سارا یوسف ابادی
۱۴۰۳/۱۲/۱۱
پرداخت تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی کشور نسبت به سال قبل دو برابر شده است. کریم ذوالفقاری، معاون وزیر جهاد کشاورزی، اعلام کرد که بانک کشاورزی از ابتدای امسال ۵۰ هزار میلیارد ریال وام مکانیزاسیون پرداخت کرده و پیشبینی میشود این رقم به ۶۰ هزار میلیارد ریال برسد. وی همچنین اشاره کرد که از ۲۱ هزار دستگاه کمباین موجود در کشور، حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد فرسوده هستند اما همچنان استفاده میشوند. علی صفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، نیز گفت که این استان در تولید محصولات کشاورزی مانند گندم، گوشت مرغ، گوشت قرمز و تخممرغ مازاد بر نیاز دارد و با افزایش بهرهوری و دانشبنیان کردن بخش کشاورزی میتوان به توفیقات بیشتری دست یافت.
معاون وزیر: پرداخت وام مکانیزاسیون کشاورزی دو برابر شد
اراک - ایرنا - کریم ذوالفقاری، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی، اعلام کرد که پرداخت تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود دو برابر افزایش یافته است و انتظار میرود این روند افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، کریم ذوالفقاری در نشست ستاد برداشت غلات و کلزای کشور که در سالن امام علی(ع) جهاد کشاورزی اراک برگزار شد، اظهار کرد که بانک کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون به خوبی عمل کرده است و از ابتدای امسال تاکنون ۵۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شده و پیشبینی میشود این رقم به ۶۰ هزار میلیارد ریال برسد.
ذوالفقاری افزود که هرچند در بخش ناوگان کشاورزی کشور پیشرفتهای خوبی رخ داده، اما هنوز با ایدهآل فاصله دارد و باید تلاش شود تا کمترین میزان ریزش محصولات رقم بخورد. وی همچنین اشاره کرد که از ۲۱ هزار دستگاه کمباین موجود در کشور، حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد آنها فرسوده هستند، اما همچنان به کار گرفته میشوند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین بیان کرد که تسهیلات به سه نوع ماشین کمباین، تراکتور و ادوات دنبالهبند پرداخت میشود و باید اولویت پرداخت تسهیلات به کمباینهای موجود در سامانه مرکز توسعه مکانیزاسیون اختصاص یابد. وی تأکید کرد که تمام ارزش افزوده محصولاتی که برداشت میشوند نباید به هدر رود و در زمین رها شود.
در این نشست، علی صفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی، اشاره کرد که استان مرکزی علاوه بر صنایع مادر، در بخش کشاورزی نیز پتانسیلهای بسیاری دارد. وی افزود که این استان با تولید ۵۰۰ هزار تن گندم در سال زراعی گذشته رکورد زده است. همچنین تولیدات گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخممرغ و شیر در این استان مازاد بر نیاز داخلی است.
صفری بیان کرد که استان مرکزی سالانه ۵۰ هزار تن تخممرغ تولید میکند که ۷۰ تا ۸۰ درصد آن مازاد بر نیاز استان است. وی تأکید کرد که با افزایش بهرهوری و دانشبنیان کردن بخش کشاورزی، استان مرکزی میتواند به توفیقات بیشتری دست یابد.
استان مرکزی دارای ۱۶۲ هزار هکتار اراضی آبی، ۲۲۱ هزار هکتار اراضی دیم و در مجموع ۲۸۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی است. طبق آخرین آمار، تولیدات زراعی استان مرکزی یک میلیون و ۹۲۵ هزار تن، محصولات باغی ۵۵۷ هزار تن، محصولات دامی ۵۶۲ هزار تن و محصولات آبزیان هفت هزار تن است.