خبرگزاری سایت تراکتور
۱۴۰۳/۰۵/۱۷
مصطفی وحیدزاده مدیر عامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: براساس توافقات با جهاد کشاورزی امسال ۲۲ هزار تراکتور به کشاورزان فروخته میشود و کشاورزان تنها ۳۰ درصد قیمت تراکتور را واریز میکنند و ۷۰ درصد را بانک پرداخت میکند.
به گزارش خبرگزاری سایت تراکتور ، مصطفی وحیدزاده در بخش اقتصادی اخبار روز سه شنبه حضور پیدا کرد و پیرامون موضوعات مطرح تولید و تسهیلات تراکتور سازی توضیحاتی را ارائه داد.
مصطفی وحیدزاده:موضوع تراکتور یکی از موضوعات جدی در همه کشورها با عنوان موضوع امنیت غذایی است که خوشبختانه در کشورمان در حوزه مکانیزاسیون و آن بخشی که به ویژه به تراکتور برمی گردد مسئولیتی که سالیان سال است به عهده تراکتورسازی گذاشته شده سعی بر این شده که به صورت مستمر این افزایش تولید اتفاق بیفتد ببینید در دو سال گذشته جهش بسیار خوبی شد به یاد دارم که دو دوره قبل که در این جا جلسهای بود خدمت شما ما قولهایی داریم و آن افزایش تولید و جهش تولید بود که خوشبختانه امروز با افتخار میگویم که خوش قولی کردیم و باتوجه به همین گزارشی که اشاره کردید به بیش از ۴۰ هزار تولید تراکتور امسال نایل خواهیم آمد با برنامه ریزیهای شده علی رغم مشکلاتی که قطعی برق است و مسایل تخصیص ارز و مسایل مختلف که گریبانگیر متاسفانه صنایع ما امروز است ولیکن احساس من این است که ما بتوانیم از رقم ۴۰ هزار تولید برای سال ۱۴۰۳ عبور بکنیم. ما در خرداد همین امسال ثبت نامی که کردیم بیش از ۶۵ هزار عزیز کشاورز ثبت نام کردند ما امکان تحویل تراکتور به این عزیزان را داریم.
اینها اولویتهایی که گذاشته شد سه مدل اولویت بندی کردیم یکی پرداخت نقدی، یکی پیش فروش یا به عبارتی پیش خرید یکی هم تسهیلاتی، بیش از ۹۰ درصد این ۶۵ هزار نفر درخواست تسهیلاتی داشتند و به عبارتی اگر تسهیلاتی نباشد امکان خریدش را ندارند.
درباره صفی که وجود دارد برای خرید تسهیلاتی است؟ قرار بود صف به طور کل از بین برود وعدههایی هم داده شد چی شد؟
وحیدزاده: علی رغم پیگیریهای مستمری که کردیم جدای از این که وظیفه ام این است که تولید و اشتغال را دنبال کنیم ولی در کنارش، چون موضوع امنیت غذایی کشورمان بود و همچنین کشاورزانمان یک پایم عمدتا در بانکهای مختلف بود به جهت دستور خوبی هم که داشتیم به ویژه از رئیس جمهور فقیدمان که ۵ هزار میلیارد تسهیلات داده بدهد ولی متاسفانه تا به امروز که خدمت شما هستم هیچ اقدام جدی و نتیجهای نتوانستیم بگیریم اخیرا البته با یکی از بانکها توانستیم از محل رسوب و اعتبار خود تراکتورسازی.حالا بحث بعدی، ببینید الآن ما به ۲۵ کشور داریم صادر میکنیم تمام این کشورهایی که صادر میکنیم و تعاملی که داریم این کشورها عمدتاً دارند کشور سازنده تراکتور در کشور ثالث هم دارد وام میدهد، تسهیلات دارد میدهد، این نیست که ما بیاییم بگوییم یک لیزینگی یک شرکتی چقدر توان مالی دارد، چقدر توان اقتصادی؟ البته ما وقتی که از خیلی از جاها ناامید شدیم، خودمون به دنبال این افتادیم، الآن عرض کردم با یکی دو تا از مجموعه بانکها داریم تعامل میکنیم.
سؤال: یک توضیح بدهید چه کار کردید و قرار است که چه کاری انجام بشود؟
وحیدزاده: قرار است که ما از عرض میکنم. این محدوده. ببینید. من عرضه من این نیست بیاییم روی اعداد. بله این رقم خیلی بزرگ است، الآن اراده کنیم برویم مشهد شاید امکان پذیر نباشد ولی اینکه بالاخره ۱۰ قدم هم به مشهد نزدیک بشویم خودش نزدیک شدن به مسیر است، اینکه بگوییم آن رقم خیلی درشت است پس هیچی ندهیم یک مقدار به نظر من نگاه حمایتی ببینید در دنیا مقایسه تراکتور با فلان شرکت خودروسازی یک مقایسه اشتباهی است و آن علتش این است این بحث اینجا امنیت قضایی هست بحثی نیست که ما بخواهیم.
سؤال: حالا تسهیلاتی که شما بخواهید بدهید چیست؟
وحیدزاده:ما تسهیلاتی که میخواهیم بدهیم از محل رسوب سرمایههای خود تراکتورسازی صحبتی که کردیم با بانکها چند برابر این رسوب را به عنوان وظیفهای که سایر نهادها داشتند و کوتاهی کردند و یا نتوانستند یا نشد یا محدودیت من نمیدانم یا ارادهای نبود ما سعی کردیم نهایتا همانطور که گفتند کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من از همان مسیر برویم ما آمدیم راهی باز کردیم که نهایتا ببینید ما یک زمانی میگفتند که تراکتور تولید ندارد، ۲۰ هزار تا را امروز کردیم ۴۰، ۴۲ هزار تا. من این را توضیح بدهم خدمت شما رساندیم به این رقم، این وظیفه من تولید کننده بود یعنی تولید کردم صادرات کردم من امروز کیفیت تراکتور من کیفیتی است که امروز به ۲۵ کشور صادر میکنم.
سؤال: این خط اعتباری که میفرمایید را این توضیح بفرمایید کامل کنید.
وحیدزاده:خط اعتباری تقریبا با دو تا از بانکها ما صحبت کردیم از محل رسوب و گردش مالی که خود تراکتورسازی دارد، ما بتوانیم یک بخشی از این رسوب را بیاوریم در حوزه واگذاریهای تراکتور به صورت تحصیلاتی بدهیم.
سؤال: از چه زمانی؟
وحیدزاده: مستحضر هستید. اینها بخشی است که ببینید سرمایهای که من دارم میتوانم این را بروم ماشین آلات بخرم، ناوگانم را نوسازی کنم ولی به جهت اینکه این برگه یک مقدار کم کاری احساس کردیم اتفاق افتاده.
سؤال: از چه زمانی؟
وحیدزاده: ان شاءالله اگر خدا بخواهد از ابتدای شهریور، چون من دو روز پیش با رئیس هیئت مدیره یکی از این بانکها که خیلی هم محبت کردند، نمیدانم اسمش را اینجا گفتن.
وحیدزاده: اسمش را نگوییم لطف کردند و این اتفاق افتاد دیگر من پیش بینی ام این است که از ابتدای شهریور ما امکان تسهیلات ولی آقای آذری بقا این هم دقت کنید تسهیلات را میدهیم ولی تسهیلات همان طوری که گفتم ببینید ۶۵ هزار تا ثبت نامی داریم ما.
سؤال: چند نفر میتوانید؟
وحید زاده: این مانده به گردش مالی و سرمایه مالی من ولی این نیاز به کمک آمدن وسط جهاد است وزارت کشاورزی است.
سؤال: چند درصد است، آورده کشاورز باید چقدر باشد؟
وحیدزاده: الآن تقریبا در گذشته این بود، تقریبا ۳۰ درصدش آورده کشاورز بود، ۷۰ درصد بانک کشاورزی عمدتا میداد ۸۰ درصد تولیدات ما از محل فروش ۸۰ درصد آن تسهیلاتی بود از سال ۱۴۰۰ به طور کل قطع شده است.
سؤال: الآن این جدیده چطور خواهد بود؟
وحیدزاده: اگر جدیده باشد، آن مانده به اعتبار و توان اقتصادی ما که چقدر رسوب بکنیم ولی پیش بینی مان این است که بتوانیم با یک رقمی تقریبا همین ۷۰ درصد را حفظش کنیم ۳۰ درصد کشاورزان عزیزمان بدهند از محل اعتبارات شرکت تراکتورسازی مابقی آن هم بتوانیم از محل تسهیلاتی که با آن یکی دو تا بانکی که عرض کردم تعامل کردیم و دو روز پیش رئیس یکی از همین بانکها تماس گرفت و گفتش الحمدلله مصوبه هیئت مدیره اش هم گرفتند و امکان این پرداخت از ابتدای شهریور ماه به امید خدا رقم خواهد خورد.
سؤال: کشاورزان باید چه کار بکنند؟
وحیدزاده:کشاورزان عمدتا همان مکانیزم گذشته است کشاورزان مراجعه میکنند به اینترنت به مجموعه سایت تراکتورسازی، ما اینها را بر اساس اولویت معرفی میکنیم به این دو تا بانک که قرار شد با هم کار کنیم بانکها بالاخره مدارک و مستندات را میخواهند عمده شان هم این است که بدانند اینها کشاورز هستند بعد مجدد بانک از اینها بر اساس حالا تشریفات قانونی که انجام میدهند معرفیشان میکنند به شرکت تراکتورسازی ۳۰ درصد خودشان واریز میکنند و ۷۰ درصد بانک و بعد بر اساس آن تراکتور تحویل میگیرند.