از محل خط اعتباری مکانیزاسیون به متقاضیان پرداخت شد که جذب کامل این اعتبار، فارس را در جایگاه نخست کشور از نظر جذب منابع قرار داد.
رشد قابل توجه شاخص های مکانیزاسیون در سال زراعی جدید
دهقانپور همچنین به اقدامات امسال اشاره کرد و گفت: در سال زراعی جاری، کشاورزی حفاظتی در سطحی نزدیک به ۵۶ هزار هکتار، کشت کفکار در ۷۴ هزار هکتار و کشت روی پشته در ۳۲ هزار هکتار اجرایی شده است.
وی ادامه داد: مکانیزاسیون کشت گندم آبی از ۷۸ به ۸۲.۷ درصد، گندم دیم از ۶۷ به ۷۱.۵ درصد و پنبه از ۶۵ به ۸۵.۸ درصد ارتقاء یافته است.
تحول در مدیریت سوخت کشاورزی
دهقانپور همچنین از بهرهبرداری سامانه هوشمند پایش سوخت خبر داد و گفت: با نصب سامانه GPS و فلومتر بر روی تراکتورها، امکان اندازهگیری دقیق مصرف سوخت فراهم شده و تاکنون بیش از ۳۴۰۰ دستگاه به این سیستم مجهز شدهاند