110 هزار میلیارد تومان طلب کشاورزان، دولت فقط وعده می‌ دهد|چه کسی باید پاسخگوی وضعیت اسفناک کشاورزان باشد؟

خبرگزاری سایت تراکتور

۱۴۰۳/۰۵/۰۶

110 هزار میلیارد تومان طلب کشاورزان، دولت فقط وعده می‌ دهد|چه کسی باید پاسخگوی وضعیت اسفناک کشاورزان باشد؟

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور درپی پرداخت قطره چکانی مطالبات کشاورزان از سوی دولت گفت: کشاورز مستاصل مانده است و دستش به جایی بند نیست دیگر نمی تواند جوابگوی زندگی خود باشد و مجبور است تراکتور، ماشین و فرش و زندگی خود را بفروشد.

به گزارش رکنا، هم اکنون کشاورزان در شرایط سخت و بغرنج به سر می برند. تأخیر در پرداخت مطالبات کشاورزان ، افزایش بی‌ رویه قیمت نهاده‌ های تولید، قطع برق چاه‌ های کشاورزی و بی‌ اعتمادی به دولت از جمله مهم‌ ترین چالش‌ هایی است که این قشر زحمتکش با آن دست و پنجه نرم می‌ کنند. این در حالی است که کشاورزان مهم ترین رکن تامین‌ کننده امنیت غذایی کشور محسوب می شوند.

طبق شنیده ها قیمت کود که ابتدای سال با افزایش قیمت همراه شد، قرار است 102 درصد دیگر افزایش یابد اما ظاهرا تصمیم گیری آن به دولت بعد موکول شده است و اگر این مسئله در دولت مسعود پزشکیان عملیاتی شود مشکلات کشاورزان چند برابر خواهد شد. مشکلاتی که هم اکنون کمر کشاورزان را شکسته است و دولت که باید حامی و حافظ تولیدکننده باشد، حالا فقط به یک تحویل گیرنده تقلیل یافته است و با پرداخت قطره چکانی مطالبات کشاورزان و خرید نسیه محصولات آنها، نه تنها هیچ پولی نمی دهد که طبق قانون جریمه دیرکردی هم پرداخت نمی کند و این است قصه پر غصه کشاورزانی که زندگی آنها در حال فروپاشی است.

110 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است

ایمانی درخصوص مطالبات کشاورزان گفت: پس از گذشت 4 ماه از 160 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران حدود 53 هزار میلیارد تومان آن پرداخت و 110 هزار میلیارد تومان آن پرداخت نشده است. طبق گفته داوود منظور، رییس سازمان برنامه و بودجه قرار است بر اساس تصمیمات دولت و منابعی که برای پرداخت مطالبات گندم کاران تجویز شده است، 42 هزار میلیارد تومان تا اوایل این هفته به گندمکاران پرداخت شود و طبق وعده دیگر قرار است تا سه شنبه این هفته کل مطالبات گندمکاران پرداخت شود اما در صحت این وعده ها تردید داریم و به هیچ کدام ازاین وعده ها اطمینان و اعتمادی نداریم.

رقم مطالبات کلزاکاران بسیار سنگین است

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه از 7 فروردین 1403 بسیاری از مطالبات گندمکاران استان ها از جمله سیستان و بلوچستان، خوزستان، فارس، بوشهر، هرمزگان، ایلام و ... هنوز تسویه نشده است و به بسیاری از استان ها حتی یک ریال هم پرداخت نشده است، گفت: از سوی دیگر مطالبات کلزاکاران هنوز پرداخت نشده است و از 260 هزار تن کلزای خریداری شده در برخی استان ها 85 درصد و در برخی استان ها 30 درصد پرداخت شده است و هم اکنون به رقم بسیار سنگینی رسیده است.

ایمانی افزود: محصول کلزاکاران توسط بخش خصوصی خریداری شده است و طبق تفاهمنامه وزارت جهاد کشاورزی با بخش خصوصی، قرار است بخش خصوصی در مقابل هر یک کیلو دانه روغنی تولید داخل، مجوز واردات داشته باشد اما بعد از 4 ماه هنوز مطالبات کلزاکاران پرداخت نشده است.

در اثر واردات بی رویه محصول جوکاران ایرانی بدون مشتری مانده است

وی ادامه داد: از آن طرف آنقدر جو وارد کشور کرده اند که محصول جوی کشاورزان داخل روی دستشان مانده است و مشتری ندارند. امسال 15 درصد اضافه تر وارد کرده اند و پول همان مقدار ناچیزی را هم که از کشاورز خریده اند، هنوز از سوی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران پرداخت نشده است. این در حالی است که این سازمان محصول خریداری شده سیب زمینی که در برخی استان ها تقاضایی نداشت را هم پرداخت نکرده است.

دولت محصول کشاورزان را نسیه می خرد و پول هم نمی دهد / کشاورز مجبور است تراکتور و فرش خانه خود را بفروشد

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه دولت فقط تحویل گیرنده محصول کشاورزان است و نسیه می خرد و پول هم نمی دهد، گفت: بعد از گذشت 4 ماه هنوز از پرداخت مطالبات کشاورزان خبری نیست. کشاورزان به واقع در مضیقه هستند. موضوع مهم این است که کشاورزان نسبت به دولت بی اعتماد شده اند. از سوی دیگر وقتی محصول کشاورز برداشت می شود کمباینی، کامیوندار، بانک، کودفروش و ... حق و حقوق خود را می خواهند.

وی ادامه داد: این در حالی است که دست کشاورز خالی است، چون دولت پولی به کشاورز نمی دهد. بنابراین یک درگیری بین کشاورز و سایر اقشار جامعه بوجود آمده که هر دو طرف حق دارند اما کشاورز مستاصل مانده است و دستش به جایی بند نیست و دیگر نمی تواند جوابگوی زندگی خود باشد و مجبور است تراکتور، ماشین و فرش و زندگی خود را بفروشد تا مطالبات مردم را بپردازد. این در حالی است که دولت نه تنها طبق قانون پول کشاورز را نمی دهد بلکه طبق همان قانون هیچ جریمه ای هم پرداخت نمی کند.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.