سارا یوسف ابادی
۱۴۰۳/۱۲/۱۵
افزایش قیمت تراکتور بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از سال آینده اعمال خواهد شد. در حالی که تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی به تدریج افزایش یافته، تنها ۱.۹ همت از ۵.۲ همت پیشبینی شده پرداخت شده است. تولید تراکتور به ۳۲ هزار دستگاه رسیده و صادرات نیز به ۲۵ کشور انجام شده است. برنامههای آینده شامل تولید ماشین آلات کشاورزی و صنعتی و راهاندازی شرکت لیزینگ برای فروش اعتباری تراکتور است. قیمت تراکتورهای سبک حدود ۳۷۰ میلیون تومان و تراکتورهای سنگین حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.
افزایش قیمت ۱۰ تا ۲۰ درصدی تراکتور برای سال آینده اعلام شد. به گفته یک مسئول صنفی، از میزان تسهیلات ۵.۲ همتی که برای امسال پیشبینی شده بود، تنها ۱.۹ همت پرداخت شد. افزایش قیمت تراکتور در اسفند ماه اعمال میشود. بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، بیش از ۳ سال تسهیلات بخش مکانیزاسیون کشاورزی متوقف شده بود. مدیرعامل بانک کشاورزی اعلام کرد که امسال حدود ۴.۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات اعطا شده است.
در پاسخ به سوالی درباره منابع مالی مکانیزاسیون برای سال آینده، وی اظهار کرد که هنوز برنامه سال آینده مشخص نشده اما تلاش میشود همان عدد ۵ همت سال ۱۴۰۳ برای سال آینده نیز مصوب شود. همچنین، پیشبینی شده عدد تسهیلات به ۲۵۰ همت برسد که بخشی از آن مربوط به ماشین آلات و ادوات کشاورزی خواهد بود.
به گفته ناصر قربانیان، افزایش قیمت تراکتور در اسفند ماه از ۱۰ تا ۲۰ درصد بوده و از سال آینده اعمال میشود. حاشیه سود تولید تراکتور در کشور ۱۰ درصد است و با کاهش آن به ۳ درصد در ماههای اخیر، قیمتها بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یافت.
وی افزود که قیمت محصول صادراتی ۲.۵ برابر فروش داخل است و افزایش قیمت مواد اولیه نیز تأثیرگذار بوده است.
در حال حاضر، تولید تراکتور در کشور به ۳۲ هزار دستگاه رسیده و صادرات تراکتور به ۲۵ کشور حدود ۴ هزار و ۱۸۵ دستگاه بوده است. تسهیلات مکانیزاسیون نیز بیش از ۳ سال متوقف شده بود و امسال مجدداً راهاندازی شده است.
قربانیان اظهار کرد که برنامههای آینده شامل تولید ماشین آلات ۵۰ درصد کشاورزی و ۵۰ درصد سایر حوزههای صنعتی و راهاندازی شرکت لیزینگ برای فروش اعتباری تراکتور است. در حال حاضر قیمت مصرف کننده تراکتورهای سبک حدود ۳۷۰ میلیون تومان و تراکتورهای سنگین حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است.