مصرف یک لیوان آب برای تولید هر دانه برنج !

غزاله معصومین

۱۴۰۴/۰۲/۰۲

مصرف یک لیوان آب برای تولید هر دانه برنج !

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ، معاون وزیر جهاد کشاورزی در آیین گرامیداشت روز ملی گندم در مشهد گفت : برای تولید هر دانه برنج که بیرون ریخته میشود یک لیوان آب در کشور مصرف می شود بنابراین روزانه هشت تن و سالانه سه هزار تن برنج محاسبه میشود که 18 میلیون مترمکعب آب برای تولید آن مصرف می شود

وی ادامه داد : استفاده بهینه و کاهش دور ریز از آنها از اقداماتی است که باید انجام بگیرد و در حال حاضر 20 تا 30 درصد تولیدات بخش کشاورزی تبدیل به ضایعات میشود و کاهش آن با فرهنگ سازی محقق میشود .

 

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور، رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تأمین پایدار گندم و نان، از عناصر کلیدی در تحقق امنیت غذایی ملی محسوب می‌شود. او اظهار داشت که استمرار تولید و عرضه این محصولات اساسی، نقشی تعیین‌کننده در ثبات اقتصادی و رفاه عمومی دارد.

 

وی ضمن اشاره به سیاست‌های حمایتی دولت برای تولید گندم، عنوان کرد:  تقویت زنجیره تأمین از طریق تأمین نهاده‌ها و خرید تضمینی، از برنامه‌های مهم در مسیر خودکفایی گندم است.

همچنین بیان کرد که نان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقلام مصرفی مردم، نیازمند مدیریت منسجم در حوزه‌های کیفیت، توزیع و قیمت‌گذاری است تا دسترسی عادلانه و مطلوب به آن تضمین شود.

 

لزوم تحول در زنجیره پایدار تولید گندم و نان کشور

 

به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرد که برای حفظ گندم به‌عنوان یک محصول استراتژیک، ضروری است زنجیره پایدار تولید گندم و نان در کشور دستخوش تحول اساسی شود.

مجید جعفری در این مراسم گفت: نان نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی دارد و یکی از مؤلفه‌های اصلی سلامت جامعه است. با توجه به اینکه حدود نیمی از انرژی روزانه مردم کشور از طریق نان تأمین می‌شود، لازم است تمامی بخش‌های مرتبط با تولید نان با رویکردی جدید مورد بازنگری قرار گیرد.

 

وی افزود: اگرچه در تأمین بذر مشکلی وجود ندارد، اما آگاهی‌بخشی به کشاورزان درباره انتخاب بذر مناسب متناسب با اقلیم‌های مختلف کشور نیازمند تلاش بیشتری است.

 

جعفری با اشاره به وضعیت اقلیمی ایران اظهار داشت: در شرایط اقلیم خشک و نیمه‌خشک، به‌ویژه برای افزایش بهره‌وری در تولید گندم، باید به‌طور جدی به سمت بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری حرکت کنیم.

 

وی تأکید کرد: در زمینه برداشت، نگهداری و ذخیره‌سازی نیز نیاز به بازنگری وجود دارد. مراکز تحقیقاتی کشاورزی در این حوزه مسئول هستند و بهره‌گیری از فناوری‌های به‌روز و روش‌های مدرن اهمیت بالایی دارد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی همچنین گفت: در تولید نان، استفاده از تخمیر اصولی و تجهیزات نوین می‌تواند به ارتقاء کیفیت کمک کند. وی با بیان اینکه هدررفت نان در بخش مصرف بالاست، افزود: باید از ظرفیت رسانه‌ها و ابزارهای فرهنگی برای فرهنگ‌سازی در مصرف صحیح نان استفاده شود.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.