خسارت سرمازدگی به کشاورزی خوزستان بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان شده است

سارا یوسف ابادی

۱۴۰۳/۱۲/۱۱

خسارت سرمازدگی به کشاورزی خوزستان بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان شده است

خسارت سرمازدگی به کشاورزی خوزستان تاکنون پنج هزار میلیارد تومان برآورد شده است. جواد سلطانی کاظمی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اعلام کرد که محصولات گندم و جو بیشترین آسیب را دیده‌اند و اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند هشدارهای سرمازدگی و پلاستیک‌کشی انجام شده است. استان خوزستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی کشور با بحران‌هایی نظیر خشکسالی و سیل نیز مواجه است. اقدامات دولت شامل پرداخت مطالبات کشاورزان، اعطای تسهیلات بانکی، و کنترل رانت در واردات کالاهای اساسی بوده است. مدیران جهاد کشاورزی دزفول و اندیمشک نیز از خسارت‌های سنگین به محصولات خود گزارش داده‌اند و نیاز به بسته‌های حمایتی برای کشاورزان دارند. تامین نهاده‌های کشاورزی و سوخت از مهم‌ترین دغدغه‌های کشاورزان خوزستان است.

خسارت سرمازدگی به کشاورزی خوزستان بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان شده است

دزفول - ایرنا: جواد سلطانی کاظمی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اعلام کرد که سرمازدگی تاکنون پنج هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خوزستان خسارت وارد کرده است. به گفته وی، خسارت سرمازدگی همچنان ادامه دارد.

در نشستی که برای بررسی خسارت‌های سرمازدگی به کشاورزی شمال خوزستان در سالن جلسات سوم شعبان دزفول برگزار شد، سلطانی کاظمی بیان کرد که محصولات گندم و جو بیشترین خسارت را دیده‌اند. وی همچنین اشاره کرد که اطلاع‌رسانی لازم در خصوص هشدارهای سرمازدگی به کشاورزان انجام شده است و بخشی از مزارع توسط کشاورزان پیشرو آبیاری و پلاستیک‌کشی شده‌اند، اما با این وجود خسارت‌هایی وارد آمده است.

استان خوزستان با تولید ۱۴ درصد از مواد غذایی کشور، به عنوان نخستین تولیدکننده محصولات کشاورزی ایران شناخته می‌شود و به همین دلیل با بحران‌های مختلفی از جمله خشکسالی و سیل نیز مواجه است.

در این نشست، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به برخی اقدامات دولت در این بخش اشاره کرد، از جمله پرداخت کامل مطالبات کشاورزان، تعیین تکلیف بدهی‌های معوقه، اعطای تسهیلات بانکی، برنامه‌ریزی برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی، کنترل و کاهش رانت در واردات کالاهای اساسی و توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه.

همچنین تاکید شد که تامین نهاده‌های کشاورزی و سوخت از مهم‌ترین دغدغه‌های کشاورزان خوزستان است و باید تلاش‌های بیشتری در این زمینه انجام شود.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول، بهروز قمرزاده، نیز اعلام کرد که خسارت سرمازدگی به کشاورزی دزفول حدود یک و نیم همت برآورد شده است. وی افزود که انتظار می‌رود بسته‌های حمایتی برای کشاورزان در نظر گرفته شود.

در ادامه، مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک، محمدجعفر آفرین، نیز گزارش داد که خسارت سرما به محصولات خیار، گوجه و سیب‌زمینی در اندیمشک بیش از سایر شهرستان‌ها بوده و درجه حرارت‌های پایین به این محصولات آسیب‌های جدی وارد کرده است.

گودرز بهرامیان، مدیر جهاد کشاورزی شوش، نیز از مشکلات کم‌آبی و تاثیر آن بر محصولات کشاورزی این شهرستان صحبت کرد. وی اظهار داشت که کشاورزان شوش علاوه بر خسارت سرمازدگی با مشکلات کم‌آبی نیز مواجه بوده‌اند.

در نهایت، مدیر جهاد کشاورزی کرخه، رضایی علیرضا، نیز اعلام کرد که خسارت سرمازدگی به سبزی و صیفی کرخه بالغ بر ۶ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است. وی تاکید کرد که باید تدابیر لازم برای حمایت از کشاورزان و جبران خسارت‌ها اندیشیده شود.

این نشست با حضور مقامات استانی و محلی برگزار و در خصوص مشکلات کشاورزی و خسارت‌های ناشی از سرمازدگی بحث و تبادل نظر شد.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.