تراکتورها خاموش شدند

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۳/۰۸/۰۷

تراکتورها خاموش شدند

یک روز برق، یک روز کمبود نهاده‌‌‌ها و یک روز سوخت؛ این درد دل کشاورزان استان‌‌‌های مختلف است که از راه کشاورزی و زراعت ارتزاق می‌کنند، اما در میان این همه گرفتاری و مشکلات مشخص نیست که تا چه زمان می‌توانند بر ادامه مسیر اصرار بورزند.

کمبود سوخت

کشاورزان بیشتر استان‌‌‌ها عقیده دارند که دولت نه‌تنها در این یک دهه اخیر از آنها حمایت نکرده، بلکه با قیمت‌گذاری‌‌‌های دستوری و برخی تصمیمات نادرست اقتصادی یک روز نهاده‌‌‌‌های موردنیازشان مانند سم و کود را گران و نایاب کرده و یک روز به بهانه کمبود برق، چاه‌‌‌های کشاورزی‌شان را خاموش می‌کند. امروز اما نوبت به سوخت گازوئیل تراکتورهای برخی از استان‌‌‌ها رسیده است. کشاورزان عقیده دارند گازوئیل نیست! و سهمیه‌ای که دریافت می‌کنند هم کفاف نمی‌‌‌دهد و شرکت نفت هم به آنها گازوئیل نمی‌‌‌دهد تا از آن در کشاورزی استفاده کنند آن هم درست در زمانی که سال آبی آغاز شده است. مسوولان اما عقیده دارند که قصوری متوجه آنها نیست و این روندی تکراری است که در همه زمینه‌‌‌ها از قیمت‌گذاری شیر تا نهاده‌‌‌ها و... وجود دارد و در سال‌های اخیر کشاورزان استان‌‌‌ها به آن عادت کرده‌‌‌اند.

آیا پای جهاد کشاورزی در میان است‌؟

برخی از مسوولان شرکت پخش فرآورده‌‌‌های نفتی درباره کمبود گازوئیل می‌‌‌گویند: سهمیه گازوئیلی که به کشاورزان استان‌‌‌ها اختصاص پیدا می‌کند بر اساس فهرستی است که سازمان جهاد کشاورزی تنظیم و به شرکت نفت ارسال می‌کند. به گفته این عده سهمیه تراکتورها یک فرمول دارد که در اختیار جهاد کشاورزی است، در این فرمول سطح زیر کشت، فصل زراعی، نوع کشت، زمان درو و شخم و کار تراکتور و... را در نظر گرفته و یک سهمیه تخصیصی اعلام می‌کنند. این عده تاکید می‌کنند شرکت نفت فقط موظف است که طبق فهرست و اعلام نیازی که سازمان جهاد کشاورزی استان‌‌‌ها داشته سوخت موردنیاز تراکتور‌داران را تامین کند و هیچ دخل و تصرفی هم توسط شرکت نفت در این بین صورت نمی‌گیرد و کشاورزان و تراکتور‌داران باید از جهاد کشاورزی پیگیر باشند.

بیشتر بخوانید: 

تراکتورداران قلعه‌گنج در تامین سوخت مشکل دارند

چالش در فصل کشت پاییزه

در همین راستا چندی پیش رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان از بحران کمبود سوخت گازوئیل و ایجاد چالش برای کشاورزان خوزستانی در فصل کشت پاییزه خبر داده بود. مسعود اسدی پیش‌تر در گفت‌‌‌وگو با «ایسنا»، با اشاره به روبه‌‌‌رو شدن کشاورزان خوزستانی با چالش سوخت، اظهار کرد: بازه زمانی فعلی، پرفعالیت‌‌‌ترین فصل کشاورزان و تراکتورداران است. در این فصل کشاورزان مشغول آماده‌‌‌سازی زمین‌‌‌های کشاورزی برای کشت پاییزه هستند، بنابراین شاهد بیشترین میزان  مصرف سوخت هستیم. رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با اشاره به ضرورت تامین سوخت کشاورزان گفت: با توجه به اینکه کشاورزان به وسیله موتورپمپ‌‌‌ها، اراضی را آبیاری می‌کنند و از سویی برخی دیگر از کشاورزان در حال شخم زدن اراضی برای کشت چغندر، کلزا و گندم هستند، بنابراین نیاز شدیدی به سوخت دارند.

اسدی با اشاره به نبود سوخت گازوئیل در بسیاری از شهرستان‌‌‌ها ادامه داد: کشاورزان با مراجعه به جهاد کشاورزی شهرستان‌‌‌ها، از نبود حتی یک لیتر سوخت در بسیاری از شهرستان‌‌‌های استان خبر می‌دهند. اسدی با اشاره به علت کمبود سوخت عنوان کرد: متاسفانه چند سال است که با آمارهای غیرواقعی سازمان جهاد کشاورزی روبه‌‌‌رو هستیم. در گذشته آمار سطح زیر کشت توسط سازمان کشاورزی دستکاری و میزان سطح زیرکشت محصولات استان به صورت صوری کاهش داده می‌‌‌شد. مشکل امروز کشاورزان نیز ناشی از عواقب ارائه آمارهای نادرست به وزارت جهاد کشاورزی است چون وزارت به اندازه سطح زیرکشت اعلام‌شده، سوخت و کود شیمیایی تخصیص می‌دهد.

انتظار باروری با دست‌‌‌های خالی

آیا می‌توان از زمین انتظار باروری داشت، وقتی دستان زحمتکش کشاورزان، خالی از ابزار است؟ این سوال یکی از دغدغه‌‌‌های کشاورزان کرمانشاهی است. این عده معتقد هستند ستون‌‌‌های محکم امنیت غذایی ما، اکنون با کمبود گازوئیل، به چالش کشیده شده‌‌‌اند. این بحران، نه فقط تهدیدی برای معیشت آنان، بلکه ضربه‌‌‌ای به آینده همه ماست.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.