سارا یوسف ابادی
۱۴۰۳/۱۲/۱۸
در این مقاله، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، جواد سلطانی کاظمی، بر اهمیت صندوقهای سرمایهگذاری کشاورزی برای توسعه این بخش در استان تاکید کرد. وی گفت که این صندوقها میتوانند وابستگی کشاورزان به بانکها را کاهش داده و تأمین مالی را تسهیل کنند. در بسیاری از کشورهای توسعهیافته، صندوقهای حمایتی در کنار بانکها وجود دارند که به کشاورزان کمک میکنند بدون دغدغه تأمین مالی، فعالیتهای خود را گسترش دهند. وی همچنین به بازگشت ۸.۵ میلیارد تومان اعتبار خشکسالی استان به تهران اشاره کرد که میتوانست برای تامین سرمایه صندوقها استفاده شود. به علاوه، سلطانی کاظمی اظهار داشت که ۱۱ صندوق سرمایهگذاری کشاورزی در استان خوزستان فعال هستند و تأکید کرد که حمایت و تقویت این صندوقها به افزایش تولید، اشتغالزایی و رفع موانع مالی کمک میکند. ایرنا همچنین گزارش داد که سالانه حدود ۱۷.۸ میلیون تن محصولات زراعی و باغی در خوزستان تولید میشود که ۲۰ درصد از مواد غذایی کشور را تامین میکند.
حمایت از صندوقهای سرمایهگذاری کشاورزی، راهگشای توسعه کشاورزی خوزستان
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بر نقش کلیدی صندوقهای سرمایهگذاری در توسعه بخش کشاورزی استان تاکید کرد و آن را راهکاری مؤثر برای کاهش وابستگی کشاورزان به بانکها و تسهیل تامین مالی دانست. جواد سلطانی کاظمی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد که تجربه نشان داده صندوقهای سرمایهگذاری با کاهش بروکراسی، تامین مالی کشاورزان را تسهیل میکنند.
وی افزود که در بسیاری از کشورهای توسعهیافته، علاوه بر بانکها، صندوقهای حمایتی مختلفی برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی وجود دارد که به کشاورزان کمک میکنند بدون دغدغه تامین مالی، فعالیت خود را گسترش دهند. در ایران بار اصلی تامین مالی بر دوش بانکهاست که روند سرمایهگذاری را با چالشهای جدی مواجه میکند.
سلطانی کاظمی به موضوع بازگشت اعتبارات خشکسالی استان به تهران اشاره کرد و گفت که حدود ۸.۵ میلیارد تومان که میتوانست به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی اختصاص یابد، به تهران بازگردانده شد. این منابع میتوانست برای تامین سرمایه صندوقها استفاده شود و اثرات مثبتی در بخش تولید کشاورزی داشته باشد.
وی بر ضرورت حمایت و تقویت صندوقهای سرمایهگذاری کشاورزی تأکید کرد و گفت که تقویت این صندوقها به توسعه کشاورزی استان کمک میکند و این موضوع میتواند زمینهساز افزایش تولید، اشتغالزایی و رفع موانع مالی شود.
سلطانی کاظمی یادآور شد که در استان خوزستان ۱۱ صندوق سرمایهگذاری توسعه کشاورزی فعال است که یک صندوق در مرکز استان و ۱۰ صندوق دیگر در شهرستانها فعالیت میکنند.
به گزارش ایرنا، ارتقای نرخ رشد سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، تقویت حجم و کیفیت سرمایه، حمایت از تولیدکنندگان، جذب مستمر منابع مالی تولیدکنندگان، تامین نقدینگی برای ایجاد بازار عرضه مستقیم تولیدات نهایی و تنظیم بازار، تجهیز و نوسازی واحدهای تولیدی و افزایش بهرهوری از جمله وظایف صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است. همچنین بازاریابی برای عرضه محصولات در بازار هدف داخلی و خارجی، تهیه و اجرای طرحهای تحقیقاتی و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان از دیگر وظایف این صندوق است.
سالانه حدود ۱۷.۸ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در استان خوزستان تولید میشود که این میزان حدود ۲۰ درصد مواد غذایی کشور است.