تفاوت بین تایرهای تراکتور و سمپاش

سارا یوسف ابادی

۱۴۰۳/۱۲/۱۸

تفاوت بین تایرهای تراکتور و سمپاش

تایرهای سمپاش به مرور زمان برای به حداقل رساندن فشار خاک و اطمینان از عملکرد دقیق در سرعت‌های بالا بسیار تخصصی شده‌اند. برخلاف تایرهای تراکتور که برای کشش طراحی شده‌اند، تایرهای سمپاش باید ثبات بالایی داشته باشند تا حرکات ناشی از مایعات را تحمل کنند. همچنین تایرهای VF می‌توانند بار بیشتری را در فشارهای هوای استاندارد حمل کنند بدون این که فشار خاک را افزایش دهند. مهمترین تفاوت‌ها بین تایرهای سمپاش و تراکتور شامل نسبت فضای خالی کمتر، ظرفیت حمل بار بیشتر، شیارهای کم‌عمق‌تر و درجه سرعت بالاتر است.

تفاوت بین تایرهای تراکتور و سمپاش

اگرچه تفاوت بین تایرهای تراکتور و سمپاش کاملاً مثل تفاوت سیب و پرتقال نیست، اما نکات مهمی وجود دارد که هنگام انتخاب تایر مناسب برای سمپاش باید به آن توجه کنید.

تایرهای سمپاش به مرور زمان بسیار تخصصی شده‌اند تا فشار خاک را به حداقل برسانند و عملکرد دقیق در سرعت‌های بالا را تضمین کنند. این بازار دقیقاً یک اندازه برای همه نیست.

در مواردی، تایرهای تراکتور و سمپاش می‌توانند به صورت تعویضی استفاده شوند و در برخی مواقع حتی ممکن است هم‌ اندازه باشند، اما در استفاده و طراحی شیار تفاوت‌های کلیدی وجود دارد.

نیازهای تایر سمپاش
ثبات تایر سمپاش در مقایسه با تایر تراکتور از اهمیت بالایی برخوردار است. تایرهای سمپاش مخصوصاً برای تحمل نوسانات و حرکات ماشین‌های پر از مایع و همچنین بارهای دینامیکی با مرکز ثقل بسیار بالا طراحی شده‌اند. همان‌طور که این ماشین‌ها بزرگ‌تر و سنگین‌تر می‌شوند، تایرها نیز باید این نیازها را برآورده کنند.

تراکتورهای آمریکای شمالی معمولاً با سرعت ۳۰ مایل در ساعت درجه‌بندی شده‌اند، در حالی که سمپاش‌های با ارتفاع بالا اغلب با سرعت ۴۰ مایل در ساعت حرکت می‌کنند و برخی از آن‌ها حتی سریع‌تر هم حرکت می‌کنند. این درجه‌بندی‌های سرعت بر روی دیواره جانبی تایر، کنار شاخص بار مشخص شده‌اند.

سرعت‌های بالاتر باعث می‌شود که حرکت شیارها بیشتر شود که این امر اصطکاک و گرما ایجاد می‌کند که برای لاستیک‌ها مضر است و مقاومت غلتشی را افزایش می‌دهد. بنابراین طراحی شیار تایر سمپاش بسیار متفاوت از تایر تراکتور است.

تایرهای سمپاش معمولاً دارای طراحی شیار R-1 هستند که ثبات بیشتری را فراهم می‌کند و تجمع گرما را کاهش می‌دهد و در جاده سواری نرم‌تری دارند. در حالی که تراکتورها اغلب از طراحی R-1W استفاده می‌کنند که شیارهای ۲۰ درصد بلندتری دارند تا قدرت کشش بیشتری ایجاد کنند.

تایرهای سمپاش دارای فضای خالی کمتری بین شیارها هستند که باعث ایجاد تماس بیشتری با سطح و سواری نرم‌تری می‌شود. این تایرها معمولاً شیارهای بیشتری دارند تا سختی لازم را در هنگام بار کامل تضمین کنند.

تایرهای VF می‌توانند بار بیشتری را در فشارهای هوای استاندارد تحمل کنند که این امکان را به سمپاش‌های با ارتفاع بالا می‌دهد که همان بار را با فشار هوای معقولی حمل کنند بدون این که فشار خاک را افزایش دهند.

خلاصه‌ای از ویژگی‌های تایرهای سمپاش نسبت به تایرهای تراکتور: نسبت فضای خالی کمتر، ظرفیت حمل بار بیشتر، شیارهای کم‌عمق‌تر و درجه سرعت بالاتر.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.