۱۴۰۳/۱۲/۰۲
معاون نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، محمد باقری شربیانی، اعلام کرد که افزایش قیمت سیبزمینی عمدتاً بهدلیل احتکار و سوداگری است و بخشی از این افزایش به عوامل روانی بازار، تحریمها و خرید بیش از نیاز خانوارها برمیگردد. طرح تشدید نظارت بر کالاهای اساسی از ۲۹ بهمن آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ادامه دارد. در این طرح، محصولات اساسی مانند برنج، سیبزمینی، حبوبات، مواد پروتئینی و خرما در اولویت بازرسی قرار دارند و با همکاری ارگانهای نظارتی مختلف اجرا میشود. برخورد قاطع با متخلفان و رصد محمولههای مشمول قانون قاچاق کالا و ارز از جمله اقدامات این طرح است.
زارت جهاد کشاورزی: افزایش قیمت سیبزمینی ناشی از جو روانی بازار است
معاون نظارت و بازرسی محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، علت اصلی گرانی سیبزمینی را احتکار و سوداگری عنوان کرد و گفت: بخشی از این افزایش قیمت به عوامل روانی بازار، تحریمها و خرید بیش از نیاز خانوارها مربوط میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمد باقری شربیانی، معاون این حوزه، در حاشیه نشست هماهنگی طرح تشدید نظارت بر کالاهای اساسی کشاورزی اعلام کرد: این طرح از ۲۹ بهمن با هدف کنترل قیمتها و مقابله با دلالان آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.
وی تأکید کرد: در این طرح، محصولات اساسی مانند برنج، سیبزمینی، حبوبات، مواد پروتئینی و خرما، بهویژه در ایام ماه مبارک رمضان و نوروز، در اولویت بازرسی قرار دارند.
همکاری دستگاههای نظارتی برای کنترل بازار
این مقام مسئول خاطرنشان کرد که این طرح با همکاری ارگانهای نظارتی از جمله وزارت صمت، اصناف، بسیج اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان و نهادهای انتظامی و امنیتی اجرا میشود.
برخورد قاطع با متخلفان
باقری شربیانی تأکید کرد که با محتکران و سوداگران محصولات کشاورزی طبق قوانین تعزیرات برخورد خواهد شد و نتایج این نظارتها در روزهای آینده مشهود خواهد بود. وی همچنین افزود که براساس تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، محمولههای مشمول این قانون رصد و کنترل خواهند شد.
اولویت نظارت بر بازار برنج و سیبزمینی
معاون نظارت و بازرسی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت که در مرحله نخست، تمامی انبارها، شالیکوبیها و کارخانجات فرآوری برنج تولید داخل و وارداتی با نرخ مصوب سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تحت نظارت قرار میگیرند. در مرحله بعدی، بازار سیبزمینی رصد خواهد شد و پیشبینی میشود با ورود محصول تازه از مناطق جیرفت و بندرعباس، التهاب قیمتی کاهش یابد.
تأمین کافی کالاهای کشاورزی
وی با تأکید بر تأمین کافی محصولات کشاورزی در کشور، از مردم خواست که با خرید منطقی و به اندازه نیاز، از ایجاد نوسانات قیمتی و افزایش تقاضای کاذب جلوگیری کنند.
عملکرد نظارتی طی سال جاری
باقری شربیانی در پایان اعلام کرد که از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۸۲ هزار و ۵۶۸ مورد بازرسی در حوزههای مختلف از جمله حبوبات، مواد پروتئینی و آرد انجام شده که منجر به تشکیل ۲۴ هزار و ۳۲۶ پرونده تخلف به ارزش ۵۳۰ میلیارد و ۸۲۳ میلیون تومان شده است. این پروندهها برای رسیدگی به مراجع قانونی ارسال شدهاند.