سارا یوسف ابادی
۱۴۰۳/۱۲/۱۸
در نشست اخیر با فعالان کشاورزی و دامداری شرق تهران، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که ۵ درصد از تولیدات کشاورزی کشور در استان تهران تولید میشود. با وجود ظاهر شهری و صنعتی تهران، این استان همچنان جایگاه ویژهای در کشاورزی دارد. فیروزکوه نیز به نسبت جمعیت، حدود سه برابر تولیدات کشاورزی بیشتری دارد. مسائل مهمی چون بهرهوری آب، کمبود آب، ناترازی انرژی و تخصیص آب برای توسعه واحدهای کشاورزی باید با کمک وزارت نیرو حل شود. دولت برنامههای مختلفی از جمله تقویت تعاونیهای روستایی و اجرای طرحهای آبخیزداری را در دست دارد تا مشکلات موجود را رفع و کشاورزی را توسعه دهد.
۵ درصد از تولیدات کشاورزی کشور در استان تهران تولید میشود
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که استان تهران با وجود ظاهر شهری و صنعتی، همچنان در بخش کشاورزی جایگاه ویژهای دارد و ۵ درصد از تولیدات کشاورزی کشور در این استان تولید میشود. غلامرضا نوری قزلجه در نشست با فعالان کشاورزی و دامداری منطقه شرق تهران که در دانشگاه آزاد اسلامی فیروزکوه و با حضور رئیسجمهور مسعود پزشکیان برگزار شد، اظهار داشت که فیروزکوه به نسبت جمعیت، حدود سه برابر تولیدات کشاورزی بیشتری دارد و با تولید ۱۳۰ هزار تن محصولات مختلف کشاورزی رکورددار است.
وی افزود که بهرهوری آب در استان تهران حدود یک و نیم برابر میانگین کشور است و بهرغم ظاهر شهری و صنعتی، استان تهران همچنان در بخش کشاورزی جایگاه ویژهای دارد. همچنین، برخی از مسائل و مشکلات فعالان کشاورزی و دامپروری باید با نگاه ویژه رسیدگی شود، از جمله کمبود آب و ناترازی انرژی و برق واحدهای تولیدی به دلیل صنعتی بودن منطقه و تخصیص آب برای توسعه واحدهای کشاورزی که باید با کمک وزارت نیرو حل شود.
نوری بر ضرورت اجرای طرحهای آبخیزداری تأکید کرد و افزود که دولت برای جلوگیری از بحران بر اجرای پروژههای آبخیزداری و سازههای حفاظتی مصمم است. وی همچنین از برنامههای دولت برای تقویت تعاونیهای روستایی خبر داد و گفت که هدف این است که تولیدکنندگان بتوانند محصولات خود را با واسطههای کمتر به بازار عرضه کنند تا سود بیشتری نصیب کشاورزان شود.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد که به دلیل توسعه صنعت، تخصیص آب بخش کشاورزی در شرق تهران بسیار کم و در حد صفر است و این مسأله مانع استقرار واحدهای پیشرو و پیشگام کشاورزی پیشرفته شده و توسعه کشاورزی در این منطقه با کندی و سختی پیش میرود. وی همچنین به مشکلات تعیین حریم اراضی کشاورزی و منابع طبیعی اشاره کرد و گفت که مالکیت کشاورزان بر اراضی با موانع مواجه است و توسعه کشاورزی را دچار مشکل کرده است. این مشکلات باید مرتفع شود تا مردم با آسودگی خاطر بیشتر به کار کشاورزی خود بپردازند.
نوری تأکید کرد که توسعه کشاورزی، گردشگری و بومگردی جزو فرصتها و برنامههایی است که میتواند به رونق بخش کشاورزی کمک کند. وی گفت که میان قیمت و سود تولیدکننده تا سود و قیمت واسطه فاصله زیادی است که باید کاهش یابد و به زودی سازوکار عرضه مستقیم محصولات در سازمان تعاون روستایی فعال خواهد شد تا تولیدکنندگان بتوانند بدون واسطه محصولات خود را در بازارهای مصرف به فروش برسانند و سود بیشتری به خود تولیدکنندگان برسد.
در این نشست، ۴ تن از فعالان حوزه کشاورزی، پرورش طیور، دامپروری و آبزیان ضمن گزارش عملکرد خود، به طرح دیدگاههای خود درباره مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی پرداختند.