مشکلات حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست به خوبی در برنامه هفتم توسعه دیده شده‌اند

سارا یوسف ابادی

۱۴۰۳/۱۲/۱۱

مشکلات حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست به خوبی در برنامه هفتم توسعه دیده شده‌اند

مشکلات آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست در برنامه هفتم توسعه به خوبی مورد توجه قرار گرفته‌اند. محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، تأکید کرد که بخش کشاورزی با چهار میلیون بهره‌بردار، نقش مهمی در اشتغال و ارزآوری کشور دارد. وی بر ضرورت تأمین کود و ریزمغذی‌ها، وام‌های بلاعوض و مدیریت بحران‌های انرژی تأکید کرد. اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس در سفر به شمال خوزستان، خسارت‌های ناشی از سرما را بررسی و نشست‌هایی برای حل مشکلات کشاورزی برگزار کردند.

مشکلات حوزه آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست به خوبی در برنامه هفتم توسعه دیده شده‌اند

 محمدجواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد که مشکلات آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست به خوبی در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایرنا، محمدجواد عسکری در نشست بررسی خسارت سرمازدگی کشاورزی در سالن جلسات سوم شعبان دزفول بیان کرد: در بخش کشاورزی، ظرفیت‌ها و مشکلات زیادی در سطح کشور وجود دارد. وی افزود: بخش کشاورزی چهار میلیون بهره‌بردار دارد و ۳۰ درصد اشتغال کشور را برعهده دارد، به طوری که در حوزه ارزآوری نیز می‌تواند جایگزین نفت شود، بنابراین نیاز است با برنامه‌ریزی پیش رود.

عسکری با گلایه از اینکه با وجود پیش‌بینی‌های صورت گرفته، گزارش دقیقی از خسارت‌ها ارائه نشده است، گفت: وزارت کشور و وزارت جهاد نیز در سطح ملی اشراف کافی بر میزان خسارت‌های آشکار و پنهان ندارند. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: دوشنبه نشستی با حضور مسئولان استانی در کمیسیون کشاورزی برگزار می‌شود که یک کشاورز پیشرو و دارای اشراف از هر شهرستان می‌تواند ایده‌های خوبی ارائه دهد.

وی افزود: نیاز است شرکت‌های خدمات حمایتی نسبت به اختصاص سهمیه کود بیشتر اقدام کنند. عسکری بر ضرورت تامین ریزمغذی‌ها و وام‌های بلاعوض تاکید کرد و گفت: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه، بخش‌های آب، کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست به خوبی دیده شده‌اند. آنچه دولت اعلام کرده ناچیز بوده و با همکاری نمایندگان، کاستی‌های برنامه‌های پنجم و ششم توسعه برطرف شد تا عقب‌ماندگی‌ها رفع شوند. وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه و بودجه ۱۴۰۴ اعتبار خوبی در این حوزه‌ها دیده شده است، افزود: سازمان آب و برق خوزستان در نشستی که برگزار می‌شود، بخشودگی آب بها را در دستور کار قرار خواهد داد.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه امهال وام‌ها نیز باید در دستور کار این نشست قرار گیرد، گفت: با تحقق این موارد شاهد امیدآفرینی در میان تولیدکنندگان و کشاورزان خواهیم بود. وی تاکید کرد: بانک‌های استان تحت هیچ شرایطی نباید به بهره‌برداران به ویژه کشاورزان خسارت‌دیده و ضامنان شمال خوزستان فشار بیاورند؛ این مصوبه در قالب یک دستور صادر خواهد شد و هر دستگاهی که موارد را عملیاتی نکند، پیگیری خواهد شد. عسکری در خصوص تسهیلات تبصره ۱۸ نیز اظهار کرد: باید مشخص شود چه میزان تسهیلات در مرحله اول نیاز است تا از طریق تبصره ۱۸ اقدام شود.

وی افزود: ماده ۵۲ نیز جزو اختیاراتی است که می‌توان از آن طریق اقدام کرد، ضمن اینکه از طریق صندوق توسعه ملی نیز پیگیری خواهد شد تا وضعیت تولیدکنندگان بهبود یابد و اتفاقات خوبی بیفتد. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: ۱۲۵ هزار هکتار کانال آبیاری شرکت بهره‌برداری از شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان باید بازسازی شوند که نیاز است در قالب طرحی ارائه و اجرا شوند.

وی در خصوص طرح ۵۵۰ هزار هکتاری تصریح کرد: آمار دقیقی در خصوص این طرح مهم و اثرگذار نیاز است که در برنامه هفتم توسعه نیز به آن پرداخته می‌شود. عسکری گفت: با وجود نشست‌های زیادی که در این خصوص برگزار شده، کار درستی انجام نشده است. مهمترین مشکل کشور سوء مدیریت است که باید از قابلیت نمایندگان برای حل مشکلات استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه بیشترین و بهترین قوانین در دولت ۱۳ و ۱۴ تصویب شده است، افزود: در راستای خدمت به مردم کوتاه نخواهیم آمد. رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنانش به ناترازی انرژی اشاره کرد و اظهار کرد: قسمتی از ناترازی برق با مدیریت قابل حل است. طبق اعلام وزیر نیرو، قرار است اعتباری تامین و مشکل برق در وزارت نیرو حل شود.

وی ادامه داد: قرار است از طریق پنل‌های خورشیدی، نیروگاه سیکل ترکیبی، بارش‌ها و نیروگاه‌های برق‌آبی مشکل برق چاه‌های کشاورزی برای تابستان حل شود تا به تولید خسارت وارد نشود. عسکری بیان کرد: برای سوخت ماشین‌آلات مشکلی وجود ندارد؛ قرار است جی‌پی‌اس روی ماشین‌آلات کشاورزی نصب شود و سهم سوخت تراکتورهای غیرفعال به کشاورزان واقعی اختصاص یابد.

به گزارش ایرنا، موج سرمای اخیر خسارت زیادی به بخش کشاورزی خوزستان به ویژه شمال آن وارد کرده است. اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی روز جمعه سفری به شمال خوزستان داشتند و خسارات وارده را بررسی و نشستی در این خصوص برگزار کرد


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.