سارا یوسف ابادی
۱۴۰۳/۱۲/۱۱
خسارت سرمازدگی به کشاورزی خوزستان تاکنون پنج هزار میلیارد تومان برآورد شده است. جواد سلطانی کاظمی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اعلام کرد که محصولات گندم و جو بیشترین آسیب را دیدهاند و اقدامات پیشگیرانهای مانند هشدارهای سرمازدگی و پلاستیککشی انجام شده است. استان خوزستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده محصولات کشاورزی کشور با بحرانهایی نظیر خشکسالی و سیل نیز مواجه است. اقدامات دولت شامل پرداخت مطالبات کشاورزان، اعطای تسهیلات بانکی، و کنترل رانت در واردات کالاهای اساسی بوده است. مدیران جهاد کشاورزی دزفول و اندیمشک نیز از خسارتهای سنگین به محصولات خود گزارش دادهاند و نیاز به بستههای حمایتی برای کشاورزان دارند. تامین نهادههای کشاورزی و سوخت از مهمترین دغدغههای کشاورزان خوزستان است.
خسارت سرمازدگی به کشاورزی خوزستان بالغ بر پنج هزار میلیارد تومان شده است
دزفول - ایرنا: جواد سلطانی کاظمی، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، اعلام کرد که سرمازدگی تاکنون پنج هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی خوزستان خسارت وارد کرده است. به گفته وی، خسارت سرمازدگی همچنان ادامه دارد.
در نشستی که برای بررسی خسارتهای سرمازدگی به کشاورزی شمال خوزستان در سالن جلسات سوم شعبان دزفول برگزار شد، سلطانی کاظمی بیان کرد که محصولات گندم و جو بیشترین خسارت را دیدهاند. وی همچنین اشاره کرد که اطلاعرسانی لازم در خصوص هشدارهای سرمازدگی به کشاورزان انجام شده است و بخشی از مزارع توسط کشاورزان پیشرو آبیاری و پلاستیککشی شدهاند، اما با این وجود خسارتهایی وارد آمده است.
استان خوزستان با تولید ۱۴ درصد از مواد غذایی کشور، به عنوان نخستین تولیدکننده محصولات کشاورزی ایران شناخته میشود و به همین دلیل با بحرانهای مختلفی از جمله خشکسالی و سیل نیز مواجه است.
در این نشست، سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به برخی اقدامات دولت در این بخش اشاره کرد، از جمله پرداخت کامل مطالبات کشاورزان، تعیین تکلیف بدهیهای معوقه، اعطای تسهیلات بانکی، برنامهریزی برای تنظیم بازار محصولات کشاورزی، کنترل و کاهش رانت در واردات کالاهای اساسی و توسعه روابط تجاری با کشورهای همسایه.
همچنین تاکید شد که تامین نهادههای کشاورزی و سوخت از مهمترین دغدغههای کشاورزان خوزستان است و باید تلاشهای بیشتری در این زمینه انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول، بهروز قمرزاده، نیز اعلام کرد که خسارت سرمازدگی به کشاورزی دزفول حدود یک و نیم همت برآورد شده است. وی افزود که انتظار میرود بستههای حمایتی برای کشاورزان در نظر گرفته شود.
در ادامه، مدیر جهاد کشاورزی اندیمشک، محمدجعفر آفرین، نیز گزارش داد که خسارت سرما به محصولات خیار، گوجه و سیبزمینی در اندیمشک بیش از سایر شهرستانها بوده و درجه حرارتهای پایین به این محصولات آسیبهای جدی وارد کرده است.
گودرز بهرامیان، مدیر جهاد کشاورزی شوش، نیز از مشکلات کمآبی و تاثیر آن بر محصولات کشاورزی این شهرستان صحبت کرد. وی اظهار داشت که کشاورزان شوش علاوه بر خسارت سرمازدگی با مشکلات کمآبی نیز مواجه بودهاند.
در نهایت، مدیر جهاد کشاورزی کرخه، رضایی علیرضا، نیز اعلام کرد که خسارت سرمازدگی به سبزی و صیفی کرخه بالغ بر ۶ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است. وی تاکید کرد که باید تدابیر لازم برای حمایت از کشاورزان و جبران خسارتها اندیشیده شود.
این نشست با حضور مقامات استانی و محلی برگزار و در خصوص مشکلات کشاورزی و خسارتهای ناشی از سرمازدگی بحث و تبادل نظر شد.